Uutiset

------

2.9.2019

E-KI etsii vielä muutamia pelaajia kaudelle 2019-2020

E-KI on aloittanut sisäharjoittelut ja valmistautumisen alkavaan kauteen. Pelaajaliikennettä on taas ollut viime kauden jälkeen molempiin suuntiin. Muutamia mahdollisia comebackeja vielä jännityksellä odotellaan, mutta tilaa olisi myös uusille salibandytaitureille. Mikäli kiinnostaan 5-divaripelit, niin tervetuloa kokeilemaan. Ota yhteyttä Marko Mustonen, 040-3023911.

------

10.9.2018

18. sarjakausi käynnistyy 6.10.2018 Studentialla

Ilvesmiehistö on saanut taas uutta verta joukkueeseen ja valmis aloittamaan 18. sarjakauden. Vaihtuvuutta on viime vuosina ollut paljon, mutta kokoonpanosta löytyy edelleen muutama kaveri, jotka pukivat mustaoranssin liekkipaidan ylleen syksyllä 2001.
 

------

11.10.2016

Ilvesmiehistö starttasi 16. sarjakauden Studentialla

E-KI:n salibandyhistorian 16. sarjakausi pyörähti käyntiin viikonloppuna tutussa paikassa,  Studentian parketilla. Kokoonpano on jälleen muuttunut noin kentällisen verran viime kaudesta. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet maalinsuulla. Jouni Ikonen lopetti ainakin toistaiseksi ja Aki "One More Year" Roppola miettii taas kerran jatkoaan. Onneksi tulopuolella saatiin joukkueeseen Jani Miettinen, joka siirtyi SB Raatista. Kentän puolella uusia nimiä ovat Joni Kaikkonen, Lasse Niemi, Jani Tikkanen ja Tomi Töyrylä. Näiden lisäksi välivuoden pitänyt Jari Pitkänen palasi vahvuuteen ja muutaman vuoden sivussa ollut alkuperäisjäsen Martti Vanala löysi myös kaapin perukoilta pelipaidan ja loikkasi kaukaloon. Kasassa on nyt maalivahdin lisäksi 17 kenttäpelaajaa.

Vastassa kauden avauksessa olivat RautU SB Rautalammilta sekä SB Halko Kuopiosta. RautUn kanssa ottelu oli tiukka ja tasainen. RautU onnistui tekemään ensimmäisen maalin ja sen jälkeen ilvesmiehistö oli ottelun ajan tasoissa tai maalin perässä. Pisteet Rautalammille lukemin 5-4. Toisessa ottelussa pelikaverina oli viime kaudelta tuttu SB Halko. Ottelusta muodostui melkoisen kiihkeä ja vastustaja sai yhden ulosajonkin. E-KI onnistui paremmin viimeistelyssä ja uusi maalivahti hoiti loput, joten 45 minuutin jälkeen taululla komeili lukemat 3-0.

Kausi jatkuu 30.10. Studentialla todellisella hegemoniaottelulla XXL-kriisiä vastaan.

#69
 

------

12.3.2015

Naiset säilyttivät 2-divarin sarjapaikkansa

JorJy - E-Ki 9-5

E-Ki - Ulma 5-8

Naisten kauden viimeinen turnaus pelattiin Joroisissa 28.2. Panoksena ja tavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen 2-divarissa. Karsintaviivan alapuolella olevaan JorJyyn oli eroa vaivaiset 2 pistettä, ja vastaavasti Ulma oli meitä 3 pistettä edellä. Mitä tahansa saattoi siis tapahtua.

Pelin alku lähti liikkeelle katastrofaalisesti, kun JorJy sai nakuteltua pisteen toisensa perään. Heillä oli tänään Hannu Hanhi -päivä, ja kaikki onnistui. Me pääsimme mukaan vasta toisessa erässä, kun vastustajalla oli jo 5 maalin kaula. Saimme kurottua eroa kiinni, mutta kiri ei riittänyt, ja JorJy kuittasi pisteet nimiinsä 9-5.

Pelien välissä kävi kova spekulaatio mahdollisesta karsintaturnauksesta. Olisi voitettava Ulma tai toivottava, ettei JorJy päihittäisi Ulmaa keskinäisessä kohtaamisessa. Muutoin meillä olisi edessä todella kivikkoinen karsinta, jossa puuttuisi pitkä rivi pelaajia. Ottelu Ulmaa vastaan alkoikin todella lupaavissa merkeissä. Pääsimme iskemään useamman maalin ja pidimme vastustajan hyökkäykset kurissa. Kolmannessa erässä vastustaja sai kuitenkin pari maalia poikkareista, ja tästä sisuuntuneena alkoi tehtailla maaleja. Ulma meni meistä ohi ja haki vimmatusti lisäosumia. E-Ki sen sijaan kadotti hyvän vireensä eikä enää noussut. Jäimme pisteittä tässäkin ottelussa. Lähdimme kotimatkalle jännittyneissä tunnelmissa, mutta saimme illemmalla kuulla helpotukseksemme, että Ulma oli voittanut JorJyn kauden viimeisessä ottelussa niukasti 2-1. Varmistimme siis sarjapaikkamme paremman maalieron turvin ensi kaudeksi kakkosdivarissa nipin napin.

Vaikka viimeisiin turnauksiin ei mahtunutkaan paljon ilon aiheita, on pistepörssi kuitenkin mukavaa luettavaa: kuuden parhaan sakkiin mahtuu kolme ekiläistä:

2. Anni Lipponen (19+10=29), 

5. Steffi Gustavsen (9+13=22) ja

6. Kaisa Kokko (5+17=22)

Kiitos koko joukkueelle vaiherikkaasta kaudesta sekä kannustusjoukoille mukana olosta! Treenivuorot jatkuvat ainakin maaliskuun ajan aina, kun saadaan riittävästi porukkaa paikalle.

------

18.2.2015

E-Ki -naisilla pisteet tiukassa

Veikot - E-Ki 1-4

E-Ki - TuuU 6-9

Naisten joukkue matkasi Joensuuhun jo kolmannen kerran tällä kaudella 24.1. Vastassa oli häntä- ja kärkipään kohtaamiset. Ensin kohdattiin sarjajumbo Veikot. Pelin alku oli tiukkaa, kunnes Sabina taitelli pallon vastustajan maaliin ilmaveivillä, aivan kuten ensimmäisessäkin kohtaamisessa Veikkoja vastaan. Lukemat olivat niukat koko pelin ajan. Vastustaja pelasi fyysiesti todella kovaa, ja E-Kin pelaajia lakosi laidan yli siihen malliin, että pääsimme pelaamaan yv:tä monta kertaa. Vaarallisin tilanne palkittiin 5 minuutin jäähyllä.  Mekään emme selvinneet ilman kakkosia, vaan parhaillaan jäähypenkkiä kulutti yhtä aikaa kolme pelaajaa. Pelin lopussa vastustajalle vihellettiin rankkari estämisestä, mutta E-Kin maalivahti Kurre ei lähtenyt hötkyilemään, vaan torjui harhautuksen kylmän viileästi. Saimme tarvittavat maalit kasaan ja meillä kasetti kesti vastustajaa paremmin, joten 4-1 -voitto oli täysin oikeutettu.

Toisessa pelissä pistimme tiukasti kampoihin TuuU:lle ja loppua kohden intoutuimme maalitalkoisiin. Pelin mieleenjäävin suoritus oli Väpän putoava lehti laitavaparista suoraan vastustajan veskan selän taakse. Meidän kannaltamme peli loppui kesken, ja lopputulokseksi jäi 6-9.

E-Ki - SB Welhot 1-3

TuuU II - E-Ki 2-13

Kuopiossa pelattiin Welhojen kotiturnee ystävänpäivänä 14.2. Vastassa oli kärkikastin joukkueet Welhot ja TuuU II. Welhoilla oli totutusti paikalla nelisen kentällistä, ja meiltä oli päässyt paikalle vain 11 kenttäpelaajaa, kun eräskin pakki oli nukkunut pommiin... Saimme pidettyä Welhot kulmissa pois vetopaikoilta, eivätkä he juuri pääseetkään laukomaan. Vastustajan tasoon nähden pelasimme erinomaisesti ja loppulukemina olivat oli niukka 1-3 tappio.

Päivän toinen peli ei sitten jättänytkään tilaa jossittelulle. TuuU II:lla onnistui aivan kaikki, ja meillä taas peli tökki pahasti. Vastustaja sai luotua todella paljon maalipaikkoja ja lähes kaikki vedot menivät sisään. Numerot repesivät viimeisessä erässä niin, että taistelimme lähinnä siitä, ettei vastustaja ehtisi venyttää maalieroa 12:een ja päättää peliä ennen loppusummeria. Sekin meni tiukille, mutta taistelimme loppuun asti. Käteen jäi 2-13 tappio ja nolla pistettä päivän turnauksesta. Erikoista on se, että viimeksi voitimme TuuU II:n lukemin 6-4. Näistä peleistä ei todella koskaan tiedä, mitä tapahtuu.

Olemme sarjataulukossa nyt viidensinä, 2 pisteen erolla toiseksi viimeisenä ja karsintaviivan alapuolella olevaan JorJyyn, jonka kohtaamme vielä viimeisessä turnauksessa. Jonkinlainen tilastokuriositetti on sekin, että tehtyjen maalien määrässä olemme jaetulla kakkossijalla sarjataulukossa toisena olevan SW Welhojen kanssa.

------

23.1.2015

Otteluennakko: naisilla nousujohteinen kausi - kolme turnausta jäljellä

Sarjanousija Ilveksellä on ollut hyvä draivi päällä koko kauden ensimmäistä turnausta lukuunottamatta, vaikka kaikki eivät aina olekaan ehtineet mukaan treeneihin. Naiset ovat saaneet pitkin kautta lisää vahvistuksia ja joukkue on jatkuvasti hilannut sijoitustaan ylöspäin hyvin menneiden pelien ansiosta. Tällä hetkellä naiset ovat sarjataulukossa neljäntenä. Tilanne on äärimmäisen tiukka, sillä neljän pisteen sisällä on neljä joukkuetta (sijat 3-6), ja toisena olevaan SB Welhoihin eroa on vain 4 pistettä. Jäljellä on vielä kolme turnausta, joista seuraava pelataan 24.1. Joensuussa. Vastassa on ensin sarjajumbo Veikot klo 15 ja sitten varsin liukkaasti palloa liikutteleva sarjakärki TuuU klo 17. Helmikuun turnaukset pelataan seuraavasti:

14.2.2015 Studentia

11.00 E-Ki - SB Welhot

14.00 TuuU II - E-Ki

28.2.2015 Joroinen

11.00 JorJy - E-KI

14.00 E-KI -Ulma

------

12.1.2015

Mukava pistepotti Iisalmesta E-Kin naisille

Ulma - E-Ki 2-2

JorJy - E-Ki 7-3

Naisten joukkue teki 11.1. sunnuntaisen retken Iisalmeen. Matkassa oli vain 11 kenttäpelaajaa + veska, kun talven flunssa-aalto on niittänyt satoaan. Mukana olleet laittoivat itsensä kuitenkin täysillä likoon, ja ensimäinen koitos päättyi melkoisen pommituksen päätteeksi lukemiin 2-2. 

Toisessa pelissä Hanna siirtyi huoltojoukkoihin, joten kahdella kentällisellä mentiin. Pelitempo oli ensimmäistä peliä huomattavasti rauhallisempi ja kentällä oli paljon enemmän tilaa. Pelissä nähtiin useampi coast-to-coast -hyökkäys, kun Steffi, Kaisa, Pirre ja kumppanit laittoivat verkot heilumaan. JorJy sai kirivaihteen päälle vasta lopussa ja teki hyökkäyksistä pari maalia. E-Killä oli kuitenkin jo 7 osumaa, jotka riittivät voittoon, ja saimme kotiinviemisiksi yhteensä 3 pistettä.

Jäljellä on vielä kolme turnausta, joissa kohtaamme kaikki vastustajat vielä kolmannen kerran.

------

3.11.2014

Varkauden kautta löylyihin

Pyhäinpäivän aamuna sarjapisteitä janoava ilvesmiehistö ahtautui Matkuksella autoihinsa ja körötteli Varkauteen kohtaamaan SB Welhojen III -joukkuetta sekä turnausta isännöinyttä Hukka-Palloa (HuPa). Pistevarkaudesta syyteltiin päivän ensimmäisen koitoksen jälkeen vastustajaa. Vetopaikoille päästiin ensimmäisessä erässä kohtalaisesti. Welhomolarin näköyhteys palloihin jäi häiritsemättä, joten pahaiset yrityksemme nollattiin. Ensimmäinen erä kirjattiin niukasti Ilvekselle 1-0, Aten onnistuessa erän lopulla Pitkäsen Jarin syötöstä. Toisen erän alkuun Welhot tasoitti pelin nopeasti. Seuraavaksi Ilveksille tarjottiin kaksi ylivoimaa, mutta syöttöpelimme tökkiessä vastustajan tiivis alivoima hoiteli hommansa. Enimmäkseen vasemman laidan kautta hyökkäyksiä käynnistellyt Welhot kiitti, ja maalasi seuraavat kolme kertaa. Suurin osa vastustajan maaleista syntyi hanakoista vastaiskuista, joihin koko viisikko osallistui. Omalla maalinedustalla pomppivia palloja puolustaessa reagoimme joko yli, tai sitten auttamatta liian myöhään. Viimeisessä erässä lähin piste häämötti pitkään kahden maalin päässä. Erän kahdesta ylivoimasta huolimatta ottelu repesi erän lopulla 7-3 tappiolukemiin.

Päivän toiseen otteluun teroitimme kyntemme uudelleen muokatun ketjukoostumuksen turvin. Ennakolta heikommaksi vastukseksi arveltu HuPa nöyrtyi pelin edetessä saaliin osaan. Atte Roppolan lavan seutua uudelleen asemoitiin pelien välissä lähes sadistisin keinoin, mikä saikin lavan viuhumaan vihaisesti yläkäden voimantuoton parannuttua: tehot 5+3. Turnauksessa E-KI-paidassa debytoineen Hannu Roivaisen keskusprosessori toimi sentterin paikalla tehokkaasti miehen kerätessä tehot 2+2. Comebackin Ilveksen maalinsuulle tehneen Akin otteissa ei pikku tauko näkynyt. Edes parilla alivoimalla emme suostuneet luopumaan pallon hallinnasta, vaan osuimme kolmesti. Loppunumerot 14-2, ja ei kun kokka kohti Namikan saunaa.

Miesten joukkue äänesti kapteenistonsa toisen turnauksen päätteeksi vietetyssä kuuman kosteassa saunaillassa. Paikalle kokoontuneen heimoneuvoston päätöksellä kapteenina jatkaa kahdella viime kaudellakin C-kirjainta kantanut Matias Viitasalo. Varakapteeneiksi Matiaksen rinnalle valittiin Matti Salkunen ja Heikki Savolainen. Kapteeni Viitasalon puhuessa taululle piirtyi kolme isoa I:tä: Ilvessydän, Ilo ja Itseluottamus.

Onnea kapteenistolle! Nousukausi julistettakoon alkaneeksi.

#11


------

12.10.2014

Miesten 14. kausi korkattu käyntiin

Lokakuinen sunnuntai sai tänäkin vuonna lauman tupsukorvia kokoontumaan yhteen. Oli aika avata seuran salibandyhistorian 14. sarjakausi. Keväällä ilmassa tuntui olevan kysymysmerkkejä jatkosta ja jostain syystä joukkuetta luultiin olevan jo kuoppaamassa. Tällaista ei kuitenkaan missään vaiheessa tosissaan harkittu. Onhan meillä vielä lähes kentällinen miehiä tuolta aikojen alustakin ringissä. Joukkue koki paljon menetyksiä, mutta vanhoja kavereita on saatu takaisin mukaan ja uutta vertakin joukkueeseen on löytynyt. Tällä hetkellä kasassa on lähes kolme kentällistä, mutta reserveissä on vielä ainakin kentällisen verran kysymysmerkillä varustettuna.

Muutaman viime kauden tyyliin avausturnaus oli saatu järjestettäväksi, mutta paikka ei ollutkaan tuttu ja turvallinen Studentia vaan meille hieman vieraampi Ylä-Pyörön koulu (Kallaveden koulu). Tuossa salissa peleistä oli ennättänyt kulua kymmenkunta vuotta ja harjoituksiakaan on viimeksi tuolla pidetty kaudella 07-08. Kaukalo saatiin silti kasaan ja toimitsijapöytä kasattua.
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kuopion Ekonomistien Liiga (Liiga). Uusi joukkue Liiga näytti olevan täynnä nuoria sporttisia kavereita, joten odotimme kovavauhtista ja tiukkaa vääntöä. Ottelu alkoi ihanteellisesti kun sentterin paikkaan tutustunut Sauli "Sale" Rissanen iski ensimmäisen maalin 11s alkuvihellyksestä. Tästä eteenpäin ottelu olikin meillä melko hyvin hallinnassa. Toisessa erässä ottelu ratkesi, kun Sauli tykitti kolme maalia muiden säestäessä yhteensä kolmella ja lukemat olivat jo 8-1. Loppulukemat kirjattiin 11-2. Huomionarvoista ottelussa oli, että kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteiden makuun.

Toisessa ottelussa vastassa oli niin ikään uusi tuttavuus, Kuopion Palloilijat (KuPa). Tästä ottelusta kehkeytyi huomattavasti tasaisempi vääntö. 1. erässä syntyi vain yksi maali, kun tulokkaamme Ville Väisänen pääsi sutimaan maalin edestä pallon verkkoon. 2. erän alkuun comebackin joukkueeseen tehnyt Tomi Pesonen iski yhden, mutta se jä ainoaksi ja kahden erän jälkeen tilanne oli 2-0. Kolmannessa erässä kokeneella joukkueelle sattui sitten melkoinen notkahdus. Vastustaja nakutteli mitä mielenkiintoisempia maaleja ja joukkueemme peli sekosi täysin. Paikkojakin oli, mutta laukaukset olivat luokattomia. KuPa:lle erä tennislukemin 6-0 ja peli päättyi näin ollen 2-6 tappioon. Sarja on nelinkertainen, joten KuPaakin vastaan luvassa on vielä kolme kohtaamista.
 

------

14.9.2014

Ekin naiset 2-divarissa, joukkueeseen haetaan uusia pelaajia

Ekin naisten kausi 2014-2015 on pyörähtänyt käyntiin, ja sarjatasoksi varmistui monien vaiheiden jälkeen 2-divisioona. Treenit ovat tällä kaudella seuraavasti:

ma klo 20.00 - 21.30 Puijonsarven koululla ja

ke klo 19.30 - 21.00 Aurinkorinteen koululla

su yksittäisiä vuoroja Pohjantien koululla

Naiset joukkue hakee riveihinsä myös uusia pelaajia. Olitpa pelannut vähän tai paljon, tule rohkeasti kokeilemaan treeneihin tai ota yhteyttä joukkueenjohtajaamme Hanna Tuhkaseen:

hktuhkan(at)student.uef.fi

Puh. 044 2969 009
 

------

23.1.2014

Ekin naiset jatkavat sarjakärjessä

Ekin naisten kausi on sujunut voitokkaissa merkeissä ja sijoitus sarjakärjessä jatkuu. Viimeinen turnaus pelattiin su 12.1. Studentialla, mistä joukkue saalisti 5-5 -tasurilla Pisabaa vastaan ja 8-0 -voitolla OuPasta kolme pistettä. Sarjataulukossa toisena olevilla Veikoilla oli peleissä samanlainen käsikirjoitus, joten sijoitukset kärjen osalta säilyivät ennallaan. Jäljellä on vielä kaksi turnausta, joissa kummassakin on kaksi peliä, ja pistetilanteen valossa yhdellä voitolla pitäisi irrota paikka 2-divarin karsintarurnaukseen maaliskuun lopussa.

Vielä muutama sana turnauksesta. Pisaba -peli oli ehkä kauden parastamme, mutta merkkausvirheet pöllyttivät omiakin verkkojamme. Kolmanne erän lopussa otimme typerän jäähyn väärästä vaihdosta, ja vaikka kuinka peitimme vetoja, Pisaba sai tasoitettua pelin viime hetkellä poikkarista nopealla vedolla takakulmaan. Tasuri kirveli mieltä, mutta ehdimme toipua siitä seuraavaan peliin.

Vastassa oli Oupa, ja edellisestä pelistä heitä vastaan mieleen oli jäänyt melko kova fyysinen peli. Sama meno jatkui tässäkin ottelussa, jossa laidat ryskyivät ja mustelmasaldo karttui melko monella. Olimme kuitenkin koko pelin ajan niskan päällä ja rankaisimme vastustajaa toinen toistaan upeammilla maaleilla. Puolustus pelasi taas kerran uhrautuvasti omassa päässä ja rohkeasti hyökkäyssuuntaan. 

Viime peleissä on ollut ilahduttavaa, että todella moni pelaaja on päässyt tehtailemaan maaleja. Ja maaleja on tosiaan mätetty oikein urakalla, neljässä viimeisessä pelissä yhteensä 28 kappaletta. Olemme muutenkin kehittyneet treeneissä huikeasti alkukaudesta.

Tervetuloa kannustamaan ilveslaumaa Studentialle 2.2. klo 11 ja 14 sekä 23.2. klo 11 ja 16.

 

------
25.10.2013
Viitasalo jatkaa kapteenina

Miesten joukkue äänesti kapteenistonsa ennen toista turnausta. Kapteenina jatkaa viime kaudellakin C-kirjainta kantanut Matias Viitasalo. Matias kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat edustaneet E-KIä salibandyjaoston syntymästä saakka eli vuodesta 2001. Varakapteeneiksi Matias saa Marko Mastosalon ja seuraan palanneen Pasi Laitisen. Äänestyksessä ei pyydetty perusteluita, joten vuosien takaisen Tahkon reissun osuutta ei voida kuin arvailla äänestyksen lopputulokseen.

Onnea kapteenistolle vaativassa tehtävässään!


------
24.10.2013
Miesten toinen turnaus Studentialla (Turnaus 19.10.)
 
Lauantain "koti"turnaus oli odotettu. Vastassa joukkueellemme vähemmän tutut joukkueet KBC ja Iiski.
 
Turnauksen ensimmäisen pelin panokset olivat kovat, vastustajalla ei aiemmassa turnauksessa pistemenetyksiä ja E-killäkin vain yksi. Tarjolla oli siis piikkipaikka voitolla ja muutenkin tärkeitä pisteitä loppukautta ajatellen.
Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, molemmat joukkueet pitivät palloa ja laukauksillekin päästiin. Aistittavissa oli hieman hermostuneisuutta ja ylilatautumista, välillä tuomaritkin rauhoittelivat lämpöistä E-kin vaihtopenkkiä. Pikkuhiljaa pallon hallinta alkoi siirtyä vastustajalle, E-kin keskittyessä muuhun kuin kuin pelaamiseen. Maalivahti Nevalainen piti pitkään ottelun maalittomana melkein ensimmäisen erän loppuun, jolloin vastustajan veto osui ja upposi E-kin verkkoon.Shokkihoitoa tuli lisää kun KBC iski heti perään toisen maalin. Häviötilanteeseen joutuminen ensimmäisessä erässä on E-kille vuosien saatossa muodostunut jo perinteeksi, se rauhoittaa joukkueen ja herättää nukkuvat ilvekset. Näin tänäänkin. Aivan erän loppuun Sauli "Sale" Rissanen laukoi ja irtopallon pamautti vastustajan verkkoon manageri Mustonen.

Toinen erä alkoi jälleen tasaisesti. Erän alkuun vastustaja KBC lisäsi E-kin tuskaa iskemällä taululle jo 3-1.
Vasta kolmannessa erässä nähtiin seuraava maali kun Roppola pisti maalin takaa raipemaisesti lätyn allekirjoittaneelle, josta oli helppo survoa pallo maaliin. Pari minuuttia myöhemmin puolustajamme Marko Mastosalo koki deja-vu:n, puolesta kentästä ranarilla alanurkkaan ja peli tasoihin 3-3. Tasoituksen jälkeen E-kin taktikointi petti ja puolustamisesta tuli passiivista kävelyä. KBC:n  joukkue teki neljännen maalinsa , joka myös voittomaaliksi kirjattiin. Loppulukemien 5-3 jälkeen voidaan sanoa KBC:n olevan loppukauden ehdoton ykkössuosikki hyvällä ja tasaisella joukkueellaan, jossa heikkoja pelaajia ei juurikaan ole.
E-kin paras pelaaja häviöstä huolimatta maalivahti Nevalainen.

Toinen peli oli Iisveden Iiskiä vastaan. Iiski oli aloittanut kauden yhdellä voitolla ja ja tappiolla, näin ollen vain yhden pisteen E-kiä jäljessä. Tähän peliin joukkueemme sai kolme tuntia aikaa latautua ja se näkyi. Yleisesti voidaan todeta että kun vaihtopenkki on hiljaa, niin peli sujuu paremmin. Tässä pelissä E-kin vaihtopenkillä oli rauhallista, joku vitsikin kuultiin. Tämä oli myös pelin luonne, rauhallista ja mukavaa neppailua. Myös maaleja nähtiin pelin luonteen ollessa aivan erilainen kuin päivän ensimmäisessä pelissämme.
Tiivistäen:
- Ensimmäinen erä tasaisin, päättyy tilanteessa 2-2.
- Toinen erä E-kin hienoista hallintaa, maalit kuitenkin tasan. Erä päättyy lukemissa 5-5.
- Kolmannessa erässä E-ki iskee alle minuutissa kolme maalia ja yhden vielä pelin lopulla. Peli päättyy siis E-kille selvällä 9-5 voitolla.
Erikoismaininta ja iso käsi (turnauksen ilvespelaaja?) pelissä menee Salelle, 2 tehtyä maalia ja kaksi syöttöä. Toinen tehoilves oli Jarppa Pitkänen 1 plus kakkosellaan.
 
Turnauksen ensimmäinen peli jäi kaivelemaan, muuten taas oikein mukava tapa viettää lauantai päivää. Ehkä seuraavissa turnauksissa alkulämpimät ennen ensimmäistä peliä olisi paikallaan koko E-kin ikääntyvälle ilveslaumalle.

#9

Seuraavan kerran miehet matkaavat hieman vieraampiin maisemiin Joroisiin su 3.11. Siellä vastassa ovat Pisaba II sekä rakas "vihollinen" XXL-kriisi.


------

17.10.2013
Back in business (Turnaus 6.10.)

Miehet palasivat pelikentille su 6.10. Joukkue ei kokenut suuria muutoksia viime kauteen. Eetu ja Sauli tekivät "janneahoset" ja palasivat kokoonpanoon yhden välivuoden jälkeen. Lisäksi paluumuuttajina joukkueeseen saatiin muutamia vuosia muissa joukkueissa harhailleet Pasi Laitinen, Antti Miettinen ja Veli-Pekka Tiusanen. Näistä Vepsu päätti nousta polviltaan ylös ja asettua muutaman metrin kauemmaksi maalista puolustajan paikalle. Toisaalta kauden alussa loukkaantuneiden listalla on toistaiseksi kova puolustajakaksikko Pietarinen&Vanala.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui vanha tuttu SK Seger. Jännitystä oli joukkueella havaittavissa ja se näkyi läpi ottelun pallon pomppiessa lavasta toiseen tai vastustajalle tai laidan tai maalin yli. Ottelun aivan alkuvaiheilla yksi harha eksyi vastustajan lapaan, josta Seger rokotti heti. Muuten ottelua mentiin melko tasaisissa merkeissä sähläten suuntaan ja toiseen. Toisen erän jälkeen E-KI oli vielä 2-4 tappiolla, mutta viimeisessä erässä herättiin hyökkäyspäässäkin otteluun mukaan ja kammettiin tilanne upeasti 6-4 voitoksi.

Toisessa ottelussa vastassa oli hieman vieraampi joukkue Huutokoski IF. Kotiturnausta isännöidessä nähtiin päivän aikana yksi heidän ottelunsa ennen iltahämärää ja omaa kohtaamista. Tuossa ottelussa HIF ei erikoisemmin säväyttänyt, mutta meitä vastaan he esiintyivät hieman pirteämmin. Tasaista vääntöä läpi ottelun ja hyvää fyysistä peliä ilman ylilyöntejä. Lopputulos 5-5 oli molempien otteisiin nähden oikeutettu.

Sarjasta näyttää ensimmäisen turnauksen otteluita seuranneena tulevan melko tiukka ja tasainen. Seuraavassa turnauksessa la 19.10. E-KI kohtaa ainoana molemmat pelinsä voittaneen KBC:n sekä toisessa ottelussa Iiskin. Hyvää vääntöä siis luvassa! 
 

------

24.7.2013
EkiNaiset hakevat uusia pelaajia

EKINaiset palailevat kesätauon jälkeen virkistyneinä kaukaloon ja treenien pariin. Etsimme uusia pelaajia eri pelipaikoille. Tule käymään treeneissä ja tutustumaan pirteään joukkoomme. Treenit käynnistyvät elokuussa. Tarkempia tietoja valmentajaltamme Jannelta, janne.haapanen (at) windowslive.com tai joukkueenjohtaja Hanna Tuhkaselta, hktuhkan(at)student.uef.fi, puh. 044 2969 009.

Treeniajat: 

ma klo 18.30-20 Puijonsarven koulu

to klo 21-22 Martti Ahtisaaren koulu


------

18.3.2013
EkiNaisten kevään viimeinen turnaus Nilsiässä 2.3.2013

Nilsiässä pelatussa kauden viimeisessä turnauksessa E-KI:llä oli vastassaan Veikot ja JorJy. Viikonlopun ensimmäinen kamppailu käytiin Veikkoja vastaan. Ensimmäinen erä päättyi tasalukemissa 2-2, mutta toisen erän lopussa E-KI onnistui tekemään johtomaalin ja kolmanteen erään siirryttiin yhden maalin johtoasemassa. Kolmannen erän alussa E-KI onnistuu kasvattamaan johtoaan kahteen maaliin, mutta erän lopussa Veikot kirivät vielä yhdellä maalilla, mutta E-KI onnistui kuitenkin säilyttämään johtoasemansa pelin loppuun ja päätöslukemiksi merkitään 4-3.

Peli JorJya vastaan oli alusta asti E-KI:lle vaikea. Vaikeuksista huolimatta E-KI teki valmentajan koko kauden ajan peräänkuuluttaman pelin avausmaalin ajassa 5:18. JorJy nousi tasoihin ensimmäisen erän lopussa. Toisesta erästä lähtien peli on JorJyn hallinnassa, mikä oli nähtävissä maalitaulussa. Kolmannessa erässä E-KI onnistuu vielä hieman kirimään, mutta erän lopussa JorJy iski vielä useamman kerran ja päätöslukemiksi merkittiin 9-3 JorJyn hyväksi.

#15

Kauden 2012-2013 pelit ovat nyt paketissa, ja E-KIn sijoitus sarjataulukossa syksyn hyvien pelien jälkeen on kokonaisuudessaan 5. Kiitos kaikille kannustuksesta ja mukanaolosta!

 Joukkue

O

V

T

H

TM

PM

P

 TuuU II

9

9

0

0

60

13

18

 Ulma

9

7

0

2

44

18

14

 TuuU

9

6

1

2

38

20

13

 JorJy

9

5

1

3

44

32

11

 E-KI

9

5

0

4

31

29

10

 SB Jaws

9

2

3

4

31

32

7

 SB Welhot II

9

2

2

5

19

30

 SB Raatti

9

3

0

6

23

33

 Veikot

9

2

1

6

12

38

 TuuRa

9

0

0

9

7

64

------

2.3.2013
Kotiturnauksesta voitto ja tappio (Turnaus 2.3.)

Ekin isännöimä turnaus Studentialla alkoi maukkaalla voitolla ja päättyi rökäletappioon. Ilveksien vastustajina oli aamu- ja iltapeleissä sarjan kärkikahinoissa kamppailevat Ulma ja Painkillers.

Iisalmelaiset saivat otteluun unelma-alun pikamaalillaan, minkä oranssien pakki Pitkäsen Jari kuitenkin kuittasi niinikään nopeasti tasoihin vajaat 15 sekuntia myöhemmin. Tasaiset voimasuhteet näkyivät viimeisen erän alkuun saakka, jonka jälkeen maalintekoa jatkoi enää tupsukorvat. Ulman väsähdettyä voitto varmistui lopulta neljän maalin erolla lukemiin 8-4. Pitkänen ja Mastosalo kirjauttivat molemmat kaksi reppua

Myöhäismatsi alkoi klo 17:25, ja Ekin peli oli alusta lähtien aneemista. Liekö sauna-illan ja Kuopion yön houkutukset olleet koti-isännillä mielessä, sillä vieraat siirtyivät nopeasti viiden maalin johtoon. Edes avausmaali ei sytyttänyt ilveslaumaa, vaan matsi oli monta kertaa päättyä etuajassa. Pelaajien taisteluhengen ilmaannuttua Eki aloitti loppulukemien somistamisen ja viimeisenä naulana terävissä hyökkäyksessä toimi Artturi Heinonen seurauran ensimmäisellä hattutempullaan. Loppulukemiksi kirjattiin 14-6.

Mainittakoon vielä, että Junnu palkittiin hienosta soolotehtailustaan shampanjajuomilla aamun jo valjetessa.

 

------

25.2.2013
Miesten pisteputki jatkuu (Turnaus 17.2.)

Viikon suurin otsikko E-KI:ssä oli legendaarisen ilvesveskari Aki "Roki" Roppolan (viimeisin) come back sarjakentille! Rokin viime syksyiset uudet harjoitusmetodit näyttivät purreen ja come back
onnistui arvoisellaan tavalla. Pitkästä aikaa saatiin reissuun kaksi kentällistä pelimiehiä. Itsevarmuutta uhkuen lähdimme perinteiseen tapaan rastaantien teboililta kohti vääntöjä, tällä kertaa Lapinlahdelle.

Apassit vs. E-KI II

Ennen peliä Apasseilla loisti silmissään sarjan kärkipaikka, jonka he voitollaan olisivat lunastaneet. Päätettiin lähteä peliin maltillisesti lyhyillä vaihdoilla, tiiviillä puolustuspelillä ja virheitä välttäen. Tämä toimi hyvin ja tasaisen ensimmäisen erän jälkeen tilanne taululla oli tasainen 1-1. Toinen erä alkoi synkästi, kun vastustaja pääsi hitaan käynnistymisen johdosta heti ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin tekoon. Tämän jälkeen E-KI otti vastuulleen maalin teon ja Apassit hoitivat merkinnät jäähytilastoihin. E-KI tasoitti pelin nopeasti. E-KI hallitsi pallollista peliä ja Apassit sortuivat kahteen peräkkäiseen jäähyyn toistuvasta väärästä pelitavasta. E-KI naulitsi molemmat jäähyt päättymään ennen aikojaan ja peli oli toisen erän jälkeen 2-4. Kolmannen erän alkuun Apassit huitoivat pallon epäonnisesti omaan verkkoon. Tämän jälkeen Apassit alkoivat päästellä korvistaan sellaisia savumerkkejä, että tuomareilla oli kova työ pitää viestintä kentällä asiallisena. Apassit pelasivatkin loppupelistä viidellä miehellä vain 4 minuuttia. Jallun röyhkeä nousu maalille neljän minuutin kohdalla palkittiin rankkarilla, jonka Artturi uitti oveluudella verkon perille. Maalin jälkeen mies nosteli käsiään iloluontoisesti vastustajan vaihtoaition edessä mikä aiheutti eräälle mohikaanille välittömän ja pakonomaisen tarpeen taklata ilvespelaaja kenttään. Seurauksena punainen kortti Apassille ja 2+10 Artturille. Loput pelistä olikin kosmetiikkaa ilvesmiesten hoitaessa homman varmasti kotiin. Molemmat joukkueet viimeistelivät vielä kahdesti. Apassit osaavat peittää vetoja ylivoimaisesti parhaiten koko sarjassa, mutta nyt puolustus onnistuttiin puhkomaan ja käytännössä peli ratkaistiin ylivoimalla.
Neljä maaleista tehtiin jäähyjen seurauksena. Erityismaininnan ansaitsee Heikki S, joka lunasti ennen peliä uhoamansa lupaukset ja taiteili komean hattutempun, ei niin kovilla, mutta tarkasti sijoitetuilla vedoillaan.

Lopputulos 4-8 (1-1, 1-3, 2-4)

E-KI II vs. SB Jaws II

Sarjan peräporukkaan kuuluva vastustaja sai ensimmäisessä kohtaamisessa ansaitun pisteen seisahtuneen pelityylimme johdosta. Nyt ei aiottu tuhrata pisteitä yhtä helposti. Hyvä että kengännauhat oli ehditty sitoa kiinni, kun Jaws kuitenkin pääsi yllättämään maalin muodossa. E-KI sai kuitattua etumatkan nopeasti kyseenalaisen väärä etäisyys jäähyn jälkeen ylivoimalla tasoihin. Ottelun alkupuolisko oli melkoista pallorallia päästä päähän ja tilanteita kertyi molemmille maaleille tasaiseen tahtiin. Vaihtopenkillä oli vaikeuksia pysyä rauhallisena. Niin vahvasti maali lemusi Lapinlahden monitoimitalon salissa. Seuraavaa osumaa saatiin kuitenkin odottaa toisen erän
viidennelle minuutille. E-KI siirtyi 2-1 johtoon. Pari minuuttia tämän jälkeen Jaws merkkautti tilanteen taas tasoihin. Toisen erän viimeisen minuutin aikana ilvesveljestiimi laukaisi jännitystä ja shokeerasi vastustajaa maalaamalla kahdesti. Kun Nevu vielä kolmannen erän toisella minuutilla kaunisti lukemiksi taululle 5-2, oli haimiesten selkärusto murskana. Loppupeli oli E-KI:n suvereenia hallintaa vaikka verkot saivatkin roikkua paikoillaan. Näin myös E-KI:n maalissa, vaikka tuomarin silmääkin nopeampi pallo useiden todistajalausuntojen perusteella kerran kolahti maalin takaraudasta takaisin peliin. Vaikka pisteitä ei SB Jaws ole kerännyt, antoi se taas meille yllättävän kovan vastuksen.

Lopputulos 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

Turnauksesta saatujen neljän pisteen jälkeen säilytimme aseman karsintarajan tuntumassa. Parantuneen viisikkopelaamisen ja Akin oikea-aikaisten torjuntojen johdosta saimme pidettyä homman hallussa. Positiivista oli myös, että vaikka perinteiset pistemiehemme pitivät viimeistelystä luovaa taukoa, maaleja saatiin silti mukavasti aikaan. Viimeisissä neljässä pelissä kohtaamme edellä olevista neljästä joukkueesta vielä kolme. Päänahkoja on siis jaossa ja mielenkiintoinen loppukausi tiedossa!

Turnauksen ILVES-pisteet

  Heikki Savolainen
  Aki Roppola
  Juha Nevalainen
 

------

14.2.2013
Ilveksettäret jäivät Joensuussa ilman pisteitä 

E-Ki - TuuU 2-8


Viimeinen turnaus ennen joulua pelattiin Joensuussa 15.12.2012, ja kyseessähän olivat loppukauden kannalta ratkaisevat pelit. Turnauksen jälkeen syksyn kolme parasta joukkuetta jatkaa alueellisessa karsintasarjassa muiden jäädessä pelaamaan keskenään yksinkertaisen sarjan.

Laajasta pelaajalistasta huolimatta Joensuuhun saatiin kasaan maalivahdin lisäksi ainoastaan 11 kenttäpelaajaa. Ensimmäiseen peliin Tuupovaaran edustusta vastaan lähdimme haastajan asemasta, tavoitteena kuitenkin voitto. Mutta kuinkas kävi. Tuupovaara aloitti kovalla vauhdilla ja ilvekset jäivät kyllä täysin hampaattomiksi. Seitsemän ensimmäisen minuutin aikana vastustaja nakutti neljä maalia. Tästä yritettiin vielä nousta ja peliä saatiinkin jonkin verran parannettua, mutta hävisimme kaksinkamppailut, maalineduspelaaminen ei onnistunut ja olimme jatkuvasti askeleen jäljessä. Pelin tempo pysyi kovana ja kahdella ketjulla pelaaminen alkoi painaa jaloissa vastustajan hallitessa palloa. Oma verkko heilahti vielä useamman kerran, ja vaikka Pirjo ja Anni saivat kaunistettua lukemia kahdella maalilla, ei pelistä jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa... Lukemat taululla pelin lopussa 8-2 ja Tuupovaara varmisti paikkansa kolmen parhaan joukossa. Nyt kävi näin, ensi kerralla ehkä paremmin :)

#4

SB Raatti - E-Ki 3-2

Ottelu SB Raattia vastaan oli E-KIlle hankala heti alkuminuuteista lähtien. Hankaluuksista huolimatta ensimmäinen erä on maaliton. Maalitilinsä ottelussa avasi  ensimmäisenä E-KI Jasminin hienolla yksilösuorituksella toisen erän alussa. Jasmin taisteli pallon aloituksen yhteydessä itselleen ja saattoi pallon lopulta SB Raatin maaliin, kun toista erää oli pelattu 4 sekuntia. SB Raatti nousi tasoihin hetkeä myöhemmin. Kolmannen erän alussa SB Raatti iski kaksi kertaa minuutin sisällä ja saattoi taululle lukemiksi 3-1. EK-I haki vimmatusti tasoitusta, mikä tuotti tulosta Ulla-Marin ja Jeminan taistellessa pallon maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu 4min 6sek.  Kolmannesta erästä ei selvitty ilman jäähyjä. Pelikellon näyttäessä 36min 21sek E-KIn pelaajista Eevi sai rangaistuksen kädellä pelaamisesta. E-KI taisteli hienosti alivoimassa, eikä vastustaja saanut tehtyä ylivoimamaalia. Ajassa 38min 47sek oli E-KIn vuoro pelata ylivoimaa. Kovasta taistelusta huolimatta ylivoiman aikana ei saatu tasoitusta aikaiseksi. E-KI haki tasoitusta vimmatusti koko kolmannen erän ajan, mikä ei tällä kertaa valitettavasti tuottanut tulosta ja loppulukemiksi kirjattiin SB Raatin hyväksi 3-2. Ennen tätä turnausta olimme hilkulla päästä ylempään jatkosarjaan, mutta toisin kävi, nyt loppukausi pelataan tuttujen vastustajien kesken.

# 15

------

05.12.2012
Ekin naiset pisteitä metsästämässä Iisalmesta 1.12.2012

E-ki-JorJy 4-1

Pelistä oli odotettavissa tiukkaa vääntöä ja helpolla voitto ei tulisi. Ensimmäisen pelin tappion jälkeen halu voittaa oli kova. Peli oli myös tärkeä voittaa, jotta mahdollisuudet päästä ylemmän jatkosarjan karsintoihin helpottuisivat. Peli pyöri aika tasaisesti molemmissa päädyissä, mutta ensimmäinen erä kuitenkin alkoi vastustajan hyväksi ajassa 7.38 ja olimme takaa-ajoasemassa. Mutta ei mennyt kauaa, kun Eevin hieno kaukolaukaus yllätti vastustajan veskan ja päätyi vastustajan verkkoihin.  Loppuerä pysyi 1-1 tilanteessa, vaikka tiukkoja tilanteita luotiin kummassakin päädyssä.

Erätauon jälkeen tasatilanteessa pysyttiin pitkään, kunnes johtoasema varmistui Ulla-Marin harhautettua puolustajat ja viimeistelemällä maalin Pirren syötöstä. Lukemat taulussa 2-1 ajassa 26.78. Vastustaja tuli kuitenkin kovasti päälle ja sai luotua todella vaarallisia tilanteita puolustuksen ollessa välillä hukassa. Mutta maalit ratkaisee ja johtoasemassa oli hyvä jatkaa erätauolle.

Tauolla painotettiin, että karvausta on tiputettava alemmaksi, jotta pysytään vastustajan "roikkupallojen" alapuolella. Voiton varmistamiseksi pelattaisiin puolustuksen kautta ja tiivistimme kolme ketjua kahteen ketjuun. Meille ei 2-1 riittänyt, joten 3. erän pistetilin avasi Pirre tarkalla vedolla Jennin syötöstä ajassa 34.20.  Ei mene kuin neljä minuuttia verkon soidessa jälleen vastustajan päädyssä Annin laukauksesta. Syöttäjän toimi Ulla-Mari ja tilanne 4-1. Loppuerä oli todella kovaa taistelua ja meiltä tiukkaa puolustusta. Tiukaksi tilanteen teki meidän pelaajan jouduttua jäähylle pari minuuttia ennen pelin päättymistä. Alivoima piti hyvällä puolustamisella ja maalivahti Kurre hienoilla torjunnoilla, ja tilanne pysyi maalittomana vastustajan kannalta. Vastustaja sai luotua todella monta tilannetta hyvällä syöttöpelillä päädyssämme, ja meidän onneksemme tolpat vain kolisivat. Peli päättyi meidän voittoon 4-1 ja olemme yhden voiton lähempänä karsintoja.

Tehot:

Pirre 1+1
Anni 1+0
Uma 1+1
Eevi 1+0
Jenni 0+1

#23 Jasmin
 

-----

26.11.2012
Vastustajat eivät saaneet herätettyä nukkuvaa Ilvestä

Painkillers – E-KI 9-7 (4-3, 2-2, 3-2)

Kauden kolmansiin mittelöihin Nilsiään saatiin liikkeelle puolustustajavoittoinen kokoonpano. Se ei kuitenkaan näkynyt ensimmäisessä pelissä Painkillersiä vastaan. Peliin lähdettiin huolettomasti, mikä kostautui jo ensimmäisen minuutin aikana. Vastustaja pääsi nopealla vastahyökkäyksellä läpiajoon, mistä seurasi rike, rankkari ja maali. Kaveri sai pistettyä vielä toisen sisään, ennenkuin ”ilvespentu” Artturi väläytti viimeistelytaitoaan. Tämä ei vielä tyydyttänyt oranssipaitaisia ja heti  seuraavassa vaihdossa laituripariksi kovin ennakko-odotuksin nostettu pakkikaksikko lunasti roolinsa. Pietarisen täydellinen poikkisyöttö ja Savolaisen oikea-aikainen juoksu, eikä seurauksena voi olla muuta kuin yksi päivän komeimmista osumista. Minuutti tästä ja kylmänviileä konkarimme Höpö ei hätäillyt maalin edessä, vaan varmisti pallon maaliin vasta saatuaan maalivahdin pois välistä. Tästä huolimatta erätauolle jäätiin maalin takaa-ajo asemassa Painkillersin viimeisteltyä vielä muutamalla  tarkalla kiertolaukauksella.

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun kapteeni Viitasalo ”tykitti” löysän pompun puolen kentän vaparista takatolpan juureen. 19 sekuntia tästä ja E-KI siirtyi jälleen johtoon, kun Häjy näytti  miten niitä komeita maaleja tehrään. Painkillers painoi kovalla vauhdilla päälle, emmekä päässeet peittämään kiertoja. Se oli myrkkyä Ilveksille ja erätauolle jäätiin edelleen maalin takamatkalta.

Kolmannessa erässä Matsku jäi tuomarille kiinni maalinedusrikkeestä, mistä seurannut alivoima tuotti vastustajalle maalin. Tilanne näytti jo hieman epätoivoiselta, kun vastustaja lisäsi johtoaan kolmeen maaliin. Häjy herätti vielä kipinän päivän komeimmalla maalilla, jonka seurauksena maaliraudat varmaan vieläkin vapisee. Viimeisellä minuutilla Artturin Matin esityöstä tekemä yv-maali ei kuitenkaan enää riittänyt muuhun kuin laimeaan lohtuun.

E-KI – Apassit 3-7 (0-4, 2-1, 1-2)

Toiseen otteluun valmistautuminen oli löysää, mikä näkyi ensimmäisessä erässä. Kaksi minuuttia oli pelattu ja taululla oli 0-2. Ensimmäisestä erästä ei juuri ole kerrottavaa. Apassit pääsivät yllättämään kuin kunnon länkkärissä ikään. Kun meidän kaikki vedot jäi mansikoiksi vastustajan jalkoihin, oli tuloksen tekeminen vaikeaa.

Heti toisen erän alkuun tuomarin silmätikuksi joutunut Ilves-kapteeni otti hölmön jäähyn. Jäähy ehti vanhentua 18 sekuntia kun Häjy sai katkottua ja määrätietoisesti veivattua pallon Apassiverkkoon. Tästä sisuuntuneena Apassit tekivät kuitenkin perään yv-maalin. Toisessa erässä pääsimme koittamaan ylivoimaa parikin kertaa, joista toisella Matti pääsi heiluttamaan verkkoja Jallun avustuksella. Toisessa erässä nostimme karvausta, mikä jäädytti vastustajan avauspelin ja pääsimme hyviin katkoihin. Ilvesvedot kuitenkin paukkuivat edelleen päin Apasseja. Toisen erän saldona päivän ainoa erävoitto.

Kolmas erä noudatti toisesta erästä tuttua kaavaa. Peli oli tasaista, mutta sananmukaisesti jo punanahkaisia muistuttavat vastustajat pääsivät kuitenkin aina meidän vetojen eteen. Puoli minuuttia ennen
loppusummeria Häjy osoitti vielä peräänantamattomuutta vetämällä pohjalaisen pesäpallolyönnin sisulla verkon perille. Taas alivoimalla. Toisessa pelissä kaikki ilvesmaalit tulivatkin erikoistilanteista. Parempi valmistautuminen ja olisimme päässeet jo ensimmäisessä erässä peliin mukaan.

Päivä oli Ilveksille synkkä. Pelit olivat tiukkia, mutta jalalla ei oltu vastustajan tasolla. Jos jotain myönteistä kaivetaan esille, niin puolustajavoittoisesta rosterista huolimatta maalinteko onnistui ensimmäisessä pelissä ja kaikille kenttäpelaajille kirjattiin tehoja.


Kolmannen turnauksen ILVES-pisteet

  Marko Mastosalo, P
  Matti Salkunen, H
  Juha Oksanen, H

------

10.11.2012
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita: E-KI:n naisten kotiturnaus Studentialla

E-KI – Veikot 2 – 1

Kauden kolmas turnaus pelattiin Kuopiossa Studentialla lauantaina 10.11. Koska turnaus oli meidän järjestämä, nakkina oli pelata päivän ensimmäinen peli.  Tällä kertaa mukaan päästiin aiempia turnauksia laajemmalla kokoonpanolla. Täysin uutena vahvistuksena mukaan oli liittynyt Emilia, ja vanhoista pelaajista kautensa avasivat Hanna, Roosa ja Sonja.  Kaikkiaan mukana oli 16 pelaajaa.
Edeltävissä treeneissä meno oli jo näyttänyt lupaavalta ja vauhtia riitti. Tarkoitus oli lähteä peliin asenteella ja hyvällä temmolla, mutta mitä tapahtui? Pirteät Veikot saivat vastaansa  vaisun E-KIn, joka pelasi täysin alle oman tason. Hyökkääjien jalka ei noussut ja pakit yllättyivät vastustajan kovasta karvauksesta. Omaa peliä ei saatu lainkaan vauhtiin ja jälki oli sen mukaista.
Ensimmäinen erä tahkottiin ilman maalimerkintöjä. Toisen erän alussa omassa päässä sattui virhe, josta vastustaja välittömästi rankaisi. Ajassa 16.22 Veikot meni  1-0 johtoon. Tämän jälkeen tapahtui jonkinlainen herääminen, mutta omaa hyökkäyspeliä ei edelleenkään saatu toimimaan. Veikot sumputtivat maalinedustan ja  toisaalta maalintekoa ei helpottanut sekään, että meidän vedot menivät milloin minnekin mutta ei ainakaan maalia päin. Tasoitusosuma syntyi kuitenkin jo ajassa 18.48 melkoisen survomisen jälkeen Roosan ja Annin toimesta.  
Kolmanteen erään tiivistettiin kahteen ketjuun. Maalinteko takkusi silti, ja sitkeästi puolustaneet Veikot pääsivät luomaan muutamia vaarallisia tilanteita. Anni kuitenkin pääsi taiteilemaan puolustuspään avauksesta pallon itselleen ja täräytti tarkalla laukauksella lukemiksi 2-1 ajassa 37.03. Pelin viime metreillä saadusta rangaistuksesta huolimatta oma maalimme pysyi viimeisen erän puhtaana ja lukemiksi jäi 2-1 voitto.
Vaikka lopulta voitimmekin pelin, aihetta tyytyväisyyteen ei juuri ollut. Jos seuraava peli mentäisiin samoilla eväillä,  tulisi Jawseilta kylmää kyytiä. Valmentajalle riitti siis töitä myös pelien välissä. 


Tehot:
Anni 1+1
Roosa 1+0 

#4 Ulla-Mari


E-KI-JAWS

"Winning isn't everything. The will to win is the only thing." 

“Kävin tänään koutsaamassa 2:si naisten peliä. Ensinmäinen pelimme oli suoranainen fiasko. En ihan äkkiä muista nähneeni yhdenkään joukkueeni jota olen koutsannut viimeisen viiden vuoden aikana alisuorittavan yhtä pahasti. Siispä jotakin oli tehtävä tai muussa tapauksessa pataan tulee... näissä tapauksissahan se valmentajan taito mitaan. Joten kävin katsomassa tulevan vastustajan pelin ja päätin että muutan kaiken: Pudotimme sentterien määrän 3->2. Siirsin 2 ketjun sentterin 1 ketjun oikeaan laitaan, siirsin 1 ketjun oikean lh:n vasempaan laitaan, siirsin 1 ketjun vasemman lh:n 2 ketjun oikeaksi lh:ksi, siirsin 2 ketjun olh:n vasempaan laitaan ja vaihdoin pakki parit. Eli kaiken kaikkiaan 7 muutosta. ” (Janne Haapanen, Facebook päivitys 10.11.2012)

Siinä siis lähtökohdat lauantai-illan taistoon SB Jawsia vastaan. Kentälliset uusiksi ja varmaa oli, että myös jokaisella pelaajalla oli halu petrata omaa esitystään aamuisesta. Ottelu ei kuitenkaan saanut mitään unelma-alkua, kun SB Jaws karkasi kahden maalin etumatkalle heti alkuun. Toivuimme shokkialusta nopeasti ja vain viisi sekuntia Jawsin toisen maalin jälkeen Anni kavensi tilanteeksi 2-1. Juhlat eivät tosin kauaa kestäneet, kun vain noin kymmenen sekunnin kuluttua soikin jo omissa verkoissa. Kynsin ja hampain roikuimme kuitenkin mukana pelissä ja kampesimme itsemme vielä ensimmäisen erän lopuksi 3-2 tilanteeseen Jasminin maalilla.  

Toisesta erästä muodostuikin sitten varsinainen maali-iloittelu puolin ja toisin. Maalin teon aloitimme tällä kertaa me kapteeni Lauran toimesta.  Jaws oli kuitenkin hereillä ja hetkeä myöhemmin tilanne olikin jo 4-3 vastustajalle.  Erän puolivälissä taistelutahtomme joutuikin sitten todella testiin. Nousimme ensin 4-4 tilanteeseen Pirjon maalilla. Vastustaja rankaisi kuitenkin lähes suoraan aloituksesta. Ja taas olimme maalin takaa-ajoasemassa. Seuraavasta aloituksesta suoraan kohti vastustajan päätyä ja Tiina aka Tipu kävi ujuttamassa pallon vastustajan verkkoon. Pakkien painajainen ei kuitenkaan olisi ollut täydellinen, ellei vastustaja oli toistanut edellistä temppuaan ja viimeistellyt jälleen miltei suoraan aloituksesta. Tämän vajaan minuutin kestäneen pallorallin jälkeen tilanne vastustajalle 6-5 ja näissä lukemissa siirryttiin myös viimeiseen erään. 

Periksi ei missään vaiheessa oltu annettu, eikä pisteitä aiottu luovuttaa Jawsille ilman taistelua. Viimeisen erän alkuun Jemina tasoitti pelin 6-6. Hetkeä myöhemmin ensimmäistä salibandyturnausta pelannut Emilia pääsi kokeilemaan maalintekoa. Ensimmäinen tehopiste olisikin tipahtanut tilille, ellei tuomari olisi viheltänyt vastustajan virhettä hieman liian hätäisesti juuri, kun tulokkaamme veto upposi vastustajan maaliin. Hyvästä paikasta saatu vapari onnistuttiin hoitamaan mallikkaasti ja ottelu oli kääntynyt ensimmäistä kertaa ilvesten eduksi. Voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli Mia. Sinnikkäästi SB Jaws vielä tasoitusta haki, mutta onnistuimme pelaamaan lopun huolellisesti ja näin ollen pisteet jännitysnäytelmästä jäivät E-KIlle.

”No miten kävi. Oltuamme kuusi kertaa tappiolla 2 ensimmäisessä erässä nousimme viimeisessä erässä vihun rinnalle ja viimein ohi. Voitimme ottelun lopulta 7-6. The will to win is the only thing -> se tuli taasen todistettua :)” (Janne Haapanen, Facebook päivitys 10.11.201)

#9
 

------

20.10.2012

Hukkareissu susirajalle vain yhden ottelun tähden

TuuU II - E-KI  3-0 

Coach Teamin luopuessa sarjapaikastaan Juukan sijasta turnauspaikaksi tulikin Joensuu. Vastaamme asteli viime vuoden sarjavoittaja TuuU II, joten tiesimme vastustajamme olevan taitava ja voitontahtoinen joukkue. Oranssipaidat lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja täynnä taistelutarmoa.

Ensimmäinen erä alkoi TuuU:lta vahvasti ja he hallitsivat peliä.Vastustajan ensimmäinen maali syntyi ajassa 04.44 meidän vielä hakiessa tuntumaa peliin. Vastustaja rankaisi toisella maalilla 2.14 min. edellisestä maalista joka pisti savon ilveksettäret pelaamaan vaihtoehtoisesti rökäletappiosta tai sisuuntumaan ja pelaamaan voitosta!

Lähdimme peliin pienellä kokoonpanolla (11+mokke). Ensimmäisessä erässä sattui harmittava loukkaantuminen Väpälle ja hänen pelinsä oli siltä erää pelattu.
Tämän jälkeen kiinnitimme huomiota puolustuspeliin joten selvisimme ensimmäisen erän loppuun kunnialla takaiskuitta.

Toinen erä alkoi eri tarmolla, kun puolustajamme Maria taituroi helposti läpi kentän hyökkäys alueelle pallon kanssa yllättäen vastustajamme. Erän aikana saimme hyviä hyökkäystilanteita vastustajan päähän mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Vastustaja painoi päälle vimmatusti mutta puolustuspelimme toimi ja erä oli maaliton molemmille.

Kolmatta erää oli kulunut 1.07 ja TuuU heilautti verkkoamme tehden kolmannen ja ratkaisevan maalinsa, mutta taistelutahtomme pysyi ja puolustimme raivokkaasti loppuun asti lisämaaleitta, vaikka Tuuu painosti ankarasti janoten isompaa maalimäärää. Maalivahtimme Kurre pelasi loistavan pelin ja hoiti oman tonttinsa todella mallikkaasti ansaiten parhaan pelaajan palkinnon.

Kaikenkaikkiaan ottelu oli meiltä armotonta taistelua sarjan ennakkosuosikkia vastaan. Huonolla pelillä emme suinkaan hävinneet,lopputulokseen voimme olla tyytyväisiä.

#16 Piri & #2 Pirre 

------

23.10.2012
Laiha saalis miehille Iisalmesta

E-KI – Raatti (1-3)

Kaudenavauksen jälkeen toiseen turnaukseen Ilveslauma oli tiivistynyt. Rastaantien Teboililla oranssinuttuja oli paikalla vain seitsemän. Jännittelimme hetken porukalla, saapuvatko Oksa ja Jalmari ilahduttamaan meitä pelitaidoillaan. Iisalmeen saavuttaessa E-KI:n pukukopissa Jalmari onneksi verrytteli notkeata lantiotaan. Myös Oksa saapui Iisalmeen viime hetkillä. Juhan myöhästymisen syynä oli aamutoimilla tukkeutunut partakone. Meillä oli siis yhdeksän kenttäpelaajan ja maalivahdin vahvuinen taistelujoukkue valmiina kentälle. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet hakivat pallotuntumaa. Loimme useita hyviä maalipaikkoja ja tolpat soittivat tuttua sävelmää useampaan otteeseen. Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa ja ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä Raatti pääsi yllättämään koko turnauksen loistavasti pelanneen Liperin Taimen kasvatin Juha Nevalaisen maalilla. Tämä ei kuitenkaan lannistanut Ilveslaumaa ja loimme myös toisessa erässä hyviä tilanteita, mutta emme edelleenkään pystyneet laittamaan palloa tolppien väliin. Kolmannen erän alkupuolella Raatti teki toisen maalin onnekkaasti puolustajan mailan kautta.  Ja kohta valmistui myös kolmas maali Raatille. Onneksi Juha Oksanen raivasi Jallun vedolle tietä Raatin maalilta ja pystyimme kaventamaan pelin tilanteeseen 1-3, joka jäi myös pelin lopputulokseksi. Viime hetket pelasimme ilman maalivahtia ja saimme hyvää pyöritystä aikaan vastustajan maalille, mutta maaleja emme pystyneet enää tekemään. Suurimpana ongelmana meidän pelissä oli huono syöttötarkkuus ja tasoton viimeistely. Maalintekopaikkoja oli miltei joka jätkällä, mutta tuloksena meiltä vain yksi maali.

Jaws II – E-KI (1-1)

Ensimmäinen peli oli käsitelty pois mielestä ja toiseen peliin lähdimme hymyssä suin, jalat jumissa. Puolustuskolmikkomme seisoi omassa päädyssä tanakasti ja liikkumatta. Samoin tekivät myös hyökkääjät. Ensimmäinen erä menikin jalkoja etsiessä. Onneksi vastustajalta puuttuivat jalkojen lisäksi myös kädet. Toinen erä ei valitettavasti jalkoja meille tuonut. Joukkueemme junnu Artturi Heinonen toi lohtua peliimme ja sivalsi varmasti pallon maaliin vastustajan puolustajan loistavasta syötöstä. Siirryimme 0-1 johtoon. Kolmannessa erässä pelitasomme tippui entisestään.  Ajoittain jopa hauskalta näyttävän pelimme seurauksena vastustaja tasoitti pelin ylivoimamaalilla. Maali oli pelillemme pieni herätysliike ja pystyimme taistelemaan vaikeaksi muodostuneesta pelistä yhden pisteen. Jos ensimmäisessä pelissä syöttöpeli oli huonoa, toisessa pelissä syötöt eivät enää pysyneet kaukalossa. Pelasimme viihdyttävän näköistä peliä, mutta melko vähän se salibandyä muistutti.

Turnauspäivästä jäi käteen yksi piste.  Ajoittain synkältä näyttäneen pelipäivän valopilkkuna oli maalivahtimme Juha Nevalainen, joka pystyi pelaamaan omalla tasollaan molemmat pelit. Myös E-KI:n juniori pelasi molemmat pelit miehekkäästi.  Meitä muita kehottaisin tulemaan reeneihin tiistai- ja torstai-iltaisin. Pienellä reenillä uskon pelimme taas kukoistavan marraskuussa. Tämä tietysti edellyttää, että Murrella on reisi kunnossa…;)

#17 Pietarinen

Toisen turnauksen ILVES-pisteet

  Juha Nevalainen, MV
  Veli-Matti Pietarinen, P
  Artturi Heinonen, H
------

10.10.2012

Kausi käyntiin täydellä pistepotilla (Studentia 6.10.2012)

Kesän hikiset lenkkipolut olivat enää muisto vain. Aurinkolasitkin on jo laitettu talvisäilöön. Grillailut on grillailtu. Viime viikkojen reeneissä oli aistittavissa pientä mailanpuristusta, ajatusten harhailua ja levottomia juttuja. Syy tähän oli selvä, kauden avausturnaus lähestyi ja oli aika päästää ilves-lauma irti.

Tursukorvat raapaisivat Lapinlahtelaisia

Ensimmäiseen otteluun marssi vastaan SBL (Salibandy Lapinlahti). Aamunkankeat koivet, kädet ja päät saatiin pienellä aamulämmittelyllä sopivaan iskuun. Ensimmäinen erä alkoi hurjalla tempolla. Ukkoja suhisi oikealta ja vasemmalta, yli ja ali. Palloakin kokeiltiin huitoa välillä. Kontrollista ei ollut tietoakaan, mutta viihdyttävää peliä nähtiin. Kauden avausmaalin pääsi tinttamaan Antti Tahvanainen maalivahdin potan kautta maaliin, hyvän katkon jälkeen syötön tarjoili Matias Viitasalo. Toista maalia saatiin odotella toiseen erään. Tupsukorva debyytin tehnyt Artturi Heinonen laittoi ranteet lukkoon ja pisti pallon viruttamaan verkkoja Atte Roppolan passista. Kolmas maali syntyi muutamaa minuutttia myöhemmin. Asialla managerin täsmähankinta uusi/vanha tupsukorva Marko Mastosalo. Hurja rannelaukaus suhisee edelleen SBL:n maalivahdin korvissa, syöttöpisteen merkkautti pakkipari Jari Pitkänen. Neljättä maaliakin sai juhlia oranssipaidat. Veli-Matti Pietarinen karkasi läpiajoon väkevän keskialueen karvauksen jälkeen. Harhautus ja syöttö maalivahdin patjan kautta taakse Antti Tahvanaiselle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Ainakin näin tilanteen kertoili Veli-Matti Ilves-toimitukselle. 4-0 tilanteessa alkoi vaihtopenkillä kuulua "Näinkö helposti noustaan  3. divariin", "Nyt taitaa tulla nollapeli veskarille" yms. Seuraavat kolme maalia iski uudelleen taisteluun ilmoittautunut SBL. Ylärimaa lähemmäs tasoitusta eivät Lapinlahtelaiset päässeet. Koko ottelun upeita torjuntoja esittänyt Jouni Ikonen otti myös loppuhetkillä tärkeitä torjuntoja. Lopussa Jari Pitkänen sai purettua SBL kovan karvauksen ja komisteli lukemat 3-5 tyhjään maalin, syöttöpiste A. Tahvanaiselle

Kriisistä voittoon komein askelin

Toinen ottelu pelattiin XXL-Kriisiä vastaan. Viime kaudella ei pisteitä heiltä herunut, joten päätettiin tehdä asiaan muutos. Aamunkankeus oli muuttunut illan väsymykseksi, joka näkyi pelissä helppoina virheinä ja lepsuiluna. 0-1 maalin teki Kriisi, mutta jo seuraavassa vaihdossa Heikki Vienola tuikkasi päivän ensimmäisensä Juha Oksasen syötöstä. XXL-Kriisin onni jatkui ja tilanteeksi muuttui 1-2. Heti XXL-Kriisin maalin jälkeen iski Antti Tahvanainen katkon jälkeen vasempaan alanurkkaan 2-2. Heikki Vienola huomasi että mailassa maaleja riittää ja lämäsi puolesta kentästä 2-3 maalin. Seuraavat kaksi maalia teki XXL-kriisi ja erätauolle siirryttiin 4-3 lukemissa. Erän lopussa joukkueen nuorin Artturi Heinonen kypsyi vastustajan lapselliseen huuteluun ja tarjosi napakan viikatteen satusedän nilkoille, tuomari huomasi ja palkitsi 5 minuutin rangaistuksella. Ilves kesti koko 5 minuuttia ilman takaiskua, alivoima pysyi tiiviinä ja Kriisin ponneton ylivoima hääri laidoilla. Alivoiman jälkeen Heikki Vienola kruunasi hattutemppunsa ja tasoitti tilanteeksi 4-4 Veli-Matti Pietarisen passista. Seuraava maalia ei tarvinnut odotella pitkään. Hyvän hengen alivoimasta ja tasoitusmaalista saaneet tupsukorvat järjesti pitkän pyörityksen hyökkäyspäähän. Veli-Matti Pietarinen ohitti vastustajan maalin takana ja tarjoili nappisyötön maalin kulmalle nousseelle puolustaja Heikki Savolaiselle, joka runttasi pallon etukulmasta sisään. XXL-kriisi nousi vielä tasoihin E-KI_n venähtäneen vaihdon takia. Ilvekset eivät kuitenkaan tästä paljon hätkähtäneet. Heikki Vienola teki illan neljäntensä höpöttämällä maalivahdin kylmänviileällä ratkaisulla, vapauttavan syötön tarjoili Juha Nevalainen. XXL-Kriisi ei saanut enää tasoitusta aikaan, joten pisteet jäi E-KI:lle. Viikonlopun saldo siis täydet neljä pistettä.

Hyvät ideat kannattaa kaivaa arkistoista, joten tällä kaudella jaetaan taas ILVES-pisteitä. ILVES-pisteet jaetaan koko turnauksen esitysten perusteella. Palkintoraatiin on valittu pitkien neuvotteluiden jälkeen neljä luotettavaa asiantuntijaa. Eniten ILVES-pisteitä saanut tullaan palkitsemaan kauden kohokohdassa Tahkolla.

Ensimmäisen turnauksen ILVES-pisteet

  Heikki Vienola, H
  Jouni Ikonen, MV
  Matias Viitasalo, P

T: Oranssi tupsukorva

------

6.10.2012

Naisten ensimmäinen turnaus la 6.10 Siilinjärvellä

Kauden eka turnaus pelattiin Siilinjärvellä la 6.10. Jännitystä oli ilmassa tavallista enemmän, koska noin puolet joukkueesta on vaihtunut valmentajaa myöten, ja pelikuviot ja -paikat on pistetty uusiksi. Meillä oli matkassa 9 kenttäpelaajaa + mokke.

E-KI – TuuRa 10-0

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli TuuRa. Ahmon koululle oli asennettu uusi parketti, ja molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia hallita palloa. Peli oli välillä aikamoista mailaviidakkoa. Ensimmäinen häkki syntyi ajassa 2.42, kun uusi kaptetenimme Laura pääsi iskemään Miran syötöstä. Vajaan minuutin pästä TuuRan hyökkäyksen jälkeen pääsimme vastahyökkäykseen. Anni pääsi vapaasti nousemaan vasempaa laitaa, sai veskan pomppuavauksen ja sijoitti vuorenvarmasti maaliin. Sitten oli Jeminan vuoro maalata. Tästä vain 15 sekunnin päästä Pirre ampui oikeasta laidasta lähes nollakulmasta päivän ensimmäisen osumansa. 5. maali tuli ylivoimalla Jeminan syöttäessä Mialle.

Toinen erä oli maaliton, vaikka pommitimmekin vastustajan maalia ja saimme pidettyä pallon pääasiassa hyökkäyspäässä tai keskialueella. Ainoat tilastomerkinnät tulivat meidän jäähystä, joka tuli hieman erikoisesti peli viivyttämisestä vaihdon yhteydessä. Laura sai vietyä pallon hyökkäyspäähän ja tappoi jäähysekunnit pois. Tuura tukki keskialuetta melko tehokkaasti ja katkoi syöttöjä, joten vaihdoimme taktiikkaamme.

Kolmannessa erässä kartutimme taas pistetiliä mukavasti. Asialla olivat ensin Pirre ja sitten Jemina hienolla rönäysmaalilla. Pirre kaunisteli lukemia kolmannella ja neljällä osumalla ja sai pelin päätyttyä ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon. Palkintokassista löytyi paljon kivaa ja hyödyllistä, mm. näppärä linkkari. Erän lopulla Tipu tuli suoraan vaihdosta ja sai syötön Jeminalta, ja tälläsi pallon maalin perukoille.

Vastustajan kunniaksi on sanottava, että he eivät antaneet periksi missäään vaiheessa, vaan yrittivät täysillä, vaikka eivät saaneetkaan maalitiliään auki. Omassa pelissämme oli vielä hakemista ja paljon parannettavaa, mitä loppunumerot eivät aivan kerro. Valmentaja oli meidän kuudes kenttäpelaajamme, sillä sieltä suunnalta tuli koko ajan hyviä vinkkejä. Tästä oli hyvä jatkaa toiseen peliin.

Tehot:

Pirre 4+0
Jemi 2+2
Anni 1+3
Laura 1+0
Mia 1+0
Tipu 1+0
Mira 0+1

# 27 Kurre

SB WELHOT - E-KI 2-4

Lähtökohdat otteluun oli meidän mielestämme melko tasaiset. Vastustaja oli viime kauden aikana kehittynyt paljon ja kauden jälkeen pystynyt heti aloittamaan harjoittelun uuteen kauteen toisin kuin me. Emme oikein tienneet, mihin parin kuukauden harjoittelu oikein riittäisi.

Vastustaja aloittikin pelin terävästi ja meidän puolustus olikin yllätetty jo, kun peliä oli pelattu vasta 39 sekuntia. Tämä taisi hiukan herätellä meidänkin tiimiä ja vastustaja sortui rikkomaan ja päätyi jäähylle. Emme kuitenkin osanneet käyttää ylivoimaa hyväksi ja olimme jäähyn jälkeen edelleen maalin tappiolla. Pääsimme kuitenkin hiukan onnekkaastikin tasoihin, kun Mira painosti vastustajan pelaajan virhesyöttöön, joka meni suoraan heidän omaan maaliin. Ensimmäinen erä päättyi näihin tasalukemiin, vaikka vastustajakin sai ylivoimamahdollisuuden.

Toisen erän alku oli melko samanlainen kuin ensimmäisen. Meidän pelaajan istuessa jäähyllä vastustajat onnistuivat murtamaan meidän alivoimapuolustuksen ja olimme jälleen maalin tappiolla. Erä jatkui tasaisena ilman lisämaaleja, kun me selvitimme toisen alivoimamme.

Erätauolla valmentaja käski meidän pelata rohkeampaa peliä, koska ei ollut väliä hävittiinkö maalilla vai kolmella. Näistä sanoista viisastuneina, Pirre ja Anni tasoittivatkin pelin, kun viimeistä erää oli pelattu vasta neljä minuuttia. Tämä ei kuitenkaan riittänyt meille, joten vain puoli minuuttia myöhemmin Laura ja Jemina vei meidät pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän kauden uusi vahvistuksemme, kapteenimme Laura, kuitenkin halusi vielä selvemmän voiton, joten hän lisäsi johtomme jo kahteen maaliin, kun peliä oli jäljellä kuusi minuuttia. Sorruimme vielä rikkomiseen ja jouduimme alivoimalle. Vastustaja ottikin tästä kaiken irti ja haki tosissaan kavennusmaalia ilman maalivahtia. Meidän kestettyä alivoiman vastustaja haki edelleen kavennusta ilman maalivahtia, mutta me taistelimme loppuun asti ilman takaiskuja ja nappasimme myös toiset kaksi pistettä.

Tehot:

Laura 2+0
Pirre 1+0
Mira 1+0
Anni 0+1
Kurre 0+1
Jemi 0+1

# 6 Maria

------
5.9.2012

Naisten joukkueeseen haetaan pelaajia

Naisten joukkue aloittaa syyskauden uudella ilmeellä. Valmentajaa myöten uusiutunut joukkue hakee joukkoonsa uusia pelinaisia.

Treenit ovat syyskaudella seuraavasti:

Ma klo 18.30-20 Puijonsarven koulu

To klo 21-22 Martti Ahtisaaren koulu

La klo 13.30-15 Kallaveden koulu, paitsi turnauspäivinä ja seuraavasti:

13.10. klo 11.30-13 Martti Ahtisaaren koulu

3.11. klo 14-15.30 Kallaveden koulu

Tervetuloa tutustumaan iloiseen ilveslaumaamme!

Yhteydenotot: valmentaja Janne janne.haapanen (at) windowslive.com  


------

14.6.2012
Naisten ja tyttöjen kesäharjoittelu käynnistynyt

Etelä-Kuopion Ilveksen nais- ja tyttösalibandyn pelaajat ovat aloittaneet yhteisen kesäharjoittelun. Kesäkuun harjoitusten painopiste on omatoimisella harjoittelulla jota tuetaan kerran viikossa järjestettävällä yhteisellä ulkotreenillä.  Yhteisiä harjoituksia pidetään 1 viikossa, kesäkuun ajan. Kesäkuun yhteisissä harjoituksissa tutustutaan monipuolisesti myös muihin joukkuepeleihin ei pelkästään salibandyyn.

Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki nais- tai tyttösalibandyn kesäharjoittelusta tai pelaamisesta innostuneet (myös uudet harrastajat). Harjoitukset ovat avoimia ja ilmaisia kaikille.
Harjoitusajoista ja päivistä voit kysellä allekirjoittaneelta.

Saliharjoittelut käynnistyvät puolestaan heinäkuussa. Vuoro on heinäkuun ajan Kallaveden koululla tiistaisin klo 19-20:30. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan harjoituksiin, ilmoita kiinnostuksestasi allekirjoittaneelle.

Ystävällisin Terveisin,
Janne Haapanen

janne.haapanen [ ät ] windowslive.com


------

18.12.2011
Mukaan tyttösalibandyyn

Hei, kaikki tyttösalibandystä kiinnostuneet! Uusi vuosi vaihtuu ja aloitamme uuden harjoituskauden. Kaikki lajista kiinnostuneet tyttöjuniorit otetaan mukaan, (98-92-syntyneet). Harrastus voi olla kerhotyyppisesti kerran viikossa tai määrätietoista treenausta seuran kilpajoukkueissa.

Mikäli laji kiinnostaa, ota yhteyttä:
Janne Haapanen
p. 0505826100
sp. janne.haapanen(at)windowslive.com


------

4.11.2011
E-KI - KLC pelattiin 28.10.11

E-KI:llä oli alla todella vaisu peli FBI:tä vastaan ja ennenkaikkea joukkueen ilme oli ollut todella heikko tälle sarjatasolle edellisessä pelissä. Nyt oli tulossa uusi haaste, kun nälkäinen vastustajajoukkue KLC oli ennen peliä sarjassa jumbona. KLC on kuitenkin joukkue, jolla on tasokkaita pelaajia ja osaamista monessa suhteessa.
Meillä painotettiin asioita, jotka edellisessä pelissä hävittiin kuten kaksinkamppailut ja halu pelata joukkueen eteen.

Peli lähti käyntiin kohtalaisesti, mutta ote kuitenkin siirtyi vähitellen vastustajalle. Alussa hävisimme kaksinkamppailuja ja syötöt sekä niiden vastanotot olivat huonoja. Vastustaja meni 2-0 johtoon löysän pelailun ja heidän paremman valmiuden vuoksi. Paikkoja oli kyllä tehdä maaleja, mutta valmiutta ei ollut. Pekka Heikkinen teki lopulta tärkeän kavennusmaalin E-KI:lle ja samalla siirryttiin tauolle 1-2 tilanteessa.

Toiseen erään lähdettin tavoittelemaan pelkkää erävoittoa. Tilanteita oli paljon molemmissa päädyissä. Maalivahdit olivat todella teräviä ja ajantasalla pelissä. E-KI sai vihdoin kaipaamansa tasoituksen ja pienen hallinnan sitä kautta. Samaan aikaan molemmille joukkueille tulleet jäähyt tuottivat kotijoukkueelle johtomaalin ja sitä kautta erätauolle tilanteessa 3-2.

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti pitkästä aikaa johtotilanteessa ja tavoite oli selvä, että nyt hoidetaan pisteet kotiin. Vastustaja nosti karvausta tai ainakin terävöitti sitä. Kotijoukkue oli pienissä vaikeuksissa ja vastustaja sai pelin hallinnan. Selkeitä maalipaikkoja ei onneksi tullut ja kotijoukkue sai tilanteen rauhoitettua. Erän puolivälissä tuli ensimmäistä E-KI-peliään pelaavan Manu Rytkösen toimesta 4-2 osuma, joka vapautti kotijoukkueen peliä. Vastustaja otti aikalisän ja pyrki paineistamaan, mutta E-KI onnistui avaamaan sen ja ratkaisemaan pelin parilla maalilla. Joukkueen viimeisten minuuttien peli oli kypsää johtoasemassa pelaamista.

Vierasjoukkueelle täydet plussat vastuksesta, sillä helpolla ei pisteitä tässä sarjassa heru. Kotijoukkue pelasi kolmella ketjulla hyvällä asenteella ja tästä on hyvä jatkaa.

Kotijoukkueen supermiehet valmentajan silmissä: Edvard Kauhanen, Jussi Aalto ja Tuomo Heikkinen

------

 
19.9.2011
E-KI 2 valmiina uusiin haasteisiin

E-KI 2:n huikean kauden 2010-2011 jälkeen uuteen kauteen ja uudelle sarjaportaalle valmistautuminen aloitettiin pitkällä kesälomalla. Sopimuksia kirjoitettiin nippu kauden päättäjäisissä ja tiedossa oli, että suurin osa jatkaa ringissä. Kesän aikaan saatiin kuulla, että E-KI:n riveissä kolme kautta kovalla asenteella pelannut ja viime kaudella pistepörssin jaetulla kärkisijalla ollut Janne Heikkinen jättää seuran. Tämä on toki ymmärrettävää, kun mies opiskelee Jyväskylässä, mutta ikävä menetys. Lisäksi viime kauden viimeisessä turnauksessa hurjaan vireeseen yltynyt Timo Kivistö on ainakin toistaiseksi sivussa muiden kiireiden vuoksi. Viimeisimpänä ikävänä uutisena ennen kauden alkua saatiin kuulla, että yksi seuran legendoista, 8 kautta pelannut ja kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkaimpana ilveksenä 241 pistettä nakutellut Lauri Tiihonen muuttaa etelään. Näin ollen joutuu hänkin jättämään seuran ja E-KI II-joukkueen. Lare oli viime kaudella pistepörssin neljäs, joten kaksi kovinta tehomiestä voidaan laskea suuriksi menetyksiksi.

Puolustukseen saatiin mieluisa paluumuuttaja, kun kova taistelija Veli-Matti Pietarinen palasi Kuopioon. Nähtäväksi jää, mitä Lappeenrannan 3-divarivuodet ovat miehelle opettaneet. Uutena nimenä puolustukseen liittyi Heikki Savolainen SK Segeristä, joka esiintyi jo kesän ajan oranssipaidassa jalkapallokentillä. Hyökkäyspuolella viime vuonna katsomovalmentajan roolia hoitanut Tomi Pesonen palaa kokoonpanoon ja tuo tarvittavaa tulivoimaa hyökkäykseen. Myös loppukauden edustuksen riveissä ollut Juha Oksanen tekee paluun kakkosmiehistöön. "Uusina" niminä hyökkäysosastoon liittyvät Mikko Miettinen ja Antti Tahvanainen. Miettinen on edustanut E-KIä salibandyjaoston alusta lähtien ja tehnyt kymmenellä kaudella eri sarjatasoilla yhteensä 364 tehopistettä, joten häneltä odotetaan niitä tehoja, mitä Laren ja Jannen myötä menetettiin. Tahvanainen pelasi viime kaudella vain puolikkaan kauden edustusjoukkueessa, mutta kahdeksan kuukauden tauon jälkeen kaivoi taas salibandyvehkeet nurkista ja tulee varmasti säestämään Miettistä pisteiden tehtailussa. Näiden lisäksi jäädään vielä odottamaan Tuomo Nissisen mahdollista paluuta kauden aikana.

Mielenkiintoinen kausi 4-divarissa on siis edessä. Lohkosta löytyy vuosien takaa tuttuja joukkueita kuten XXL-Kriisi, Ulma ja FBI II. Tavoitteena on jälleen pitää hauskaa, mutta taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Joukkueen valmentajana jatkaa viimeisen turnauksen ajan vaihtopenkin takana myhäillyt Jarkko Timoskainen. Hänet nähtänee joskus harjoituksissa ja etenkin niissä turnauksissa, joissa pelien jälkeen on sauna lämpimänä.

Joukkueenjohtaja Mustonen

Pelaajaluettelo >>
 

------

18.9.2011
E-KI Miehet edustus 2011-2012

Viime kauden päätyttyä alkoi joukkuessa muutokset myllertämään. Päävalmentaja Janne Haapanen halusi siirtyä päävastuusta taka-alalle. Hän on tehnyt ison ja merkittävän uran E-KIn edustusjoukkueen kanssa. Johdatti joukkueen 2-divaritaipaleelle ja on pitänyt joukkueen tällä sarjatasolla ja kehittänyt peliä ja toimintaa eteenpäin. Iso kiitos Jannelle! Hänen isoja saappaitaan lähtevät täyttämään Jari "Tiri" Parviainen ja Jarmo "Ave" Röynä. Heillä on jotain kokemusta joukkuepelien sisältä ja yhdessä luovat tiiviin kaksikon, toivottavasti. Keväällä/kesällä joukkueessa alkoi selkeä uusiutuminen ja muutokset. Pelaajia lähti ja tuli. Merkittäviä lähtijöitä olivat Mikko Miettinen, viime kauden paras pistelinko ja E-KIn ruumillistuma; Teemu Kosunen, viime kauden paras puolustaja ja Antti Miettinen kaksinkamppailujen ja taistelun herra.

Onneksi siirtymää on ollut myös meille päin. Etenkin Perttu Kankkuselta odotetaan ratkaisuja ja joukkueen liideriosaston toimintaa. Joonas Väistölä tuo uutta virtaa ja häneltä odotetaan läpimurtokautta. Tuukka Röynä ja Edward Kauhanen tuovat nuoruuden intoa ja uutta virtaa joukkueeseen. Varsinkin Tuukalta odotetaan selkeää nousujohteista kautta ja isoa kehitystä kauden aikana. Pekka Heikkinen tuo Karjalasta kokemusta ja peliälyä. Simo Väänänen tuo tsekki pelaamista alakertaan ja antaa mahdollisuuden taitopelaamiseen. Näiden muutosten myötä joukkue lähtee uusista lähtötelineistä kauteen. Pelityyli on tarkoitus muuttaa yleisöystävällisemmäksi ja rohkeammaksi. Pelaajien roolitus astuu tärkeämmäksi.

Tulleet pelaajat:
Perttu Kankkunen Varta
Joonas Väistölä Varta
Simo Väänänen Salpa
Tuukka Röynä KSS-junnut
Edward Kauhanen SB Jaws
Pekka Heikkinen Joensuun Spartak

Lähteneet pelaajat:
Mikko Miettinen E-KI II
Teemu Kosunen Welhot
Antti Miettinen Salpa
Jere Räty SBS Eno
Kalle Koli
Antti Tahvanainen E-KI II
Juha Oksanen E-KI II
Roope Turunen FBI

 
Kotiotteluohjelma


Tuleva kausi ja ennakkoasetelma:
Suosikit: Welhot, Leba 96, Cremasters ja Salpa.
Yllättäjät: Coach team ja Pyu(junnut petraavat ja vanhat paarmat tukevat)

Tavoitteet:
Pelillinen parannus ja sijoituksen petraaminen viime kaudesta ja ennenkaikkea kotipeleissä aktiivinen peli ja yleisölle herkkua. Jokainen joukkue voitettavissa mutta se vaatii täyden työn ja sitoutumisen. Suurin haaste on porukan saaminen treeneihin ja peleihin.

Harkkapelit:
E-KI - Pisaba 8-3
E-KI - VehVe 3-2
E-KI - Pisaba 5-4
E-KI - VehVe 3-7
E-KI - Welhot 9-8

Tervetuloa katsomaan pelejä ja nauttimaan!

Teemme parhaamme että jokainen nauttii näkemästään!

Terveisin Jari Parviainen
 

------

29.4.2011
Tyttöjen ja Naisten futisjoukkue starttaa

Tyttöjen ja naisten futisjoukkue aloittaa harjoittelunsa tiistaista 3.5 alkaen. Harjoitukset pidetään Kettulan hiekkakentällä vakiovuorona tiistaisin klo.18 ja lauantaisin klo.11. Pelitapahtumia kauden aikana on 6 kpl.

Joukkue on tarkoitettu kaikille (myös uusille) jalkapallon peluusta innostuneille ja kiinnostuneille harrastajille, ikään tai kokemukseen katsomatta. Tarkoitus on pitää harjoitukset ja pelit hauskoina, mukavina ja rentoina tapahtumina, joihin kaikkien olisi mukava osallistua.

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Ystävällisin Terveisin
Janne
p. 050 5826 100
janne.haapanen@windowslive.com


------

29.4.2011
XVII Oma SP-CUP 16.4.2011

Pohjanmaalla Töysässä järjestettyyn, seitsemänteentoista peräkkäiseen, SP-CUP turnaukseen osallistui kolmatta kertaa E-KI joukkue. Aikaisempien kahden turnauksen sijoituksina oli tullut viides sija (2009) ja kolmas/nelos-sija (2010). Tämän vuotiseen SP-CUP:iin oli asetettu tavoitteeksi parantaa viimevuotista sijoitusta – tämä tarkoitti sitä, että E-KI:n oli raivattava tiensä loppuotteluun. E-KI kokoonpano SP-CUP turnaukseen oli kaksi hyökkäyskentällistä, kaksi puolustajaparia sekä maalivahti. Pelaajakokoonpanossa oli kolmatta turnaustaan pelaavia veteraaneja sekä muutama pohjanmaalla siipiään koettava noviisi, joukkue siis koostui nykyisistä ja entisistä E-KI pelaajista. Valmennusosastolle oli suhteilla hankittu kokenut pohjalainen valmennuskaksikko, joka oli aiemmissakin turnauksissa luotsannut E-KI:n hyviin suorituksiin.

Alkusarjassa arvonta oli vastustajiksi antanut Shadows Of The Warriors (Töysä), SC Rebels (Kuortane) ja PMK (Alavus). Peliaika alkusarjassa on 25 minuuttia juoksevaa aikaa. Ottelu päättyy, mikäli maaliero on kahdeksan maalia. Ennalta heikompia vastustajia vastaan pelattavaan alkusarjaan oli valmennus antanut erittäin selkeän tavoitteen. Alkusarja oli voitettava puhtaalla pelillä eli vain voitot kelpasivat! Vastustajien sarjataso liiton sarjoissa oli 4. ja 5. divari pohjanmaan lohkossa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Warriors joukkue. Vastustajan pelitapana oli tiukka oman maalin sumppu puolustus ja salamahyökkäykset E-KI maalille. Oma peli oli varsin vaikea – valmennus oli tyrmistynyt oikean joukkuepelin puutoksesta. Yksilösuoritusten määrä oli käsittämättömän suuri, liekö jokaisella ollut haaveena saada kotiin tuomisiksi komea pistepörssin voittajan pokaali… Kertaalleen E-KI onnistui pallon saamaan vastustajan maaliin. Mutta viime minuuteilla E-KI maalivahti otti pallon haltuunsa maalialueen ulkopuolella, tästä seurasi Warriors joukkueelle lähivapari. Erittäin harvan muurin onnistuikin vastustajan hyökkääjä ohittamaan. Vieläpä kaikeksi onneksi vastustajalle maalivahtimme ”ohjasi” rinnallaan pallon verkon perukoille. Tilanne tasan 1-1 ja näihin lukemiin peli päättyi. E-KI saikin heti alkajaisiksi hyytävän kylmää kyytiä niin vastustajilta kuin valmennusjohdolta. ”Yksiselitteisesti tällaiseen ei ole varaa!!!” ärjyi hurjistunut päävalmentaja pukuhuoneessa pelin päätyttyä.

Toinen ottelu pelattiin Rebels joukkuetta vastaan. Tämäkin vastustaja pelaa liiton sarjassa 5. divisioonassa. E-KI pelaajien otteet parantuivat hieman ensimmäisestä ottelusta. Liekö tähän ollut syynä päävalmentajan karmiva huuto vai myöhäinen herääminen todellisuuteen… Vastustaja Rebels pelasi huomattavasti avoimempaa peliä keskittyen välillä pelkkään hyökkäykseen. Tämä sopi huomattavasti paremmin E-KI joukkueelle. Puoli minuuttia ennen täyttä aikaa oli nakuteltu helppo 8 – 0 voitto.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin PMK joukkuetta vastaan. Joukkueessa oli vain kourallinen pelaajia alkusarjan viimeisessä pelissä. Vastustajan pelityyli oli hyvin suunniteltu pienelle pelaaja määrälle. Puolustajat vain keskittyivät oman maalin puhtaana pitämiseen hyökkääjien tunnollisella avustuksella. Tiivistä noppapuolustusta siis tämä meinasi alkuun tuottaa E-KI joukkueella ongelmia. Parilla nopealla pystysyötöllä saatiin vastustajan puolustus auki ja pallo toimitettua maaliin neljästi. Myös PMK yllätti maalivahtimme yhdenkerran. Voittolukemat E-KI:lle 4-1.

Alkusarjasta selvisimme voittajina viidellä pisteellä. Valmennusjohdon asettama tavoite reiluista voitoista jäi hautumaan ensi vuoteen.

Puolivälierissä vastaan asettui tältä päivältä tuttu vastustaja Warriors. Valmennus oli varsin tyytyväinen tähän pikaiseen revanssiin. Nyt oli E-KI pelaajien näytettävä kyntensä! Voitolla oltaisiin välierissä ja tappio tietäisi paluuta majoitukseen ja päävalmentajan karmivaa huutoa ja sadattelua loppuillalle. Ottelu aika oli nyt 2x15 min joista viimeiset 2 min oli tehokasta. Päävalmentajan ohjeet olivat erittäin selkeät : ”On pelattava joukkueena.”

Warriors pelasi erilaisella taktiikalla kuin alkusarjan kohtaamisessa. Joukkueena E-KI pelaajien peli alkoi hiljalleen toimia. Yleisö näkikin varsin pitkiä palloralleja sekä näyttäviä kuvioita E-KI joukkueen esittämänä. Puolustuspelaaminen pelin loppuvaiheilla unohtui ja silloin pääsi vastustaja Warriors erittäin hyviin maalinteko paikkoihin ja onnistukin kolmasti. Summerin soidessa oli saavutettu välieräpaikka 9-3 voitolla.

Välierävastustajaksi asettui SP-CUP turnauksen järjestäjäjoukkue PalloSuharit (PaSu). Liiton sarjassa joukkue pelasi 3. divisioonaa, tämä olikin erittäin varteenotettava vastustaja. PaSu voitolla olisi saavutettu valmennuksen asettama tavoite parantaa viimevuotista sijoitusta. Pelin ensimmäisessä erässä nähtiin varsin tarkkaa pallollista peliä molemmilta joukkueilta. PalloSuharit hienoisesti hallitsi kentän tapahtumia ja johti 3-2 ensimmäisen erän päätyttyä. Erätauolla valmennus korosti pelaamista omanpäänkautta sekä pallon liikkumista eli syöttelypelin lisäämistä. Toiseen erään saatiinkin oma peli paremmin uomiinsa ja näin painostettua pitkään vastustajanpäässä.

Ainoastaan PaSun maalivahti oli asettua esteeksi. Muutamilla onnistumisilla saatiin kuitenkin pallotoimitettuavastustajan maalivahdin selän taakse. E-KI maalilla maalivahti oli ajoittain toimeton ja tämän osasi PaSu hyödyntää kertaalleen. Summerin soidessa oli E-KI hankkinut niukan 4-3 voiton PalloSuhareista. Näin pääsimme ensimmäistä kertaa SP-CUP:in loppuotteluun.

Loppuottelussa pelattiin 2x15min erät ja kaksi viimeistä minuuttia oli tehokasta peliaikaa. Vastustajaksi loppuotteluun asettui joukkue Z. Joukkueen pelaajisto muodostui (muutamia pelaajia lukuun ottamatta) pohjanmaan alueen 2 divisioonan pelaajista. Ennakkoasetelmissa tästä tulisikin päivän kovatasoisin peli. Näin loppuottelun kuuluukin olla. Pitkän päivän päätteeksi yleisölle tarjottiin todellista pallollista osaamista molempien joukkueiden taholta. Pelillisesti E-KI esittikin erittäin tiivistä joukkuepelaamista läpi ottelun. Hanakasti laukonut vastustaja piti maalivahtimme ”kuumana” läpi ottelun. Varsin eriskummallista tässä on E-KI joukkueen voittolukemat 6-0! Toisin sanoen E-KI suorastaan juoksi vastustajan kumoon.

Loistavasti menneen SP-CUP turnauksen voiton juhlinnassa saimme puristettua valmennusjohdolta seuraavanlaiset kommentit. Valmennusporras oli tyytymätön alkusarjan todella huonoon  esittämiseen joukkueena. Puolustuksen nukahteluihin ja liikaan hyökkäysintoon etenkin puolivälieräpelissä suhtautui valmennus erittäin nuivasti. Päävalmentaja kehui joukkueen esittämistä välieristä lähtien. Tiivis viisikkopelaaminen ja oivallisesti rakennetut hyökkäykset olivat silmiähivelevää katsottavaa. E-KI joukkueen uusiin tulokkaisiin SP-CUP ympyröissä valmennus oli todella tyytyväinen. Varsinkin tulokaspuolustajapari esitti aika- ajoin erittäin mallikasta toimintaa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Hyökkäyspäässä kuitenkin vakuuttivat vanhat kehäketut. Maalivahti oli hyvässä iskussa läpi turnauksen. Etenkin loppuottelussa saavutettu nollapeli lämmitti erityisesti valmennusporrasta.

Majoituksessa valmennusporras yllätti pelaajat uudella traditiolla. Valmennuksen valitsemat paras hyökkääjä, puolustaja sekä maalivahti palkittiin asiaan kuuluvin palkinnoin. Muun muassa paitoja, pelivälineitä sekä oheistuotteita pelaamiseen (ja muuhun toimintaan) jaettiin runsain määrin. Parhaaksi hyökkääjäksi turnauksessa arvostettiin Atte. Parhaana puolustajana palkinnon sai Topi. Maalivahdin palkinto meni erittäin hyviin suorituksiin yltäneelle Mikolle.

Mahtavasta turnauksesta ja jälkipeleistä kiitäen valmennusjohto päävalmentaja Mastosalo sekä Manageri Rasi. Toivottavasti tapaamme ensivuonna SP-CUP:in merkeissä mestaruutta puolustaen.
 


------

15.4.2011
Kaukalosta laitumille

Etelä-Kuopion Ilveksen salibandykausi lähenee päätöstä ja viime vuoden tapaan pelihommat jatkuvat kesän ajan jalkapallon parissa.
Miehet pelaavat V-divisioonassa kaksinkertaisen sarjan ja pelejä kertyy yhteensä 12 kpl. Pelipainotteisia harjoituksia pyritään pitämään kesän läpi 1-2 kertaa viikossa. Loppukevään ja alkukesän harjoittelupaikkana toimii Minna Canthin kenttä.

Tälle kesälle E-KIn toimintaan mukaan saatiin myös naisten joukkue. Naiset osallistuvat pienkenttäsarjaan, missä pelataan kuusi sarjaturnausta ja pelejä kertyy 12 kpl.

Molempiin joukkueisiin otetaan vielä mukaan jalkapallon pelaamisesta kiinnostuneita henkilöitä. Pelipaikkaa ja lisätietoja voi kysellä sähköpostitse osoitteesta ekifutis@gmail.com

------

22.3.2011
E-KI 2 sinetöi uskomattoman kautensa komeasti

Lauantaina 19.3. E-KI 2 kokoontui Studentialle viimeiseen

 

Valmentaja luottavaisenaVoittamaton kapteeni pääsi suihkuun

turnaukseensa. Paikalle saapui tällä kertaa vain yhdeksän pelaajaa. Alla oli 12 voittoa 12 ottelusta ja pieni jännitys oli ilmassa, että päättyykö kausi puhtaalla sarjalla. Lohkovoitto oli jo ennalta varma, kun ero toiseen sijaan oli venynyt kymmeneen pisteeseen.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Hu-Pa Varkaudesta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli paikoitellen tiukkaa vääntöä, joten tiukkaa peliä odotettiin olevan nytkin luvassa. Vastustaja lähti huomattavan paljon terävämmin peliin ja aloitti maalinteon ajassa 4.36. Puolen minuutin jälkeen E-KI nousi tasoihin, mutta loppuerä mentiin vastustajan komennossa ja erätauolle mentiin huolestuttavissa lukemissa 1-4. Viimeiseen turnaukseen haalittu valmentajavelhomme ei kummia tarinoinut, mutta sai luottavaisen olemuksensa tarttumaan joukkueeseen ja toisessa erässä ilves murahti. Erä 4-0 ja ottelu oli kääntynyt 5-4 tilanteeseen. Viimeisessä erässä E-KI karkasi lopulta selkeään 11-6 voittoon. Ottelun hahmoja olivat hattutempun iskenyt Sauli Rissanen ja tehoilla 2+3 herkutellut Timo Kivistö, jolle ei vielä tältä kaudelta tehomerkintöjä ollut kertynytkään. Viiden maalin voiton myötä kopissa hurrattiin myös maalierolle, joka oli näin ollen kasvanut 100 maaliin plussalle.

Kauden viimeiseen kamppailuun saatiin pelikaveriksi vajaamiehinen KSS IV. Omista pelaajista Kivistö tyytyi viiteen pisteeseensä ja lähti kotia kehumaan saldoaan, mutta tilalle saapui onneksi kapteeni Kaksonen. Taas annettiin ottelun ensimmäinen maali vastustajalle heti toisella minuutilla, mutta jo kuusi sekuntia myöhemmin tultiin tasoihin ja sen jälkeen alkoi karkumatka. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin vielä melko tiukkoihin 2-4 lukemiin. Toiseen peliin oli saatu niin penkin taakse kuin katsomoonkin valmennusporrasta sen verran, että toisessa erässä jäi kaveri kyydistä ja ottelu päättyi lopulta kolmannessa erässä ajassa 39.35, kun Janne ”Junnu” Heikkinen täräytti ottelun kuudennen osumansa. Kausi pakettiin loppulukemilla 14-2 ja juhlat olivat näin valmiit alkamaan.

Kausi päättyi hienosti puhtaalla sarjalla - 14 ottelua, 14 voittoa ja maaliero +112. E-KI II nousee näin ensi kaudelle 4.-divisioonaan. Kiitokset kaikille joukkueen jäsenille uskomattoman hienosta kaudesta!

Marko Mustonen #69

Sarjataulukko >>

Pistepörssi >>


------

12.3.2011
Edustuksen kausi päättyi murskatappioon

E-KI:n miesten edustusjoukkue pelasi kauden viimeisen ottelunsa keskiviikkona 9.3. Kuopio-hallissa KSS:n vieraana. Ilman panosta pelanneen E-KI:n selkäranka katkesi päätöserässä ja se kärsikin lohkon voittaneelle kotijoukkueelle kauden ensimmäisen suurinumeroisen tappionsa lukemin 11-4.

E-KI oli ottelun alussa täysin tuuliajolla. Kun ottelua oli pelattu vasta alle viisi minuuttia, oli tehokkaasti paikkansa käyttänyt KSS karannut jo kolmen maalin johtoon. Vähitellen E-KI alkoi saamaan pallollista otetta pelistä, mutta hyvin oranssipaitojen laita-avauksia lukeneet KSS-puolustajat katkoivat E-KI:n hyökkäyksiin lähdöt. Painajaismaisen alun otteluun saanut Ilves-vahti Jussi Aalto puolestaan piti E-KI:ä mukana pelissä nollaamalla kotijoukkueen maalintekoaikeet. E-KI sai kuparisen rikottua ajassa 14.10, kun Marko Mastosalo toimitti pallon maalille ja Jussi Kajan iski reboundit sisään. Seuraavassa vaihdossa Ilves tuli jo maalin päähän, kun Mikko Miettinen syötti Raine Piriselle, jonka rystylaukaus painui vastustamattomasti verkkoon. Hetken kuluttua E-KI:llä oli oiva paikka tasoittaa peli, mutta palloa ei saatu tyhjänä ammottaneeseen KSS-maaliin. Erän loppu pelattiin tasaisesti ilman huippupaikkoja kummassakaan päädyssä.

Toiseen erän alkuun KSS:lle jäi puolisentoista minuuttia ylivoimaa jäljelle. Tämän mustapaidat hyödynsivätkin vielä viime kaudella Ilveksen peliasussa pelanneen Pasi Purhosen toimesta. Parin minuutin kuluttua isännät iskivät jälleen ja siirtyivät jo 5-2 johtoon. Ajassa 25.44 alkanut E-KI:n jäähysuma sekoitti ilveslauman peliä, mutta joukkue onnistui selvittämään kaksi ensimmäistä alivoimaa hienosti. Erän puolivälin paikkeilla sarjan ylivoimainen pisteykkönen KSS:n Aku Taira pääsi yrittämään juhlamaalinsa tekoa rangaistuslaukauksesta, mutta Aalto kurotti komeasti kätensä Tairan vaisuhkon yrityksen eteen. Tilannetta seurannut alivoima oli jälleen E-KI:ltä hyvää taistelua, ja joukkue onnistui jopa tekemään maalin alivoimansa aikana. Sami Pulkkisen kaaripallo tavoitti Mikko Miettisen, joka tarjoili Tuomas Nyyssöselle paikan, josta ”Tupi” ei erehtynyt. Saman rangaistuksen aikana KSS lisäsi eron kuitenkin jälleen kolmeen Joonas Makkosen maalilla. Jäähyilyn jälkeen E-KI sai taas hieman otetta pelistä, mutta aktiivisella jalalla pelannut KSS tuplasi Ilveksen hyökkäyspään hyökkäyksiä jatkuvasti, ja kun pallollisen pelaajan tuet olivat liian kaukana, tuli E-KI:lle runsaasti hyökkäyspään pallon menetyksiä. Erän viimeiset minuutit taisteltiin tasapäisesti, mutta kun maaleja ei tehty, poistuttiin pukusuojiin lukemista 6-3.

Päätöserään E-KI yritti saada iloista peliä aikaan, jotta kausi päättyisi kunniakkaasti. Tämä ei kuitenkaan toteutunut, sillä ilvesleirissä ajatukset taisivat olla jo lomilla ja kauden päättäjäisissä. KSS iski ennen erän puoliväliä pallon E-KI:n karmeista virheistä kolme kertaa reppuun, ja peli oli sitä myöten taputeltu. Näistä maaleista ensimmäinen oli Aku Tairan kauden 50. täysosuma. Käsittämätön suoritus ja ainakin allekirjoittanut nostaa hattua erittäin korkealle! E-KI:n selkärangan jo katkettua KSS lisäsi vielä johtoaan ajassa 51.06 Makkosen hattutempun myötä. Erän loppuuun E-KI teki vielä ryhtiliikkeen ja loi painetta ja pitkiä hyökkäyksiä KSS:n maalille. Ajassa 56.31 nähtiin Ilveksen kauden viimeinen maali, kun ylivoimalla Pirinen syötti ja Pasi Laitinen latasi upeasti takaylänurkkaan. Pari minuuttia ennen loppua KSS kaunisteli vielä loppulukemia ja varmisti näin lohkovoiton.

E-KI:n pelistä näkyi selvästi se, ettei sillä ollut enää lainkaan panosta ottelussa. Siitä huolimatta joukkueen olisi pitänyt pystyä päättämään kausi kunniakkaammin. KSS ansaitsi voittonsa täysin, mutta lukemat ehkä hieman vääristävät pelitilanteita. E-KI:lläkin oli omat paikkansa, mutta vastustaja oli tehokkaampi paikoissaan. Yksi suuri ero joukkueiden välillä oli juoksunopeudessa, sillä tupsukorvat eivät meinanneet millään pysyä vikkelien mustapaitojen perässä.

E-KI lähti kauteen kovin odotuksin, joten runkosarjan viides sija ja jääminen nousukarsintojen ulkopuolelle eivät olleet sitä, mitä haettiin. Joukkue pystyi haastamaan sarjan kärkiporukat tosissaan mutta vastaavasti ennakkoon heikompia joukkueita vastaan E-KI oli vaikeuksissa. Ilves oli yhdessä KSS:n kanssa sarjan paras vierasjoukkue mutta sen sijaan kotiottelut olivat todella tuskaisia taaperruksia hyvän alkukauden jälkeen. Alkukausi menikin todellisessa myötätuulessa, kun Ilves otti kahdeksasta ensimmäisestä pelistä peräti seitsemän voittoa. Sen jälkeen joukkueeseen iskeneet vastoinkäymiset kuitenkin johtivat viiden ottelun mittaiseen tappioputkeen, minkä aikana menetettiin alkukaudesta saavutettu hyvä asema sarjataulukossa. Loppukausi sinniteltiin pienellä rosterilla, ja tappiot ratkaisevissa paikoissa johtivat E-KI:n haaveiden murenemiseen.

E-KI kiittää kaudesta 2010-2011 kaikkia yhteistyökumppaneita, kannattajia ja kotiotteluiden talkootyöläisiä. Ensi syksynä alkaa taas uusi kausi ja uudet kujeet!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

8.3.2011
E-KI taisteli tasurin

Lähtökohdat E-KI:n kauden toiseksi viimeiseen 2.divarin otteluun eivät olleet kovin ruusuiset. Joukkue sai perjantaina 4.3. pelattuun otteluun kokoonpanoonsa maalivahtitrion lisäksi ainoastaan kahdeksan kenttäpelaajaa, joten Iisalmeen matkusti pieni mutta sitäkin innokkaampi ilveslauma. Tasainen ottelu eteni aina jatkoajalle asti, ja kun siellä ei saatu selvyyttä paremmasta, päädyttiin pistejakoon lukemin 5-5.

Ottelu sai todella räväkän startin, kun todennäköisesti E-KI:n seurahistorian nopein osuma näki päivänvalonsa. Kello ehti raksuttaa vain 3,3 sekuntia, kun läpi illan FBI:n puolustusta uunottanut Mikko Miettinen karkasi suoraan Sami Pulkkisen voittamasta keskialoituksesta läpiajoon ja viimeisteli tarkasti takanurkkaan avausosuman. FBI:n kuitti tuli viiden peliminuutin jälkeen, kun pitkän pyörityksen jälkeen pienehköstä kulmasta lähtenyt laukaus upposi maskin takaa vieraiden maaliin. E-KI:n taktiikkana oli hidastaa peliä pitämällä ja liikuttamalla palloa ja tässä joukkue onnistuikin ensimmäisen erän aikana loistavasti. E-KI:llä ei ollut kiirettä lähteä nopeisiin hyökkäyksiin, vaan omasta päästä kontrolloidusti lähteneillä näteillä syöttöketjuilla se pääsi etenemään useasti FBI-päätyyn. Laukauksia tosin oranssipaidat säästelivät hieman liikaa, ja sitten kun laukaus lopulta saatiin, puuttui maskimies, joten kovin suuria vaikeuksia ei FBI-kassarilla erässä ollut. E-KI:n paras paikka siunaantui Jarkko Timoskaiselle, mutta ohjaus jäi pyörimään maaliviivalle. Kun Veli-Pekka Tiusanen Ilves-maalissa selvitti omat hommansa loistavasti, lähdettiin tasalukemista 1-1 ottelun toiseen erään.

Toinen periodi käynnistyi hyvin samaan tapaan kuin ensimmäinen loppui. E-KI piti palloa ja pyrki rauhallisiin avauksiin. Pikkuhiljaa iisalmelaiset kuitenkin alkoivat lukemaan E-KI:n avausta ja nostamaan karvaustaan, mikä sai ajoittain vierasjoukkueen hieman roiskimaan palloa. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon rangaistuslaukauksesta. Heti seuraavassa vaihdossa kuitenkin E-KI:n parhaana palkittu Miettinen asetti pallon tuomarin näyttämään vapaalyöntikohtaan ja tykitti suoraan takayläkulmaan FBI:n vielä arpoessa muurinsa paikkaa. Tämän jälkeen sinipaitaiset agentit alkoivat viedä peliä, ja ajassa 34.47 hieman onnekas kääntö kulmasta meni E-KI:n pakan läpi takatolpalle, josta FBI:n Mika Lappalainen onnistui hieman epäonnistuneellakin laukauksella viemään isännät johtoon. Vain parikymmentä sekuntia ehti kulua edellisestä, kun lähes samanlainen kääntö pomppi ilmassa takakulmalle, jonka FBI:n Antti Korhonen pääsi lyömään komealla pesäpallolyönnillä Tiusasen selän taakse. E-KI kavensi vielä kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Jussi Kajanin toimesta Miettisen saalistaessa jo illan kolmannen tehopisteensä; tällä kertaa syötön muodossa. Maali jäi erän viimeiseksi, joten FBI:n maalin johdossa lähdettiin hengähdystauolle.

Kolmas erä alkoi FBI:n hallinnalla. Iisalmelaiset yrittivät nostaa pelin tempoa, mutta E-KI:n paketti pysyi hyvin kasassa joka puolella kenttää. Selvästi oli kuitenkin havaittavissa, että Ilveksen töppönen alkoi jo hieman painaa, kun viisikko joutui jatkuvasti kyykkimään puolustusasemissa kytäten vastahyökkäyksiä. Tiusanen oli kuitenkin mahtivireessä kuopiolaisten maalissa, joten FBI:n yritykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen. Ajassa 46.05 nähtiin illan komein osuma, kun Sami Pulkkinen syötti Jarkko Timoskaiselle, joka laittoi jalkansa liikkeelle omasta päädystä ja purjehti koko kentän läpi iskien upean tasoituksen. Jälleen kuitenkin maalin jälkeinen vaihto oli E-KI:lle myrkkyä, ja FBI siirtyi johtoon maalialueen rajalta tehdyllä pöysällä. E-KI ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se iski pelin jälleen tasoihin Kajanin illan toisella kihauksella Pulkkisen merkkauttaessa jo kolmannen syöttöpongonsa. Erän loppu mentiin FBI:n selvähkössä hallinnassa, mutta Ilves jaksoi peittää keskustan, ja Tiusanen hoiti varmasti laidoilta lähteneet kudit. Kertaalleen FBI:n johtomaali oli erittäin lähellä, mutta pallo jäi Tiusasen käden ja tolpan väliin maaliviivalle puristuksiin. Puolitoista minuuttia ennen päätöserän loppua E-KI:lle tarjottiin ylivoimalla mahdollisuutta ratkaista ottelu, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta päädyttiin jatkoajalle. Jatkoajan alkajaisiksi E-KI:llä oli ensin ylivoimalla ja sitten tasakentällisin parikin paikkaa, mutta tulosta ei tullut. Jatkoajan viimeiset minuutit mentiin FBI:n pyörittäessä peliä, mutta E-KI kesti Tiusasen johdolla agenttien rynnistyksen, ja näin 65 minuutin tahkoamisen jälkeen taululla olivat sopuisat lukemat 5-5.

Tasapeli tyydytti E-KI:ä, sillä joukkue lähti lukuisten poissaolojen vuoksi erittäin vaikeista lähtökohdista otteluun. Toki voittoonkin oli avaimet omissa käsissä, joten pieni karvas maku hyvästä taistelusta huolimatta jäi. Jokainen paikalla ollut Ilves voi kuitenkin olla taisteluunsa ja joukkueen eteen pelaamiseensa tyytyväinen. Pelisuunnitelma onnistui ja FBI onnistuttiin tekemään melko vaarattomaksi, ja vaaralliset tilanteet jäivät Veli-Pekka Tiusasen näppeihin hyvällä prosentilla.

E-KI:n kausi päättyy keskiviikkona 9.3. hegemoniaotteluun KSS:n vieraana Kuopio-hallissa. E-KI:n tie tämän kauden sarjassa tyssää runkosarjaan, kun taas KSS on jo varmistanut nousukarsintapaikkansa. Panosta kuitenkin riittää vielä KSS:lla, sillä joukkue taatusti haluaa lohkovoiton ja kotiedun karsintoihin. Tätä E-KI ei kuitenkaan tule antamaan helpolla, joten varmaa on, että keskiviikkona nähdään taisteleva ilveslauma, joka haastaa tosissaan kiistakumppaninsa.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>

------

28.2.2011
Edustukselle komea voitto

Etelä-Kuopion Ilves sai lauantaina 26.2. miesten kakkosdivarikamppailuun vieraakseen sarjakärjen Pieksämäeltä. Ottelusta muodostui hyvätasoinen vääntö, jonka vei lopulta kauden ennätysyleisönsä edessä pelannut kotijoukkue lukemin 6-3. E-KI:n kakkoskenttä oli todellisessa iskussa värkäten jokaisen Ilveksen osuman.

Tiukasti nousukarsintoihin hamuava Pisaba aloitti ottelun terävästi, kun jo ajassa 1.30 yksi E-KI:n tämän kauden murheenkryyneistä, vastustajan vapaalyönnin merkkaus, sakkasi jälleen ja verkko heilui Jussi Aallon selän takana. Erän edetessä E-KI sai hieman pelin juonesta kiinni, mutta nopeasti peliä kääntänyt Pisaba sai muutaman hyvän paikan lisätä johtoaan. Pappa-Aalto näytti kuitenkin nuorelle pieksämäkeläisryhmälle... no, näytti mitä näytti, mutta maaleja Pisaba ei onnistunut tekemään. Ajassa 7.57 E-KI tasoitti ottelun ”Kuopion Cristiano Ronaldon” Tuomo Heikkisen toimesta. Tämän jälkeen E-KI sai koneensa käyntiin ja karvaus alkoi toimia. Edes erän puolivälissä tullut alivoima ei sekoittanut Ilveksen menoa, ja ajassa 14.30 Marko Mastosalon isosta ja tärkeästä peitosta käynnistyneestä vastahyökkäyksestä Heikkinen tarjoili Raine Piriselle, joka sai lyödä pallon tyhjiin. Erän loppuun molemmat saivat muutaman hyvän tontin, mutta ensimmäiselle huilitauolle siirryttiin isäntäjoukkueen maalin johdossa.

Toisen erän alkajaisiksi E-KI pääsi ylivoimalle, kun Pisaban hyökkääjä ajoi Aallon niskaan, mutta mitään mainittavaa oranssit eivät saaneet kaksiminuuttisen aikana aikaiseksi. Ottelu jatkui tasaisena ja pelaaminen oli puolin ja toisin tarkkaa. Pisaba vei hienokseltaan peliä, mutta E-KI puolusti suurella sydämellä parhaat sektorit pois ja Aallon ilmiömäinen vire viimeistään vesitti vieraiden haaveet tasoituksesta. Erän puolivälin jälkeen Ilveksen kakkosnyrkki iski jälleen, tällä kertaa Jussi Kajanin toimesta Pirisen merkkauttaessa syöttöpojon. Heti perään kuitenkin Pisaba tuli taas maalin päähän lähivaparin onnistuttua. Tämän jälkeen E-KI sortui pariin jäähyyn, mutta alkukaudesta pahasti kangerrellut alivoima toimi ja kotijoukkueen johtoasema säilyi. Erän lopussa E-KI:kin pääsi testaamaan ylivoimansa toimivuutta mutta erikoistilannetta ei onnistuttu hyödyntämään. Vain hetki sen jälkeen, kun Pisaba oli tullut täysilukuiseksi, E-KI siirtyi 4-2 johtoon, kun Heikkinen lapioi Kajanin laukauksesta jääneet karat sisään. Ajassa 39.22 syntynyt maali ei kuitenkaan jäänyt erän viimeiseksi, sillä maalin jälkeinen vaihto osoittautui taas tärkeäksi, kun Pisaban Jarno Nikulainen kanttasi päivän toisen osumansa. Pelikelloon jäi aikaa ruhtinaalliset kolme sekuntia.

Kolmanteen erään päästiin siis E-KI:n maalin johdossa, ja heti erän alkuun Ilves pääsi kolmannen kerran ottelussa ylivoimalle. Ylivoima ehti kulua vain puoli minuuttia, kun kapteeni Pirinen päätti, että yksinkertainen on kaunista; pallo haltuun, peli pysähdyksiin ja karmea pommi aivan riman alle. Syötön itselleen sai Pasi Laitinen. E-KI:llä ei suurta hätää ollut säilyttää johtoasemaansa, ja Pisaban aseet oli hieman syöty. Ilveslauma taisteli puolustuspäässä kurinalaisesti ja pieksämäkeläisten päätyyn päästyään pyrki pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä. Ajassa 49.27 tarjottiin E-KI:lle jo hieman ratkaisun avaimia, kun mustapaitojen laskut menivät sekaisin, ja hyvin hereillä ollut tuomari näki kuusi pisabalaista kentällä. Vaikka ylivoima melko hyvin pyörikin, oli se kuitenkin tehotonta, joten Pisaba selvisi vielä voittotaisteluun mukaan. Ajassa 52.25 nähtiin kuitenkin lopullinen ratkaisu, kun Jussi Aallon raivoisa linko lähetti Heikkisen ja Pirisen ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Pirisen hattutemppuun. Lopussa Pisaba löi vielä karvauksen aivan päätylautaan, ja viimeiset minuutit mentiinkin E-KI:n päädyssä. Pisaban tehottoman viimeistelyn ja E-KI:n hyvän viisikkopuolustamisen ansiosta maaleja ei enää nähty, joten Ilvekselle jäi kauden viimeisestä kotiottelusta tassuihinsa komea päänahka.

E-KI pelasi ehdottomasti yhden kauden parhaista peleistään ja oli lukemien verran vastustajaansa edellä. Jokainen ukko pelasi joukkueelle pelisysteemiä noudattaen, mikä mahdollisti voiton kovasta Pisabasta. E-KI paransi otettaan pelin edetessä ja varsinkin karvauksen onnistumisella saatiin Pisaba hämilleen. Ilveksen kakkoskenttä oli kokonaisuudessaan loistavassa vireessä (kaikki E-KI:n tehdyt maalit ja nolla omissa), mutta yksilötasolla esiin voisi kenttäpelaajista nostaa pistenikkareiden lisäksi fantastisen ottelun pelanneen Marko Mastosalon. Jussi Aalto maalissa oli totutun varma ja otti tukun isoja torjuntoja. Pisaba on kauden loistavilla otteillaan saanut luotua ilmeisesti melkoisen salibandybuumin kaupunkiinsa, sillä Pohjantielläkin mukana oli hyvin omiaan kannustanut runsas kannattajajoukko. Loistavaa kannatustoimintaa nähtiin myös E-KI:n, tai pikemminkin Jussi Kajanin, kaksipäiseltä ja kovaääniseltä faniryhmältä. Kauden ennätysyleisö viimeiseen kotipeliin oli hieno saavutus, mistä suuri kiitos paikalla olleille!

E-KI:n kausi jatkuu vielä kahdella vierasottelulla, kun ensin tulevana perjantaina matkataan karsintapeikkoa vastaan taistelevan FBI:n vieraaksi Iisalmeen ja keskiviikkona 9.3. pelataan Kuopio-hallissa KSS:n vieraana. Syyskierroksella E-KI hävisi molemmille vastustajille, joten kalavelkoja lähdetään makselemaan ja samalla päättämään kausi kunniakkaasti.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

22.2.2011
Miehiltä vaisu esitys kotiparketilla

E-KI:n miesten edustuksen pelit jatkuivat sunnuntaina 20.2. Pohjantiellä, kun vastaan asteli Coach Team Juuasta. Vajaamiehisinä taistoon lähteneet joukkueet kävivät tiukan kamppailun, jonka vei lopulta vierailijat päätöserän maaleillaan. Tappion myötä E-KI:n viimeinenkin oljenkorsi taittui karsintahaaveiden suhteen.

E-KI sai otteluun lentävän lähdön ja hallitsi alkuhetkiä. Ajassa 6.47 puolustaja Jarkko Timoskainen oli hiipinyt maalin kulmalle, jonne Mikko Miettinen toimitti pallon ja näin jo vuosia toiminut vaparikuvio osoittautui tehokkaaksi. Peli jatkui E-KI:n kontrollissa ja seuraava osuma syntyi ajassa 9.25, kun Marko Mastosalo pommitti keskeltä Tuomas Nyyssösen laatupassin verkkoon. Coach Team kavensi kuitenkin lähes välittömästi onnekkaalla ohjauksella. Tämän jälkeen E-KI:n peli puuroutui, ja vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia. Coach Team avasi peliä norsupalloilla, joita hyökkääjät kuolettivat näppärästi ja saivat näin luotua tilanteita. E-KI:n peli puolestaan tukkeutui keskialueelle, eikä ylivoimahyökkäyksissä ollut halua ajaa maalille. Kun Veli-Pekka Tiusanen E-KI:n maalissa ja Eetu Gröhn Coach Teamin tolppien välissä olivat oivassa vireessä, lähdettiin lukemista 2-1 erätauolle.

Toisen erän alku oli kotijoukkeen hallintaa, ja ajassa 23.07 se saikin palkintonsa, kun Raine Pirinen syötti kulmasta keskisektoriin Nyyssöselle, joka liekitti pelivälineen maalirautojen sisäpuolelle. Kahden maalin etumatkalle päästyään Ilveksen peli hajosi ja Tiusanen joutui venymään maailmanluokan torjuntoihin. E-KI:n peli pysähtyi usein Coach Teamin korkean karvauksen vuoksi keskialueelle, josta vieraat käänsivät pelin aina uudestaan E-KI:n päätyyn. Sekavien vaiheiden jälkeen erän puolivälissä juukalaislaukaus löysi tiensä maskin takaa isäntien maaliin ja Coach Team oli jälleen tullut maalin päähän. Erän loppupuolelle E-KI sai kasattua rivinsä uudestaan ja loppu mentiinkin pääsääntöisesti Coach Teamin maalin läheisyydessä. Muutama pitkä hyökkäyspään palloralli ei kuitenkaan tuonut hyvistä paikoista huolimatta tulosta, joten lukemat säilyivät tasaisina. Kolme minuuttia ennen erän loppua E-KI vihdoin onnistui, kun Mastosalon läpisyöttö siirretyn rangaistuksen aikana löysi juukalaispuolustajat kintereiltään karistaneen Nyyssösen, joka chippasi yhdellä kosketuksella reikäpallon maalin kattoon. Tämä jäi toisen erän viimeiseksi osumaksi, joten kotijoukkue pääsi päätöserään 4-2 johtoasemasta.

Kolmannen erän alku alkoi E-KI:n osalta murheellisesti, kun jo reilun parin peliminuutin jälkeen pallo oli oranssipaitojen repussa. Ajassa 44.09 tuomittiin ottelun ensimmäinen rangaistus, jonka seurauksena E-KI pääsi pyörittämään ylivoimaansa. Hyviä tekopaikkoja ylivoimakvintetti onnistui luomaan mutta terävyys puuttui maalintekotilanteissa ja näin E-KI:n harmiksi Coach Team-pelaaja sai istua täydet kaksi minuuttia boksissa. Heti perään tarjottiin vierasjoukkueelle tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla, jonka se käyttikin, kun ajassa 48.02 maalinedusruuhkasta peliväline sohittiin reppuun. E-KI:n peli oli tukkoista ja erän puolivälin jälkeen mustapaidat siirtyivätkin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän jälkeen Coach Teamilla oli vielä paikkoja lisätäkin johtoaan mutta Ilveksen Tiusanen esti maalintekoaikeet huimilla pelastuksillaan. Lopulta ajassa 57.05 vieraiden Toni Saarelainen teki päivän kolmannen osumansa ja vei joukkueensa ratkaisevan tuntuiseen 4-6 -johtoon. Kun vielä heti perään Mastosalo sai viiden minuutin rangaistuksen, alkoi E-KI:n tilanne näyttää toivottomalta. Coach Team otti kuitenkin heti ylivoimansa alkajaisiksi rangaistuksen, joten kotijoukkueen toivonkipinä syttyi vielä. Tiusanen vedettiin vaihtopenkille ja E-KI pääsi pelaamaan viidellä neljää vastaan. Ajassa 58.11 Antti Miettinen syötti keskelle Nyyssöselle, joka tinttasi hattutemppunsa viimeisen osuman kaventaen eron yhteen. Lopussa E-KI painoi vielä päälle mutta Coach Team taisteli ja summerin soidessa se pääsi tuulettamaan vierasvoittoa lukemin 5-6.

E-KI:ltä ottelu oli vaisu, hengetön esitys. Coach Team näppäili yhdeksän kenttäpelaajan voimin kieltämättä täysin ansaitun vierasvoiton. Kun ottaa vielä huomioon, että Coach Teamilla ei ollut rosterissaan yhtään varsinaista puolustajaa, saa se Ilveksen häpeämään esitystään. Vieraat halusivat selkeästi enemmän voittoa, ja laiskalla jalalla liikkeellä ollut E-KI sai mitä tilasi. Kaikki avaimet oli ottaa rutiinivoitto mutta liekö taas jonkinlainen asenneongelma iskenyt joukkueeseen. Voitolla haaveet ja mahdollisuudet nousukarsintoihin olisivat säilyneet mutta nyt nekin on kuopattu. Seuraavaan peliin peli-ilmeen täytyy olla aivan toisenlainen, mikäli meinataan päättää kotiottelut kunnialla, sillä vastaan asettuu sarjan kärkipäässä koko kauden viihtynyt Pisaba, joka voi pikku hiljaa alkaa jo valmistautumaan karsintapeleihin. Ottelu pelataan lauantaina 26.2. ja kysessä on siis E-KI:n kauden viimeinen kotipeli.

Edustus onnittelee E-KI:n miesten kakkosjoukkuetta suvereenista kaudesta ja komeasta sarjanoususta! Lisäksi joukkue toivottaa tsemppiä naisten joukkueelle jatkokarsintaan!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

20.02.2011
Naisten kausi jatkuu karsintapeleissä

Runkosarjan viimeinen turnaus pelattiin Kuopiossa Studentialla sunnuntaina 13.2.2011. Lähtöasetelma oli ekiläisittäin jännittävä: sarjassa oltiin toisella sijalla Ulman kärkkyessä jatkosarjapaikkaa vain pisteen E-KI:ä jäljessä. Vaikka panokset olivat kovat eikä latausta päivästä puuttunut, ei paniikkia kuitenkaan aamulla ollut ilmassa.

Ensimmäinen peli pirteästi tällä kaudella pelannutta SB Jawsia vastaan alkoi heti aamukymmeneltä. SB Jawsin tiedettiin jo ennalta olevan päivän peleistä se vaikeampi eikä Jaws pisteitä helposti jaellutkaan. Ottelun alku meni palloa pyöritellessä, ei oikein saatu kunnon tilanteita aikaan ja hävittiin hyökkäyspään kaksinkamppailut.  Hiipivää paniikkia rauhoiteltiin ensimmäisellä erätauolla 0-0 lukemissa, ja ajassa 22.41 syntyi E-KI:n avausmaali hieman onnekkaastikin Steffin ja Annin toimesta. 2-0 lukemaksi tulostaulu muuttui Steffin hienon yksilösuorituksen päätteeksi vain hetkeä myöhemmin, tosin vielä ennen erän loppua Jaws kavensi tilanteeksi 2-1. Toisella erätauolla kertailtiin kuvioita ja tiivistettiin peli kahteen kenttään.

Kahteen kenttään siirtyminen piristi pelin tempoa, mutta hyökkäyspään pallonmenetysten jälkeen alastulo oli hidasta ja vastustaja teki vaarallisia vastahyökkäyksiä. Näinpä tilanne tasoittui lukemiin 2-2 ajassa 32.34. Peli ei kuitenkaan vielä ollut menetetty, ja maalipaikkojakin tarjottiin. Ajassa 39.45 Mari ja Heli survoivat pallon maaliin. Kauaa ei johdossa kuitenkaan saatu paistatella, sillä Jaws tuli jälleen tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin. Melkoiseksi takaa-ajoksi siis meni.

Aivan ottelun lopussa, ajassa 43.28, tuli taas jännät paikat, sillä E-KI:lle vihellettiin jäähy työntämisestä. Alivoima toimi kuitenkin hyvin, jopa niin hyvin, että vastustaja joutui pelaamaan omassa päässään kovin ottein. Seurauksena tästä E-KI:lle tarjoiltiin vielä voiton avaimia rangaistuslaukauksen muodossa. Vetäjäksi valikoitui itseoikeutetusti rautahermoinen kapteeni Anni. Vastapuolen maalivahdin pukeutumis- ja hiustenkorjailurituaalit taisivat kuitenkin mennä tällä kertaa putkeen, sillä maalia ei tästä syntynyt. Loppuvihellykseen asti pelattiin tasavajailla, ja tulostaululle jäivät helpottavat numerot 3-3. Vaikka voittokin olisi toki kelvannut, tuntui tasapeli vähintäänkin sellaiselta kutkuttavien vaiheiden jälkeen!

Toisen pelin vastus oli Coach Team, jota vastaan edellinen kohtaaminen päättyi E-KI:n suvereeniin 10-2 voittoon. Vaikka uskoimme vakaasti voitonmahdollisuuksiin, ei peliin voinut aivan takki auki lähteä. Alussa olikin vähän hankalaa rennosta fiiliksestä huolimatta: pallo pyöri lähinnä vastustajan päädyssä, mutta maaleja ei vain syntynyt. Ensimmäisen teki Hansu rystyltä ajassa 10.06, siitä se lähti, ja erän loppuessa tilanne oli 3-0. Toisen erän lopulla tilanne oli jo karannut lukemiksi 7-0. Coach Team kuitenkin puolusti hyvin eikä maalin edustalla ollut liikaa tilaa. Kolmas erä jäikin meidän osalta vaisuksi, ja lopputulos oli 8-0.

Jännimmän kautta meni siis karsintoihin pääsy! Vaikka Ulma voittikin sunnuntaina molemmat pelinsä ja tuli siten sarjataulukossa tasapisteisiin, maaliero kallisti karsintapaikan E-KI:lle. Pienet sille! Toinen sija on myös E-KI:n lyhyessä naissalibandyn historiassa paras saavutus kautta aikain, jota tietenkin jo itsessään sopii juhlia...

Ennen bileitä kuitenkin valmistaudutaan jatkopeleihin, joihin tottakai lähdetään täysillä ja tosimielellä (mutta hauskaa pitäen) haastamaan vastajoukkueita! Kiitokset jo tässä vaiheessa kuluneesta kaudesta vastustajille, kannustajille, muille osallisille ja tietysti koko IKI-IHANALLE JOUKKUEELLE! Olette parhaita =)

Ulla-Mari Leppisaari #4
 

------

16.2.2011
Kurinalainen Ilves voittoon Polvijärvellä

Tiistaina 15. helmikuuta pelattiin vähämaalinen kakkosdivarin salibandyottelu, kun polvijärveläinen KLC sai vieraita Kuopiosta. Kahdella kentällisellä hyytävän kylmään Pohjois-Karjalaan matkustanut Etelä-Kuopion Ilves jatkoi vahvoja vieraspelejään ja haki luultavasti sarjan lyhyimmältä pelikentältä komean taisteluvoiton maalein 2-5.

Ottelu oli tuskin ehtinyt alkaakaan, kun E-KI pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle. Pallo liikkui hyvin ja pariin kertaan se pelattiin huippupaikalle mutta viimeistely oli tehotonta. Peli jatkui hienokseltaan E-KI:n hallinnassa mutta paikoista, joista kuula olisi pitänyt laittaa sisään, ammuttiin joko puolapuihin tai sudittiin pölyt pallon päältä. Vähitellen KLC:kin alkoi saamaan otetta ja pääsi vaarallisiin tilanteisiin, mutta onneksi mustapaitojenkin sihti oli hukassa. 12 minuutin kohdalla E-KI joutui alivoimalle mutta se päättyi jo 56 sekuntia myöhemmin KLC-pelurin otettua kakkosen, ja näin jatkettiin tasavajaalla. Täysilukuiseksi tultuaan KLC sai muutaman loistopaikan E-KI:n pahojen merkkausvirheiden seurauksena, mutta Jussi Aalto E-KI:n maalissa venyi haamupelastuksiin. Erän lopussa KLC pääsi vielä ylivoimalle mutta vaarallisesta pyörityksestä huolimatta avauserä päättyi pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toinen erä starttasi saman kaavan mukaan kuin ensimmäinenkin. E-KI pyrki jäädyttämään peliä ja lähtemään hitaisiin hyökkäyksiin KLC:n luodessa painetta korkealla karvauksella. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 24.11 joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Mikko Miettinen karvasi keskialueella pallon ja löysi keskustasta hyvään vireeseen päässeen Jarkko Timoskaisen, jonka maannuoliainen löysi tiensä maalikehikon sisään. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena KLC:n pitäessä enemmän palloa ja E-KI:n keskittyessä vastaiskuihin. Ajoittain KLC sai säkitettyä E-KI:n avauspelaamisen mutta Ilveksen puolustusvalmius oli jatkuvasti hyvällä tasolla. Hieman ennen erän puoliväliä E-KI karkasi kahden maalin karkumatkalle, kun Sami Pulkkinen käynnisti vastahyökkäyksen, ja  Miettinen taiteili itsensä vetosektoriin ja kiskaisi pallon reppuun. Runsaat kaksi minuuttia myöhemmin tuhlaajapoikana ottelussa toiminut Tuomas Nyyssönen osui vihdoin riman alle Antti Miettisen hyvästä tarjoilusta ja lisäsi E-KI:n johtoa. KLC:n avausmaali syntyi ajassa 34.48, kun E-KI joutui maalinedushässäkän päätteeksi rikkomaan maalipaikassa ollutta polvijärveläispelaajaa, ja tuomitusta pilkusta Samu Raatikainen veivasi pallon ohi Aallon. Erän loppu mentiin totutusti tasatahtiin, ja kun maaleja ei enää nähty, lähdettiin lukemista 1-3 päätöserään.

Kolmanteen erään E-KI odotti saavansa vastaan päätylaudasta karvaavan kotijoukkueen. Korkealta paineen antanut KLC kuitenkaan ei saanut aiheutettua karvauksellaan kovin suurta hätää oranssipaidoille, vaan esimerkiksi puolustajana pelannut kapteeni Raine Pirinen hassutteli KLC:n karvausta miten tahtoi. KLC tukki laidat, joten E-KI pääsi avaamaan ja puhkomaan karvauksen pariin kertaan pitkillä keskusta-avauksilla. Ratkaisun makua oli ilmassa ajassa 48.14, kun Pasi Laitinen laukoi ja Mikko Miettinen neppasi maalin takaa pallon onnekkaasti KLC-veskarin kautta häkkiin. Puhemies Timoskainen yritti jutella itselleen syöttöpistettä mutta saikin maalimerkinnän tililleen. Seuraavassa vaihdossa tuomittiin Ilvekselle rangaistus ja KLC sai etsikkoaikansa. E-KI:n alivoimapeli oli kuitenkin erinomaista, eikä KLC päässyt hätyyttelemään Aallon vartioimaa maalia. Rangaistuksen jälkeen KLC yritti vielä löytää kirivaihdetta mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Ajassa 53.31 E-KI pääsi puolestaan ylivoimalle, mutta KLC osoitti myös taistelutahtoaan ja tappoi jäähyn. Hetken kuluttua isäntäjoukkueen pelihuumori alkoi loppua ja mustapaidat sortuivat jäähyilyyn. Ajassa 59.01 M. Miettinen nosti ylivoimalla maalin kulmalta Nyyssösen syötön verkkoon, ja samassa ajassa KLC:n Jarkko Kuningas kävi mussuttamassa itselleen ulosajon. 59.22 nähtiin vielä kosmetiikkaa ollut polvijärveläiskavennus, joka oli seurausta hieman ylimielisestä keskialueen pelaamisesta ja pallon menetyksestä. Kun päätössummeri pärähti soimaan, loisti tulostaululla komeat 2-5 lukemat.

Vastustaja kävi koko ottelun melko kuumana ja keskittyi epäolennaisuuksiin. E-KI:llä puolestaan homma oli koko ajan kontrollissa ja pää pysyi kylmänä, ja joukkue pelasikin todella kypsän ja ehjän vieraspelin. Avauserän jälkeen merkkausvirheet saatiin karsittua ja KLC ohjattiin pääsääntöisesti laitoihin. Vaikka KLC pitikin enemmän palloa, ansaitsi Ilves voittonsa kurinalaisella puolustuspelillä ja räpsäyttämällä tarvittavat kaapit. Voitto oli seurausta jokaisen pelaajan esimerkillisestä taistelusta joukkueen eteen. Yksilöistä esiin voisi nostaa jälleen huikeita otteita esittäneen veteraaniveskarin Jussi Aallon, neljä tehopinnaa iskeneen Mikko Miettisen ja pakkipulan vuoksi alakerrassa häärineen Raine Pirisen.

E-KI:n pelit jatkuvat jo tulevana sunnuntaina 20.2. Pohjantiellä, kun vastaan juoksee tasaisessa keskikastissa majaileva Coach Team Juuasta. Kyseessä on E-KI:n kauden toiseksi viimeinen kotiottelu runkosarjan osalta, joten tule paikalle kannustamaan Ilves voittoon!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

12.2.2011
Miehet pitkästä aikaa kotivoittoon

Etelä-Kuopion Ilves ja joensuulainen Pyhäselän Urheilijat tarjosivat perjantaina 11.2. maalirikkaan jännitysnäytelmän, johon jouduttiin hakemaan ratkaisua jatkoajan viimeisille sekunneille asti. Lopulta E-KI onnistui voittomaalin teossa 10 sekuntia ennen loppua ja näin joukkue sai katkaistua neljän ottelun mittaisen tappiollisten kotiotteluiden sarjan lukemin 9-8. Edellinen kotivoitto oli niinkin kaukaa kuin marraskuun alusta.

Ottelu alkoi E-KI:n osalta hyvin. Jokainen kenttä pystyi luomaan ensimmäisissä vaihdoissaan pitkiä pyörityksiä ja hyviä tilanteita PyU:n maalille, mutta avausmaalia saatiin odotella aikaan 6.20, jolloin jäähyväisotteluaan Ilves-nutussa pelannut Heikki Kaartinen laukoi joensuulaispuolustajan jalan kautta pallon komeassa kaaressa yli maalivahdin. Syöttöpiste kirjattiin Teemu Kosuselle. Kolme minuuttia myöhemmin Pyhis tuli tasoihin, kun pallo jäi epäonnekkaasti pyörimään E-KI:n puolustuksen jalkoihin ja ensimmäisenä sen kaivoi mustapaita, joka kiskaisi pallon ohi voimattoman Veli-Pekka Tiusasen. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon, kun Kaartinen pudotti viivaan ja Kosunen pyssytti tolpan kautta E-KI:n toisen maalin. Maalin jälkeen PyU alkoi saamaan otetta pelistä ja muun muassa pitkät kaaripallot aiheuttivat vaikeuksia E-KI:lle. Kahdesta seuraavasta maalista vastasikin vierailijat ja heti johto-osuman jälkeen heille tarjottiin vielä ylivoimaa, mutta pitkästä aikaa E-KI:n alivoimapeli toimi loistavasti. Erän loppu mentiin tasaisesti E-KI:n kontrolloidessa palloa mutta tasoitusmaali jäi vielä odottamaan itseään.

Avauserän lopulla Pyhis alkoi lukemaan E-KI:n avauspelaamista hyvin, joten tauolla valmennusjohto muutti sitä. Toiseen erään saatiin kuitenkin katastrofaalinen alku, kun jo 43 pelisekunnin jälkeen pallo oli kotijoukkueen verkossa. Hetken päästä E-KI tuli kuitenkin jälleen maalin päähän, kun vastahyökkäyksestä Mikko Miettinen tiputti Kosuselle, jonka kaukaa lähtenyt vippi painui PyU:n veskarin selän taakse. Syöttöpisteen itselleen puhui Pasi Laitinen. E-KI tuli tasoihin pari minuuttia edellisestä todella upean hyökkäyspään pelaamisen jälkeen, jossa Sami Pulkkisen ja Mikko Miettisen kautta pallo kulki maalin kulmalle Laitiselle, joka iski pelivälineen varmasti pussiin. Tämän jälkeen kuopiolaisten pelissä tuli todella heikko vaihe, jonka aikana Tiusanen sai venyä kerta toisensa jälkeen pallon tielle. Rivit saatiin kuitenkin korjattua ja takaiskuilta vältyttiin, vaikka välillä näytti jo melko pahalta. Ja kun Pyhis ei vahvan jaksonsa aikana onnistunut maalia tekemään, onnistui siinä E-KI. Laitinen syötti kulmavaparista Miettiselle, jonka ruoska heilahti pienestä kulmasta aivan maalin kattoon. Pitkään ei johtoasemasta saatu kuitenkaan nauttia, sillä vieraat tulivat tasoihin pienellä onnenkantamoisella, kun laukaus muutti suuntaa Ilves-pelaajan mailasta ja yllätti Tiusasen täysin. Minuutin kuluttua E-KI siirtyi jälleen johtoon Raine Pirisen tarjoillessa ylivoimahyökkäyksestä namulätyn takatolpalle sännänneelle Kaartiselle, joka pääsi nostamaan kädet kohti Pohjantien kattoa maalin merkiksi. Ajassa 36.11 E-KI joutui toistamiseen alivoimalle mutta tälläkin kertaa nelikoiden pelaaminen ja laukausten peittäminen oli mallikasta, joten erätauolle poistuttiin kutkuttavista 6-5 -lukemista kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannen erän alkupuolella E-KI joutui tukalaan paikkaan kakkoserässä tuhoa kylväneen tutkaparin Laitinen – M. Miettinen otettua samanaikaiset rangaistukset. Minuutin verran alivoimakolmikot ja Tiusanen kestivät pyöritystä, kunnes parilla nopealla siirrolla Pyhis pelasi pallon vapaaseen laukaisupaikkaan ja saman tien helähti. Toisen alivoiman E-KI selvitti hienosti ja otti pelin hallintaansa. Ajassa 45.45 oranssipaidat karkasivat johtoon, kun Antti Miettinen passasi keskustassa vapaana olleelle Laitiselle, joka kiskaisi pallon reppuun. Johtoasemaan päästyään E-KI:n peli meni taas hieman sekaisin ja jonkinlaista passivoitumistakin oli havaittavissa. Pyhis pääsi pyörittämään peliä pitkiä toveja E-KI:n kenttäpäädyssä ja Tiusanen oli täystyöllistetty. Puolustuspaketti pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja aivan parhailta maalintekosektoreilta vierasjoukkue pystyttiin pitämään poissa. Ennen erän puoliväliä PyU tuli kuitenkin tasoihin E-KI:n heikon peittämisen seurauksena. Neljä minuuttia tästä Pyhiksen maalilla oli läheltä piti -tilanne ja vastahyökkäyksestä mustapaitojen hyökkääjä karkasi laidasta läpi ja viimeisteli tarkasti PyU:n kahdeksannen osuman. E-KI:n oli pakko alkaa nostamaan karvaustaan ja sillä saatiinkin muutama hyvä paikka luotua, mutta viimeistely ontui. Lopulta ajassa 56.20 helpotusta tasoitusmaalin muodossa toi Tuomo Heikkinen, joka latasi Jussi Kajanin tarjoilun sisään. Erän loppuun Ilves pääsi vielä ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle mutta pallo liikkui hitaasti ja laukaukset puuttuivat, joten voittomaalia ei saatu tehtyä. Aivan ottelun lopussa Pyhis pelasi vielä lähes täysin avoimen maalin hyökkääjänsä eteen mutta Sami Pulkkinen pääsi peittämään laukauksen ja estämään maalin syntymisen. Näin päädyttiin jatkoajalle lukemista 8-8. Jatkoaika meni varsin tasaisissa merkeissä molempien saadessa pari paikkaa ratkaisun tekemiseen. Pitkään näytti siltä, että ottelussa päädytään sopuisaan pistejakoon mutta lopulta sankarin viitan otti harteilleen Tuomo Heikkinen, joka pysäytti digitaalit aikaan 64.50. Kajan laittoi pallon kulmavaparista liikkeelle ja Heikkisen pienestä kulmasta lähtenyt matala kuti pomppi ruuhkan läpi Pyhiksen rysään Tuomas Nyyssösen tehtyä ansiokasta maskia veskarin eteen. Jännittävien vaiheiden jälkeen pisteet jäivät siis Kuopioon.

E-KI palasi voittokantaan myös kotisalissaan, mutta peliesitykseen jäi taas paljon petrattavaa. Toisaalta Ilveksen tavaramerkiksi on kauden aikana muodostuneet tiukat ottelut, joissa aiheutetaan sydämentykytyksiä niin katsojille kuin myös valmennusjohdolle. Jollekin voisikin olla hyvä bisnesidea alkaa myymään nitropurkkeja E-KI:n peleissä, sen verran jännäksi meinaa homma lähes poikkeuksetta mennä. Pelin taso ailahtelee pelin sisällä liikaa ja virheet olivat kostautua tässäkin ottelussa. Pelillisesti positiivisia asioita olivat ehdottomasti alivoimapeli ja ajoittaiset hyökkäyspään rallit, joissa pallo ja miehet liikkuivat ihailtavalla tavalla. Pyhis oli liikkeellä nuorella rosterilla ja täysi tunnustus täytyy antaa heille hyvästä pelistä. Ei välttämättä olisi ollut suuri vääryys, jos tasapelipiste olisi Joensuun pojille mukaan lähtenyt mutta E-KI:n onneksi molemmat pojot jäivät kalakukkokaupunkiin.

PyU-matsi aloitti E-KI:n kovan urakan, jonka aikana kymmenen päivän sisään pelataan kolme ottelua. Seuraavan kerran joukkue esiintyy pelikentillä jo tulevana tiistaina, kun se matkustaa Polvijärvelle kovana kotijoukkueena tunnetun KLC:n vieraaksi.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

9.2.2011
Miehille makea vierasvoitto Nilsiästä

E-KI:n miesten edustuksen pelit jatkuivat Kuopion SalibandySeuran Nilsiän jaoston, tuttavallisemmin KSS Savon, vieraana. Ottelu meni E-KI:n käsikirjoituksen mukaan ensimmäiset 50 minuuttia mutta viimeisen kymmenminuuttisen aikana Ilves teki hommasta taas itselleen vaikean. Lopulta Tuomo Heikkisen kuuden tehopisteen illan ja Jussi Aallon loistavan torjuntavireen ansiosta maukkaat vieraspisteet lähtivät Kuopioon lukemin 9-11.

E-KI sai otteluun salama-alun, kun jo ajassa 1.27 Savon maaliverkko heilui ensimmäisen kerran. Marko Mastosalon vahva pallollinen nousu päättyi syöttöön Tuomo Heikkiselle, joka tinttasi ottelun avausmaalin. Seuraavat minuutit mentiin tasatahtiin molempien luotua muutaman maalipaikan. KSS Savon tasoitus syntyi neljän peliminuutin jälkeen ja vain 20 sekuntia edellisestä kotijoukkue siirtyi johtoon todellisella koulumaalilla. Minuutin kuluttua E-KI pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, joka osoittikin vaarallisuutensa, kun Pasi Laitinen latasi Heikkisen syötön takanurkkaan. Ajassa 10.59 Ilves siirtyi jälleen johtoon, kun Savon puolustaja lipsautti pallon Heikkisen kautta Jussi Kajanille, jonka tykki lauloi komeaa kieltä ja laukaus sujahti yläriman kautta pömpeliin. Parin minuutin kuluttua Tuomas Nyyssönen ja Tuomo Heikkinen namuttelivat Urheiluruutu-kamaa olleen täysosuman jälkimmäisen viimeistellessä. Tämä riitti myös Savon maalissa aloittaneelle Joni Miettiselle, jonka korvasi Miika Manninen. Keltapaidat heräsivätkin ja jo seuraavassa vaihdossa Savo kavensi maalin edustalta. Erän loppu edettiin tasaisesti, mutta kun edes Savon ylivoiman aikana ei enää maaleja periodissa nähty, lähdettiin lukemista 3-4 viettämään huilitaukoa.

Toisen erän alkuun kokomustassa peliasussa pelannut vierasjoukkue joutui alivoimalle mutta Ilves suorastaan dominoi peliä miesvajaansa aikana. Erän ensimmäinen osuma syntyi ajassa 26.46, kun Jere Räty passasi vaparista ja Teemu Kosusen rannelaukaus vieri hyvän maskin takaa alanurkkaan. Maali merkattiin vaihtopenkillä istuneelle E-KI:n pörssikärki Mikko Miettiselle. Maalin jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä kuopiolaisten kuitenkin luodessa vaarallisemmat maalipaikat. Savon hyökkäykset pysähtyivät E-KI:n kurinalaisesti kyykkineeseen puolustusmuuriin tai viimeistään Jussi Aallon näppeihin. Erän puolivälissä Nyyssönen vapautti Heikkisen tekemään hattutemppunsa valmiiksi. Kolmisen minuuttia myöhemmin Savo tuli vielä kahden maalin päähän, kun Ilves ei pystynyt peittämään kaukaa lähtenyttä laukausta ja Savon parhaana palkittu Harri Puustinen pääsi lyömään irtopallon reppuun. E-KI kuittasi maalin heti seuraavassa vaihdossa, kun Kajanin laukaus pomppasi Jarkko Timoskaiselle, joka hiljensi runsaslukuisen kotiyleisön ja löi kaukaa ilmasta pelivälineen nilsiäläisveskarin taakse. E-KI jatkoi hyvää pallollista peliotettaan ja puolustuspakettikin pysyi hyvin kasassa. Seuraava maali nähtiin ajassa 36.24 Rädyn komean, tolpan kautta vastustamattomasti verkkoon painuneen laukauksen myötä. Syöttöpiste arvottiin vaihtopenkillä istuneelle Mikko Miettiselle, eikä pallon liikkeelle laittaneelle Miika Hartikaiselle. Erän lopussa nähtiin pieni kahakka E-KI:n Laitisen ja Savon Juho Penttisen välillä, josta molemmat lähtivät boksiin rauhoittumaan. Pohjanmaan oma poika Marko Mastosalo syttyi tästä kotikonnuiltaan tutusta painista ja iski saman tasavajaan aikana kuulan kahteen otteeseen Savon maaliin. Ensin ajassa 38.47 kaukaa lähtenyt laukaus Heikki Kaartisen syötöstä luiskahti helpohkosti pussiin ja ajassa 39.36 ”Häjy” iski niin sanotun pukukoppimaalin ylivoimahyökkäyksestä Heikkisen mainiosta esityöstä. Erätauolle poistuttiin näin ollen E-KI:n selvästä johtoasemasta 4-10.

Kolmanteen erään Savo viltitti nimekkäitä ja kokeneita pelureita ja vaihtoi Joni Miettisen takaisin tolppien väliin. Erän ensimmäiset vaihdot mentiinkin vahvasti kotijoukkueen tahdissa mutta E-KI iski lisää eroa, kun Timoskainen ohjasi Rädyn viivapommin häkkiin ajassa 43.30. Maalin jälkeen E-KI pystyi kontrolloimaan peliä ja tuntui, että Savon eväät on syöty. Selvästä johtoasemasta huolimatta E-KI:n pelaajistossa ei näkynyt merkkiäkään takin nappien aukeamisesta, vaan jokainen keskittyi vain seuraavaan vaihtoon ja omaan tekemiseen. Ajassa 47.12 syntynyt kavennusmaali ja sitä seurannut vaihto olivat Ilvekseltä vaisuja, joten joukkuetta heräteltiin aikalisällä. Heti perään E-KI joutui vielä alivoimalle mutta Savon laukaukset suuntautuivat pääosin päätyseinään. Täysilukuiseksi tultuaan E-KI otti taas pelin kontrolliinsa, kunnes reilut kuusi minuuttia ennen ottelun loppua joukkueen peli meni täysin kipsiin. Savo paukutti puolentoista minuutin aikana pallon kolmesti Aallon selän taakse Ilves-puolustuksen sekoillessa ja näin ajassa 55.24 ero oli kaventunut kolmeen. Savo sai uutta uskoa omaan tekemiseensä, kun taas vierailijoiden mieliin hiipi ajatuksia edellisen Salpa-ottelun tapahtumista. Aallon huikeat torjunnat pitivät kuitenkin E-KI:n voitossa kiinni, kunnes ajassa 58.25 Antti Miettinen sai tahattomasta kontaktista viiden minuutin rangaistuksen. 28 sekuntia myöhemmin Savo tuli jo kahden maalin päähän herra Hitchcockin käsikirjoituksen mukaisesti. Kotijoukkueen kiri alkoi kuitenkin liian myöhään ja näin summerin soidessa E-KI pääsi juhlimaan täyttä pistepottia.

Ilvekselle meinasi taas käydä ohraisesti ja ehjä 60 minuutin pelaaminen ei vieläkään onnistunut. Ottelun toinen erä oli ehdottomasti yksi E-KI:n kauden parhaista eristä mutta puolestaan kolmannen erän loppu oli kauden heikoimpien joukossa. Yksi suuri ero joukkueiden välillä oli maalivahtipelissä, sillä Savon veskareille ei sattunut paras päivänsä, kun taas E-KI:n kassari Jussi Aalto palkittiin ansaitusti ottelun parhaana ilveksenä. Muista onnistujista voisi nostaa esiin kolmosketjun tehokkaan pelaamisen ennen kaikkea vapaalyönneissä sekä koko kakkosketjun Tuomo Heikkisen (3+3) johdolla. Lisäksi Ilves-kapteenina ottelussa toiminut Sami Pulkkinen keräsi esimerkillisesti kroppansa täyteen pallon kuvia blokkaamalla uhrautuvasti toistakymmentä Savon laukausta.

Voittonsa ansiosta E-KI säilytti teoreettiset mahdollisuudet nousukarsintoihin, joten toivoa siis on vielä. Ilves pelaa seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina 11.2, kun vastaan asettuu suoraa putoamista vastaan taisteleva Pyhäselän Urheilijat. Ottelu vihelletään käyntiin klo 19.00 Pohjantien koululla. Tervetuloa paikanpäälle kannustamaan E-KI voittoon!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

8.2.2011
Naiset edelleen kiinni jatkokarsintapaikassa

Kauden kahdeksas turnaus pelattiin lauantaina 29.1. Studentialla, Kuopiossa. E-KI:lle vastaan oli asettumassa TuuRa sekä TuuU II. Tappiollisen Lapinlahden turnauksen jälkeen E-KI leirissä ei ollut vaivuttu epätoivoon, vaan mahdollisuus lohkon kahden parhaan joukkoon ja jatkokarsintoihin oli edelleen omissa käsissä, kunhan vaan kentälle saataisiin omaa vapautunutta peliään pelaava ilveslauma.

TuuRa-E-KI 2-12
 
Jos jotakin oli edellisistä peleistä opittu, niin se, että hereillä on oltava heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Tässä onnistuttiinkin ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin E-KI:n 3-0 johdossa. Maaleista vastasivat Pirjo Karjalainen, Heli Pomell ja Hanna ”Hansu” Nyyssönen, joka oli siirtynyt uusvanhana pelaajana joukkueen vahvuuteen juuri ennen siirtoajan sulkeutumista. Syöttöpisteitä näistä Sallamaarit Markkaselle ja Mari Kahelinille.

Toisen erän alkuun E-KI joutui alivoimalle, kun Steffi Gustavsenille tuomittiin 2 minuutin rangaistus maasta pelaamisesta. Alivoiman aikana maaliverkot soivat kuitenkin vain TuuRan päädyssä, kun kapteeni Anni Lipponen siirsi ilvekset vahvan yksilösuorituksen päätteeksi jo 4-0 johtoon. Lukemista huolimatta ottelu oli ajoittain kuitenkin kaukana E-KI:n parhaasta osaamisesta ja välillä varsinkin omasta päästä liikkeellelähtö tuotti suuria vaikeuksia. TuuRa pääsikin kaventamaan tilanteeksi 4-1, kun toista erää oli pelattu viitisen minuuttia. Mutta kun omasta päästä päästiin nousemaan, ei maalinteko tällä kertaa onneksi tuottanut ongelmia ja erän lopulla E-KI jatkoi karkumatkaansa. Ensin asialla oli pakkipari Emma Kakkonen ja Maria Nykänen, sitten kahdesti 17 sekunnin sisällä Heli. Syöttöpisteet näistä Hansulle ja Roosa Sormuselle.

Kolmanteen erään siirryttiin E-KI:n jo turvalliselta vaikuttavassa 7-1 johdossa. Ilveslauma ei kuitenkaan alkanut löysäillä tässäkään vaiheessa, vaan maalintekoa onnistuttiin jatkamaan edellisten erien malliin. Erän ensimmäisestä maalista vastasi jälleen Anni kylmänrauhallisesti suoritetun rangaistuslaukauksen muodossa. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuivat Jenni Väänänen, Hansu ja Steffi. Hetkellisen nukahtamisen johdosta TuuRa onnistui kaventamaan vielä tilanteeksi 11-2,  mutta vielä ennen loppuvihellystä hurjassa pelivireessä ollut Heli viimeisteli E-KI:lle numeroiksi 12-2 Emman syötöstä.

E-KI-TuuU II 4-3

Toisessa pelissä vastaan asettui Tuupovaaran Urheilijoiden kakkosjoukkue. Ottelusta oli odotettavissa tiukka ja vähämaalinen eikä oman pään virheisiin todellakaan ollut varaa. Tehokaksikko Steffi ja Anni osoittivatkin heti ottelun alkuun, että hereillä oltiin ja siirsivät E-KI:n 1-0 johtoon. TuuU II tuli kuitenkin saman tien perästä. Neljä sekuntia ja ottelu tasan 1-1. Näissä lukemissa siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toista erää mentiin puoliväliin saakka tasaisen väännön merkeissä, tosin E-KI:n osalta positiivista oli, että avaukset tuntuivat nyt luonnistuvan jo hiukan paremmin eikä suurempia vaaranpaikkoja päässyt omassa päässä syntymään. Ensimmäiset tilastomerkinnät erässä saatiin puolivälin paikkeilla, kun Steffi tarjoili maalipaikan Annille ja E-KI:lle tilanteeksi 2-1. Pari minuuttia myöhemmin E-KI sai jo kahden maalin etumatkan, kun jo edellisessä pelissä loistavia syöttöjä jakanut Mari pääsi nyt viimeistelemään Helin syötöstä. TuuU II ei kuitenkaan ollut antautunut, vaan onnistui vielä toisen erän loppuun kaventamaan tilanteeksi 3-2.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tuntuivat keskittyvän lähinnä tarkkaan oman pään puolustamiseen. E-KI:n neljäs maali syntyi erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Pirjo viimeisteli vaparitilanteesta. TuuU II pääsi vielä hetkeä myöhemmin yhden maalin päähän, mutta loistavasti molemmissa otteluissa torjunut Kurre-mokke varmisti, että ottelu jäi E-KI:lle 4-3.

Turnauksesta siis 4 pistettä, mikä riitti nostamaan E-KI:n lohkon toiseksi. Eroa kolmantena olevaan Ulmaan on kuitenkin vain yksi piste, mikä takaa varmasti, ettei kauden viimeisestä turnauksesta tule puuttumaan tunnetta eikä latausta. Turnaus pelataan nyt tulevana sunnuntaina 13.2. Studentialla, jossa vastaan asettuvat SB Jaws klo 10.00 ja klo 13.00 Coach Team. Ja nyt jos koskaan kaikki kannustus on tarpeen, kun ekittäret taistelevat viimeisistä pisteistä ja jatkokarsintapaikan puolesta!

Hanna Tuhkanen #9
 

------

5.2.2011
Loistava alku ei riittänyt

Pohjantien koululla käytiin lauantaina 29.1. mielenkiintoinen kamppailu kakkosdivarin sarjapisteistä, kun vastakkain asettuivat Etelä-Kuopion Ilves ja Säyneisen Salpa. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä ja sellainen siitä lopulta saatiinkin. E-KI johti paikallispeliä vielä puolivälissä neljällä maalilla mutta joutui kokemaan karvaan tappion viime hetkellä syntyneen voittomaalin myötä. Ilves kaatui tässäkin ottelussa jäähyilyyn sekä jo kauan ennen ajanlaskumme alkua alueen salibandya dominoineeseen kaksikkoon Mika Tiihonen (0+6) – Pekka Noponen (5+0).

Ottelu alkoi räväkästi ja heti alusta asti näkyi, että E-KI:n valmistautuminen oli onnistunut. Kotijoukkue pääsi avaamaan peliä laitojen kautta ja sen myötä sai hyviä pyörityksiä ensimmäisissä vaihdoissa. Kovin kauaa ei tarvittu odottaa ottelun ensimmäistä tilastomerkintää, jonka seurauksena E-KI pääsi juonimaan ylivoimakuvioitaan. Reilun minuutin pyörityksen jälkeen Teemu Kosunen tälläsi suoraan Pasi Laitisen poikittaissyötöstä pallon linnunpönttöön. Avausmaalin jälkeen peli jatkui E-KI:n lievässä hallinnassa mutta Salpa osoitti myös vaarallisuutensa ja Ilveksen maalia vartioinut Jussi Aalto saikin esitellä muutamaan otteeseen maagisia refleksejään. Hyvistä paikoista huolimatta seuraava maali nähtiin vasta ajassa 13.29, kun puolustaja Jarkko Timoskaisen laukaus painui verkon perukoille Heikki Kaartisen toimiessa syöttäjänä. Erän loppupuolella E-KI pääsi vielä ylivoimalle ja vaikka ylivoima ei kovin kaunista katseltavaa ollutkaan, oli se silti tehokasta. Pelikello pysähtyi aikaan 18.44, kun Raine Pirisen syöttö tavoitti majaansa takatolpalla pitäneen Marko Mastosalon, jolla oli helppo työ siirtää isännät kolmen maalin johdossa erätauolle.

Toiseen erään korostettiin oman pelin pelaamista ja uhrautuvaista puolustamista. Erä alkoi jälleen E-KI:n osalta terävästi, kun Laitinen laukoi päätylankusta kimmonneen pallon häkkiin. Syöttöpinnan itselleen korjasi erittäin pirteän ottelun pelannut Jussi Kajan. Parin minuutin kuluttua E-KI karkasi jo 5-0 -johtoon Kajanin loistavalla yksilösuorituksella, jonka kruunasi pakin jaloista lähtenyt kuti aivan riman alle. Tämän jälkeen Salpa alkoi ottaa kovan prässin myötä pelin hallinnan itselleen mutta E-KI puolusti nöyrästi omaa maaliaan ja Aalto venyi huippupelastuksiin. Kuparinen murtui ajassa 26.57, kun vierasjoukkue käytti ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa ja kavensi pelin. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin Salpa onnistui jälleen ylivoimalla, kun Mika Tiihosen syöttö lirui koko Ilves-nelikon läpi takakulmalla päivystäneelle Pekka Noposelle, joka neppasi päivän ensimmäisensä. E-KI ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jo seuraavassa vaihdossa tuomari puhalsi pilliin maalin syntymisen merkiksi. Maalissa nähtiin ”vanhaa” Pasi Laitista, kun miehen  laukaus (lue: ilmeisesti epäonnistunut syöttö) vasemmasta laidasta yllätti jääkaappi/pakastin -yhdistelmän kokoisen Salpa-veskari Teemu Krutsinin ja painui niin sanotusti postimerkkinä takayläkulmaan. Ajassa 30.16 syntyneen maalin syöttäjäksi merkattiin Sami Pulkkinen. Tämän jälkeen kentällä ei nähty kuin yksi joukkue, sillä niin suvereenisti Salpa peliä hallitsi. Ajassa 31.33 Salpa-hyökkääjä Aki Paananen kiskaisi ykkössektorista pallon reppuun ja vierasjoukkue alkoi saada hurmosta päälle. Punapaitaisen vierasjoukkueen korkea karvaus oli myrkkyä E-KI:n avauspelaamiselle ja näin Ilves joutui luopumaan pallosta aivan liian helposti. Kun oma karvauspelikään ei toiminut, sai Salpa luotua liukuhihnalta ylivoimahyökkäyksiä mutta E-KI:n onneksi niistä puuttui terävyys ja Jussi Aalto viimeisenä lukkona piti kotijoukkuetta pystyssä. Seuraavan alivoiman E-KI selvitti hienosti mutta erän lopussa nähtiin vielä yksi maali, jonka juoni kulmavaparista kolmikko Noponen-Tiihonen-Tarvainen. Samainen trio on tehnyt täysin identtisellä sommitelmalla useita maaleja vuosikausia ja vieläkin se näyttäisi toimivan tuhoisin seurauksin. Erän alussa E-KI:n saama viiden maalin johtoasema kutistui siis pukukoppiin lähdettäessä kahteen maaliin, mutta Ilves-leirissä usko oli erittäin kova, että johtoasema pystytään säilyttämään ottelun loppuun asti.

Kolmannen erän alku oli E-KI:n kannalta murheellinen, kun ajassa 42.11 Noponen iski jälleen ylivoimalla ja Salpa oli tullut maalin päähän. Kotijoukkueen peli meni hetkeksi kipsiin mutta takaiskuilta vältyttiin. Hieman myöhemmin E-KI:kin alkoi vihdoin saamaan hyökkäyksiä ja paikkoja mutta tulosta näistäkään ei syntynyt. Vähän ennen erän puoliväliä Ilvekselle tarjottiin kahdella peräkkäisellä ylivoimalla mahdollisuutta karkumatkalle mutta paria hyvää maalipaikkaa lukuunottamatta ylivoimat pyörivät heikohkosti. Salpa sen sijaan käytti jälleen karmealla tehokkuudella E-KI:n jäähyn hyväkseen ja tasoitti pelin 6-6:een ajassa 53.03. Äärimmäisen kokenut vierasjoukkue oli syttynyt hurjaan lentoon, ja E-KI yritti puolustaa parhaansa mukaan ja iskeä vastaan. Ajassa 55.46 Salpa siirtyi lopulta ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Tiihosen ohjuri kimpoili Toni Tarvaisen jalan kautta Aallon selän taakse. E-KI ei kuitenkaan ollut vielä luovuttanut, vaan nyt se oli pakotettu hakemaan tasoitusta kovalla karvauksella ja hieman riskilläkin. Tämä tuotti tulosta kolme minuuttia ennen loppua, kun Heikki Kaartisen laukauksesta maalin eteen pomppimaan jäänyt rebound tuli Jussi Kajanin ulottuville, joka löi pallon ilmasta tenniksestä paremmin tutuksi tulleella smash-lyönnillä maalin kattoon. Samassa ajassa E-KI käytti aikalisän, jolla sovittiin, että jatketaan kovan paineen antamista ja voittoa haetaan riskillä. E-KI onnistuikin saamaan pari pyöritystä mutta jatkoajan jo häämöttäessä tuli ottelulle karu lopetus. Hyökkäysinto kostautui vain 15 sekuntia ennen erän loppua, ja pahan merkkausvirheen seurauksena Noponen oli hakeutunut kovin tutuille, Pohjantien parkettiin vuosien saatossa painautuneille jalansijoilleen maalin eteen, josta konkari kiskaisi täysin vapaasti Tiihosen namupassin verkkoon. Viimeisten sekuntien aikana E-KI loi vielä yhden mylläkän mutta kun siitä ei maalia saatu tehtyä, painuivat ilveslauman päät lattiaa kohti 7-8 -tappion myötä.

Ottelu oli jännittävä, hyvätasoinen ja fyysinen vääntö, jossa erotuomaritkin onnistuivat. Harmi vaan, että pelit Salpaa vastaan on pelattu tämän kauden osalta. E-KI onnistui sössimään täysin hanskassa olleen ottelun ja viiden maalin johtoaseman menettäminen kirpaisee pahasti. Erinomaisen ensimmäisen erän jälkeen Ilves menetti otteensa vastustajan taktiikan muuttumisen johdosta, minkä myötä E-KI joutui täysin puolustuskannalle. Krediittiä täytyy antaa Salpalle ja ennen kaikkea sen loistavalle ylivoimalle. Neljä viidestä Ilves-jäähystä johti Salpan tekemään maaliin. Näistä viidestä rangaistuksesta neljä oli enemmän tai vähemmän turhia hyökkäyspään tai keskialueen jäähyjä. Juuri näihin E-KI:n peli on liian usein tämän kauden aikana ratkennut. Seuraavassa ottelussa ei ole varaa yhteenkään turhaan jäähyyn, sillä vastassa on sarjan paras ylivoimajoukkue KSS Savo. E-KI lähtee tulevana lauantaina Nilsiässä pelattavaan otteluun revanssimielellä, hävisihän Ilves syksyllä pelatun Savo-ottelun katkerasti jatkoajalla.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

29.1.2011
Ilveksettäret kärsivät Lapinlahdella kaksi tappiota

Innokkaiden raportinkirjoittajien puuttuessa edellisen turnauksen jälkipuinnin julkaisu on viivästynyt reippaasti, tästä pahoittelut!
Lapinlahdella pelattiin joulutauon jälkeen 15.1.2011. E-KI:n hyvä pelivire oli ilmeisesti jäänyt joulun myötä lomalle, sillä päivä alkoi mennä alamäkeä heti alusta alkaen. Tarkoitus oli haastaa reippaasti jo kertaalleen nujerrettu KSS, mutta metsään mentiin. KSS rankaisi nukkuneita ilveksiä heti ensimmäisen erän aluksi menemällä 1-0 johtoon. Siitä lähti syöksykierre, joka päättyi lopulta 2-5 tappioon. Omaa konseptia yritettiin saada kasaan pitkin peliä, ja toisessa erässä hyvä vire löytyikin, mutta kolmannessa erässä taas notkahti. Yritys oli kova, mutta KSS oli tällä kertaa liian kova pala.

Toisessa pelissä oli vastassa KSS:n kakkosjoukkue. Mitä lie pikkuilvesten päässä taas tapahtunut, mutta tämäkin peli alkoi erittäin unisesti ja vieläpä täsmälleen samalla ikävällä tavalla kuin edellinenkin: KSS 2 meni heti eka erän alussa 1-0 johtoon. Avausmaalilla on iso merkitys yleiselle pelifiilikselle, ja pelistä tulikin paineenalaista takaa-ajoa ja yliyrittämistä. Jossain vaiheessa päästiin jo lähelle tasoitusta, mutta puolustamisessa olimme laiskoja ja aina askeleen jäljessä, mistä vastustaja tietenkin rankaisi. Taistelusta huolimatta tuloksena oli 5-3 tappio ja valmentajankin mukaan kauden ehdottomasti heikoin esitys.

Päivä oli siis E-KI:lle ankea, mutta kautta on vielä jäljellä ja tulipahan esille paljon asioita treeneissä käsiteltäväksi. Tästä noustaan!=) Seuraava turnaus on jo pelattu 29.1, mutta siitä erillistä raporttia myöhemmin.

Ulla-Mari Leppisaari #4 
 

------

Miesten kakkosdivari jatkui Etelä-Kuopion Ilveksen osalta menneenä perjantaina Siilinjärvellä Vuorelan Veikkojen vieraana. E-KI lähti otteluun hakemaan vain ja ainoastaan voittoa ja tätä myötä katkaisua karulle tappioputkelleen. Tässä tavoitteessa joukkue onnistuikin ja vei pisteet mukanaan lukemin 4-11, joskin E-KI:n esitys jätti jälleen kerran hieman mietityttävää. Ottelusta muodostui ennakko-odotusten mukaisesti melko kuuma, mutta pahemmilta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin.

E-KI aloitti avauserän erittäin terävästi, kun ensimmäisessä vaihdossa Jussi Kajan löi Miika Hartikaisen syötöstä alkutahdit ottelulle. Kun tästä E-KI iski kahden minuutin välein ensin Marko Mastosalon hurjalla rannelaukauksella Heikki Kaartisen syötöstä ja sitten Antti Miettisen vahvalla yksilösuorituksella, oli Veikot pakotettu aikalisään. Tämän jälkeen kotijoukkuekin alkoi saamaan hieman pelin juonesta kiinni mutta parhaat maalipaikat siunaantuivat E-KI:lle. Veikot onnistui kuitenkin tekemään ottelun seuraavan osuman, kun tasavajaalla pallo kimpoili oranssipaitaisten maaliin. Kavennuksen jälkeen Veikot sai pari maukasta mahdollisuutta lisämaaliin mutta Ilveksen maalissa pelannut Veli-Pekka Tiusanen oli pelipäällä. E-KI karkasi jälleen kolmen maalin johtoon, kun Pasi Laitinen pöllytti maaliverkkoa ajassa 12.06 Sami Pulkkisen syötöstä. Heti maalin jälkeen E-KI joutui alivoimalle mutta vierailijoille ei syntynyt suurta hätää miesvajaalla. Erän loppu mentiin vahvasti E-KI:n komennossa mutta joukkue ei lukuisia loistavia tontteja pystynyt hyödyntämään ja näin huilitauolle poistuttiin lukemista 1-4.

Toisessa erässä E-KI:n oli tarkoitus lisätä tempoa ja sen myötä latoa ottelulle jo ratkaisua. Alku antoikin lupaavia viitteitä tästä, kun Mikko Miettinen pelasi Antti Miettisen laidasta vauhtiin ja ”Andyn” terävä laukaus painui tolppien väliin ajassa 22.36. Puolentoista minuutin päästä nähtiin ottelun ensimmäinen pieni nahina, kun E-KI:n kakkosjoukkueesta edustuksen riveihin ennen siirtorajan umpeutumista siirtynyt Juha Oksanen ja isäntien Lauri Vehniäinen ottivat pienen painin, josta molempia palkittiin kahden minuutin rangaistuksella ja näin peliä jatkettiin tasavajaalla. Veikot käytti jälleen tämän erikoistilanteen hyödykseen ja kavensi eron kahteen. Maalin jälkeen pitkiä avauksia viljellyt veikkopuolustus pääsi puhkomaan E-KI:n karvauksen vaihdosta toiseen ja Ilvestä vietiin kuin mätää kukkoa. Hieman ennen erän puoliväliä tunteet kuohahtivat, kun Ilves-vahti Tiusasen jo ennestään hajalla ollutta sormea rusikoitiin. Tätä ”Vepsu” ei sulattanut, vaan tönäisi vihreäpaitaisen pelaajan parkettiin. Tilanteesta seurasi melkoinen kalabaliikki mutta E-KI:n onneksi tapahtumasta selvittiin ainoastaan pikkukakkosella. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että tapahtumassa oli taatusti ainekset isompaankin rangaistukseen. E-KI:n alivoima kesti hyvin lähes loppuun saakka, kunnes pakan puhkaissut läpisyöttö löysi takatolpalle unohtuneen Veikon, joka pääsi puttaamaan pallon tyhjiin. Edelleen varsin lämpöisenä käynyt Veikko-kippari otti suoraan maalia seuranneesta keskialoituksesta itselleen kakkosen ja E-KI pääsi vuorostaan kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa, eikä edes rytmikkäästi tahtia lyönyt E-KI:n kannattajajoukko siivittänyt vierasjoukkuetta onnistumiseen. Ilveksen peli oli pahasti poissa raiteiltaan ja Veikot puolestaan pääsi jatkuvasti pyörittämään peliä lähellä E-KI:n maalia. Momentuminsa aikana Veikot ei onneksi pystynyt tekemään enää kuin yhden lisäosuman illan kolmannen maalinsa tehneen Joona Kimingin toimesta. Ajassa 33.45 parivaljakko Tuomas Nyyssönen-Raine Pirinen iski tärkeän osuman ja E-KI:n 4-6 johtoon. Ilveksen peli ei kuitenkaan tästä vapautunut, vaan Tiusanen sai venyä useisiin huippupelastuksiin ennen kuin Sami Pulkkinen laukoi Mikko Miettisen syötöstä erän viimeisen täysosuman ajassa 38.28.

Toisella erätauolla allekirjoittanut kuuli parhaan koppipuheen koko pitkän pelaajauransa aikana, kun valmennuksen lyhyt ja ytimekäs, loistavasti pariin lauseeseen tiivistetty saarna raikasi kopissa. Tämä ilmeisesti herätti nukkuvan Ilveksen, sillä peli-ilme muuttui huomattavasti edelliseen erään verrattuna. E-KI otti välittömästi pelin hallintaansa, eikä Veikoilla ollut erän alussa juuri mitään asiaa kontrolloituihin hyökkäyksiin. E-KI ei kuitenkaan pystynyt lyömään ottelulle sinettiä erän alkuun, vaan Veikoille annettiin vielä ylivoimalla tilaisuus tulla peliin mukaan. Hyvin taistellut alivoima kesti ja vierasjoukkue siirtyi jälleen kuskin paikalle. Maaleja ei E-KI kuitenkaan onnistunut hyvistä paikoistaan tekemään. Veikkojen parhaat tilanteet syntyivät vastahyökkäyksistä ja kotijoukkueen vastahyökkäyksestä nähtiinkin yksi ottelun kohokohdista, kun Tiusanen poimi etuyläkulmasta marjan komealla yhden käden liimauksella. E-KI onnistui lopulta ajassa 48.46, kun Teemu Kosunen sivalsi rystypuolelta Miika Hartikaisen laukauksesta sopivasti kimmonneen pallon maaliin. Seuraavassa vaihdossa Mikko Miettinen iski ottelulle jo ratkaisua tutkapari Pulkkisen syötöstä ja ero kasvoi jo viiteen. Kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua Veikot pääsi vielä ylivoimalle mutta isäntäjoukkueen puhti oli jo poissa. Ottelun viimeisten minuuttien aikana nähtiin melkoista hurlumhei-peliä ja todistettiinpa sen aikana myös ennennäkemätöntä asiaa, kun Pasi Laitinen oli tapojensa vastaisesti epäitsekäs ja tarjoili tyhjistä vielä tyhjempään paikkaan Jere Rädylle. Ilmeisesti kuitenkin suurikokoinen gorilla on asettunut asumaan Rädyn olkapäille ja viihtyy siellä hyvin, sillä mies sai ammuttua vielä maalin ohi. (No, myönnetään että myös raportoija missasi samanlaisen paikan alkulämppärifutiksessa.) Ottelun lopussa E-KI pääsi vielä ylivoimalle ja vihdoin se tuotti myös tulosta, kun Pirinen tiputti ja Laitinen tinttasi vastapalloon. Ottelun päätöslukemat sekunti ennen summeria linkosi hurjassa kunnossa oleva Mikko Miettinen alivoimalla.

Selvistä loppulukemista huolimatta peli ei ollut E-KI:n osalta kovin kaksinen. Onneksi huonollakin pelillä irtosi voitto, mutta kyllä E-KI:n olisi pitänyt lyödä jo avauserässä lähes kaksinumeroiset lukemat taululle ja sitä kautta tappaa ottelu siihen mutta maalien tekeminen tuntui olevan taas hieman tervan juontia. Toinen erä puolestaan muistutti lähinnä säälittävää räpistelyä ja E-KI:n peli oli välillä todella pahasti sekaisin mutta onneksi Tiusanen piti joukkuettaan vaikeilla hetkillä pystyssä. Kolmanteen erään joukkue sai tehtyä ryhtiliikkeen, jonka seurauksena se hallitsi kenttätapahtumia ja iski lopulta tulostaululle mukavat lukemat. Ottelun tärkein asia oli tappioputken katkaiseminen ja tästä pelistä otetaan positiiviset asiat mukaan seuraavaan peliin, jossa vastaan asettuu kovaan vireeseen äitynyt paikallisvastustaja Salpa. Ottelu pelataan Pohjantien koululla tulevana lauantaina 29.1. klo 14.00 ja silloin E-KI tarvitsee ehdottomasti kotiyleisön tukea, joten kaikki kannustamaan oranssipaitaiset ilvekset voittoon!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

20.1.2011
Edustuksen syöksykierre jatkuu

Etelä-Kuopion Ilveksen miesten kakkosdivarijoukkue hävisi 6.1. pelatussa vierasottelussa LeBa-96:lle yhdeksän kenttäpelaajan voimin maalein 5-2. Tarkempaa raporttia ottelusta ei ole saatavilla, sillä reportteri oli loukkaantuneena sivussa pelireissulta ja muu raportointiosasto ilmeisesti unohti muistiinpanovälineensä Kuopioon.

Ottelun pöytäkirja >>

- - -

E-KI lähti kääntämään alavireistä kurssiaan kotiottelussa Varkauden Tarmoa vastaan perjantaina 14.1. VarTa osoittautui kuitenkin erittäin hankalaksi vieraaksi ja E-KI joutui kokemaan jo viidennen peräkkäisen tappion hävittyään lukemin 7-9.

Ottelun alku näytti kotijoukkueen kannalta todella lupaavalta, kun ensin reilun minuutin pelin jälkeen yhdeksän edellistä ottelua sivussa ollut Tuomas Nyyssönen ampui Heikki Kaartisen syötöstä pallon verkkoon ja hetken päästä oli Tuomo Heikkisen vuoro kurittaa varkautelaisia Sami Pulkkisen alustuksesta. Hyvän alun jälkeen E-KI:n keskittyminen kuitenkin herpaantui ja seuraavat minuutit mentiin VarTan komennossa. Kotijoukkueen vaisu oman alueen puolustaminen johti muutamiin vaaratilanteisiin mutta Jussi Aalto Ilves-maalissa oli valppaana ja venyi komeisiin torjuntoihin. Hieman ennen erän puoliväliä E-KI oli lähellä siirtyä jo kolmen maalin johtoon mutta Kaartisen napakka kuti pysähtyi tolppaan. Heti perään tuli samankaltainen VarTa-hyökkäys, joka päättyi tarkkaan laukaukseen E-KI-pakin jaloista ja kavennusmaaliin. Minuutti tästä ja löysä maalineduspelaaminen kostautui VarTan tasoitusmaalin muodossa. Ajassa 13.52 E-KI siirtyi kuitenkin jälleen johtoon, kun kapteeni Raine Pirinen päätti kolme kuukautta kestäneen maalittoman jaksonsa Kaartisen esityöstä. Ajassa 17.16 VarTa nousi jälleen tasoihin useita kausia kakkosdivarin parhaimmistoon kuuluneen Perttu Kankkusen toimesta. Maali syntyi jälleen sota-alueelta. Erän viimeisellä minuutilla E-KI:lle tarjottiin vielä ylivoimamahdollisuutta mutta se kuivui kasaan Ilves-valmentajan vaihtoaluerikkomuksen vuoksi.

Toiseen erään lähdettiin siis tasatilanteesta 3-3 ja erä aloitettiin tasavajaalla. Tasavajaa oli E-KI:n hallintaa mutta osat vaihtuivat joukkueiden tultua täysilukuisiksi. Ilves joutui samantien alivoimalle, kun Pohjantien jää luisti Jussi Kajanin jalkojen alta. Vieraiden laukaukset eivät onneksi osuneet tolppien väliin ja näin E-KI kesti miesvajauksensa ilman takaiskuja. Heti perään E-KI joutui uudestaan alivoimalle Nyyssösen otettua kaksiminuuttisen. Ilves-alivoima taisteli eläimellisesti mutta lisää synkkiä pilviä kulkeutui oranssipaitojen ylle, kun Pirinen ei malttanut olla erossa Nyyssösestä ja näin ”veljekset” istuivat kahdestaan yhtäaikaa boksissa. E-KI selvitti vielä kahden miehen alivoimansa mutta juuri kun joukkue sai neljännen kenttäpelaajansa parketille, iski Tarmo itsensä ottelussa ensi kertaa johtoon. Tämäkin maali syntyi, kuten arvata saattaa, maalin edestä. Rangaistusten jälkeen E-KI alkoi jälleen saada pelin juonesta kiinni ja tilanteita alkoi syntyä myös vieraspäätyyn. Seuraavan maalin iski kuitenkin VarTa ajassa 29.02, kun kaukaa lähtenyt laukaus sujahti heikon peiton läpi isäntien maaliin. Reilun minuutin kuluttua E-KI punnersi itsensä maalin päähän, kun Kajan passasi ja voimahyökkääjä Heikkinen latoi illan toisen kihauksensa. Ote siirtyi yhä enemmän E-KI:lle mutta varkautelaiset puolustivat hyvin ja maalivahti Jarno Multanen ei ollut yllätettävissä. E-KI pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun erää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Alkuun näytti, ettei ylivoimalla saada mitään aikaiseksi, sillä pallo poltteli pelaajien lavoissa mutta aikansa pyöritettyään kulmassa pelannut Nyyssönen löysi upeasti keskisektorista Pirisen, joka pääsi vapaasti tälläämään ottelun tasoihin illan toisellaan. Tasoituksen jälkeen pelitilanteet hieman tasoittuivat ja molemmilla oli paikkoja lisämaaleihin. Vierailijoista etenkin Kankkusen johtama kentällinen aiheutti jatkuvasti päänvaivaa E-KI:lle. Ajassa 38.35 Ilveksen hieman ylipelannut viisikko joutui rikkomaan läpiajoon karannutta varkautelaispelaajaa ja rikkeen seurauksena tuomari nosti kätensä ristiin päänsä päälle. Kankkunen ujutti tuomitusta pilkusta komeasti pallon verkkoon jättäen Aallon vaille mahdollisuuksia. Osuma jäi erän viimeiseksi ja päätöserään lähdettiin VarTan johtaessa 5-6.

Jos oli toisen erän alkuminuutit synkkiä ja rikkonaisia E-KI:n kannalta, niin samaa voidaan sanoa myös kolmannen erän alusta. Ensin ajassa 41.25 Ilves-hyökkääjä Miika Hartikainen passitettiin rangaistujen aitioon ja kolme minuuttia myöhemmin saman kohtalon koki Kaartinen. Molempien jäähyjen aikana VarTa onnistui tekemään maalin ja näin lukemat olivat vieraille jo 5-8. Hartikainen kuittasi kuitenkin jäähynsä upealla tavalla laukomalla vaparista Heikkisen syötön häkkiin ajassa 47.48. Kavennuksen jälkeen pelattiin käytännössä vain yhtä maalia, sillä vaihdosta toiseen E-KI pystyi luomaan hurjia mylläköitä VarTan päätyyn. Vieraiden maali tuntui kuitenkin olevan kirottu ja Ilveksen viimeistelystä puuttui viimeinen terävyys. Ajassa 52.59 kotijoukkue onnistui vihdoin tulemaan maalin päähän, kun aivan yksin maalin kulmalle jäänyt Nyyssönen ohjasi Teemu Kosusen pitkän pystysyötön maaliin. Maalin jälkeen E-KI jatkoi rummutustaan mutta tuloksetta. Sitten kävi niin, kuten yleensä tällaisissa tilanteissa käy: kun et itse tee, niin kaveri tekee. Kankkunen pyörähti laidassa Ilves-puolustajalta irti ja laukoi tarkasti pienestä kulmasta knallitemppunsa valmiiksi neljä minuuttia ennen päätössummeria. E-KI painoi vielä ottelun lopun päälle kuin yleinen syyttäjä mutta edes Aallon penkille vetäminen ja korvaaminen kuudennella kenttäpelaajalla ei auttanut ja näin sarjapisteet lähtivät Tarmon mukaan Varkauteen.

VarTa-ottelussa silmiinpistävää oli kaksinkamppailuhäviöt oman maalin edessä. Joukkue ei anna tällä hetkellä riittävästi tukea maalivahdeilleen, sillä kauden jokaisessa ottelussa veskarit ovat antaneet mahdollisuuden voittoon. Lisäksi huomionarvoista oli jälleen kerran viimeistelyn vaikeus. Vastustaja käytti kovalla prosentilla tilanteet hyödykseen, kun taas E-KI tarvitsi taas hurjan määrän töitä ja laukauksia ennen kuin se pääsi tuulettamaan maalia. Ilahduttavaa oli Nyyssösen paluu ja Pirisen apinan karistaminen mutta joukkue olisi ehdottomasti kaivannut poissaolleiden Mikko Miettisen ja Pasi Laitisen tulivoimaa.

Tappio oli siis E-KI:lle jo viides peräkkäinen ja nousukarsintapaikka ei ole enää omissa käsissä. Mahdollisuuksia ja uskoa toki on vielä, sillä kevätpuolisko on alkanut melkoisilla yllätyksillä ja pelejä on mennyt ristiin. Loppuihin otteluihin E-KI voikin lähteä pelaamaan huomattavasti paineettomammin ja toivottavasti sitä kautta joukkue pääsee tasolleen ja kääntää kelkkansa. Seuraava mahdollisuus kurssin kääntämiseen on perjantaina 21.1. Siilinjärvellä, kun vastaan asettuu sarjan tyvipäässä majaileva Vuorelan Veikot. E-KI:n on kuitenkin aivan turha tuijottaa sarjataulukkoa, sillä muuten kyyti tulee olemaan kylmää. Veikot on osoittanut pystyvänsä haastamaan sarjan jokaisen joukkueen, joten asenteen tulee olla kunnossa alkulämmittelyistä lähtien.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>

------
19.1.2011
Kakkonen palasi vahvana joulutauolta

E-KI:n miesten kakkosjoukkueen toisen vuosipuoliskon otteisiin ei vaikuttanut heikentävästi edes joulutauon aikainen rauhoittuminen ja muutaman taakkakilon kertyminen, vaan maalinälkä oli ehtinyt jo kasvaa lähes täyteen mittaansa. Jonkinmoisen pelillisen hienovireen puuttuessa keskittyminen peliin oli kuitenkin nopean, suoraviivaisen ja tehokkaan hyökkäyksen ansiosta uomissaan.

Ilvesten järjestämä turnausäivä sai räväkän alun, kun Katuhait II-joukkuetta vastaan käydyn pelin tulostaululla makoilikin jo 6-0 ensimmäisen erän jälkeen. Sarjapisteet oli tästä pelistä näin ollen jo periaatteessa pakattu. Pelin loppua kohden vastustajan rintaman jo rakoillessa kentän tapahtumat alkoivat ajoittain muistuttaa jo yksilöurheilua, jossa haettiin raivokkaasti päänahkoja omaan kaappiin komeilla ressuilla. Ankarasta myllytyksestä huolimatta ottelu ei saanut tällä kertaa jo tavaksi käynyttä ennenaikaista lopetusta. Osittain siksi, että Katuhaitkin onnistuivat tekemään muutaman maalin vastahyökkäyksistään. Ahnaimpana pistelinkona toimi Lauri "Lare" Tiihonen mojovilla tehoilla 2+5. Joukkueenjohtaja Mustonen näytti myös maalinteon mallia hattutempullaan. Lopputulokseksi kirjattiin 14-3.

Toiseen peliin E-KI sai kaivattua vahvistusta kokoonpanoon, kun katsomovalmentajamme oli vihdoin saapunut paikalle. Hän tahdittikin ottelua alusta saakka hapuillessaan Maamme-laulun nuotteja. Vastustaja Hupa oli vielä uusi tuttavuus tämän kauden karusellissa ja hyvin pian selvisikin ettei matsista kannustuksesta huolimatta ainakaan läpihuutoa tule. Osaavan maalivahdin ja tiiviin puolustuksen turvin joukkue sinnitteli koko matkan kintereillä lopun melko selkeästä maalierosta huolimatta. Vastustajalle siis selkääntaputukset hyvästä vastarinnasta ja yrityksestä. Mikko Kaksonen toimi hyökkäyksissä ansiokkaana kapellimestarina ja maalit jakaantuivat rutiininomaisesti pelaajamateriaalin kesken melko tasaisesti. Pörssikärki Heikkinen taas kohenteli pisteasemaansa tuttuun tapaansa, tällä kertaa syötöin (0+4). Lopputulos 8-2.

+ Pitkäsen Jarpan svengaava liike ja piiskaavat kudit olivat kohdillaan ja täsmäpyssyt osoittivat puolustajalta jälleen oivaa maalivainua. Maaleja mätetään ja haetaan raivoisasti, ja motivaation säilyttämiseksi onkin seuraavaksi ehkä ehdotettava ja kokeiltava, kuinka maalin mättäminen voisi onnistua maalivahdin vermeet niskassa.
+ Ekin maalivahdit ovat historian saatossa osoittaneet, että torjunnat voidaan jouhevasti vaihtaa vaikka kenttäpelaajan tilastomerkinnöiksi eikä katsomokoutsin preppaama "Ressuruisku" Nevalainen ollut tässäkään turnauksessa poikkeus.

+- 0 Puhetta oli jo mahdollisen kriisipalaverinkin järjestämisestä, jos jatkossa otteluita ei taputella viimeistään toisen erän päätteeksi kauden seuraavissa koitoksissa. Palaverin tarkka ajankohta selviää myöhemmin, mutta luultavimmin se on jonakin lauantaina kesällä ja vapaasti avoinna naisväelle.. ellei sitten peräti päätössaunaillassa (puukkokierroksella). 

Atte Roppola #13

II-joukkue toivottaa myös hyvää kevättä Oksasen Juhalle loppukauden mittelöiden edustusjoukkueessa! Siirtoon ei liity dramatiikkaa.


------

4.1.2011
Miesten edustukselle kolmas tappio putkeen

Alkuun allekirjoittaneen pahoittelu raportin viivästymisen vuoksi.

Kaikki puitteet oli kunnossa kiihkeään paikalliskamppailuun perjantaina 17.12, kun Etelä-Kuopion Ilves isännöi miesten kakkosdivarin ottelussa Kuopion SalibandySeuraa. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Kuopio-hallin matolla, joten ”kotietu” oli vierasjoukkue KSS:lla. KSS käyttikin sille tutun peliareenan salat hyödyksi ja näin jälleen hieman vajaalukuisella rosterilla taistoon lähtenyt E-KI joutui poistumaan joulutauolle 6-9 tappio niskassaan.

Ottelun alkuminuutit menivät molemmilta joukkueilta hieman tunnustellessa. Molemmat kyttäsivät toistensa virheitä ja pyrkivät kääntämään nopeasti peliä mutta tuloksettomasti. KSS pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle kuuden peliminuutin jälkeen mutta vierailijoiden vaaralliseksi tiedetty ykkösnyrkki ei onnistunut ohittamaan Ilves-vahti Veli-Pekka Tiusasta. Avausmaalia saatiin odotella lähes erän puoliväliin, kunnes ajassa 9.12 Teemu Kosunen laukoi vapaalyönnistä Sami Pulkkisen passin KSS-maaliin. Kauaa ei kotijoukkue ehtinyt johtoasemasta nauttia, sillä mustapaitojen upea hyökkäys päättyi tasoitusmaaliin pelikellon näyttäessä aikaa 10.27. Ottelun kolmas osuma syntyi reilut kaksi minuuttia ennen erätaukoa ja vei KSS:n johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Tiusanen joutui jälleen kaivamaan kuulan selkänsä takaa, kun läpiajoon syöksähtäneen KSS-hyökkääjän tarkka laukaus painui tolpan juureen. Erän loppuun E-KI otti vielä syyskaudella kovin tutuksi tulleen hyökkäyspään jäähyn mutta enempää maaleja ei ottelun avauskolmanneksella kuitenkaan enää nähty.

Toisen periodin alkuun Ilves-lauma tuli sisuuntuneena. Ajassa 24.51 avauserässä vastustajan mailasta ikävän näköisen haavan päähänsä saanut Mikko Miettinen ohjasi maalin edestä Jere Rädyn lähettämän syötön pussiin. Digitaalit ehtivät raksuttaa vain puolisentoista minuuttia eteenpäin ennen oranssipaitojen tasoitusta, jonka upotti Tuomo Heikkinen Heikki Kaartisen esityöstä. E-KI:n tasoituksen myötä oli selvästi aistittavissa, että ottelu alkaa saamaan lisää vauhtia ja värikkyyttä. Ajassa 27.01 nähtiinkin pahannäköinen ja tunteita herättänyt episodi, jolla oli lopulta kohtuuttoman kovat seuraukset. Ottelun oikeudenjakajat ajoivat pienen tuumaustauon jälkeen Ilves-hyökkääjä Pulkkisen punaisella kortilla suihkun puolelle KSS-pelurin esittäessä kieltämättä varsin mallikelpoisen ”kuolevan joutsenen”. Pääasia tietysti on, ettei nuori peluri tuskaisesta ilmeestään huolimatta loukannut itseään, vaan hän palasikin kentälle jo samaisen viiden minuutin ylivoiman aikana. Pitkään Ilves pystyi pitkän alivoiman aikana puolustamaan reviiriään ja tylsyttämään vierailijoiden tähtiviisikon mutta lopulta sen oli pakko antautua mustapaitojen kakkosylivoiman edessä. E-KI:n viisiminuuttinen jatkui ja heti perään olikin uusi pyöritys valmis kotijoukkueen päädyssä. Myllytys päättyi lopulta pitkään kanttiin, jonka eteen hurjasti taistelleet alivoimamiehet eivät enää ehtineet. Näin KSS oli karannut taas kahden maalin karkumatkalle. Rangaistus sekoitti E-KI:n kokoonpanoa hieman ja pelikin meni sekavaksi. Kun vielä ajassa 36.12 sarjan pistepörssiä ylivoimaisesti johtava KSS:n Aku Taira luuti mielipaikaltaan illan toisellaan vieraat jo 3-6 johtoon, alkoi köysi Ilveksen kaulassa kiristyä. Minuutin kuluttua Heikki Kaartinen kuitenkin sytytti E-KI:n vielä taistoon Antti Miettisen alustuksesta. Erän lopussa Mikko Miettinen lähetti vielä karkuun Pasi Laitisen, joka ei erehtynyt vaan hassutti KSS-veskarin ja nosti tyylikkäästi äärimmäisen tärkeän kavennusmaalin. Kutkuttavista lukemista 5-6 lähdettiin ottelun päätöserään.

Kolmanteen erään E-KI lähti maltillisesti. Aikaa oli vaikka kuinka paljon iskeä ottelu tasoihin ja mennä ohikin, joten ei ollut syytä lähteä hullunkiilto silmissä hakemaan maalia heti erän alkuun. Kissapetojen peliä kuitenkin leimasi myös kolmannessa erässä lukuisat harhasyötöt ja pallon menetykset. KSS loikin erän alun parhaat maalipaikat, kunnes E-KI pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Tämän tilaisuuden kotijoukkue hyödynsikin, kun Heikkisen nappilätty maalin eteen tavoitti E-KI:n parhaan pistemiehen Mikko Miettisen, joka löi ilmasta pelin tasoihin. Seuraavat neljä minuuttia mentiin päästä päähän ja molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 50.35, kun KSS-hyökkääjä Joonas Makkonen käveli vasemmasta laidasta sisään keskustaan aivan liian helposti kolmen oranssipaitaisen välistä ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Maalin jälkeisen vaihdon tärkeyttä ei ole turhaan korostettu, sillä heti perään E-KI:n pallon menetyksestä aiheutuneen vastahyökkäyksen seurauksena peliväline iskettiin jälleen Ilveksen häkkiin. Näistä salamamaaleista E-KI ei enää toipunut, vaikka se saikin vielä muutamia hyviä paikkoja kavennusmaalin tekoon. Lopun kaukolaukauksetkaan eivät löytäneet tietään verkon perukoille, ja kun vieraat naulasivat Ilveksen arkkuun vielä viimeisen naulan pari minuuttia ennen loppua, oli homma paketissa ja E-KI:n tappioputken jatkuminen valitettava tosiasia.

E-KI on ajautunut hyvän alkukauden jälkeen pienehköön kurimukseen, josta on päästävä nopeasti pois. Vaikka ottelu KSS:aa vastaan ei noussut tasoltaan niin hyväksi kuin ennakkoon saattoi odottaa, antoi se kuitenkin uskoa parempaan. E-KI:n peli oli jo parempaa kuin taannoisessa FBI-pelissä mutta vieläkin pelissä tulee liikaa nukahduksia kriittisillä hetkillä. Lisäksi turhat, ennen kaikkea hyökkäyspäässä otetut jäähyt on tulevissa otteluissa saatava pois. Myös pallollisessa pelissä on ehdottomasti oltava huolellisempia ja hyökkäyksiä pitäisi saada suoraviivaisemmaksi.

Syyskauden mestariksi kruunattiin vain yhden tappion kärsinyt Pisaba (19 pistettä). Pieksämäkeläisten kanssa pienellä karkumatkalla on KSS (17 pts). Nämä kaksi nuorta, viivan yläpuolella olevaa joukkuetta ovatkin olleet pieniä yllättäjiä ja asetelmat ovat muuttuneet siten, että niistä on tullut haastettuja ja kokeneemmista porukoista haastajia. E-KI ja Salpa (14 pts) lähtevät kevätkauteen hyviltä iskuetäisyyksiltä mutta myös LeBa-96:lla ja KSS Savolla on varmasti sanansa sanottavanaan, kun nousukarsintapaikkoja aletaan jakamaan. Keväälläkin pelejä tulee varmasti menemään jonkin verran ristiin, sillä tämän kauden Savo-Karjalan lohko on tasokkain miesmuistiin (joka tunnetusti on erittäin pitkä) eikä helppoja pisteitä näin ollen ole jaossa. E-KI lähtee loppiaisena Kontiolahteen saalistamaan kevätkauden avausottelustaan elintärkeitä pisteitä sarjan ennakko-odotuksiin nähden alakanttiin aloittaneen LeBa-96:n vieraaksi.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
  

------

22.12.2010
Ilveksettäret nujersivat sarjakärki Ulman

Naisten 2.divarin pelit jatkuivat sunnuntaina 19.12 Juukassa. Ensimmäisessä pelissä vastaan marssi syksyn ajan visusti sarjakärkenä pysytellyt Iisalmen Ulma, jota vastaan viimeksi taivuttiin harmilliseen 0-1 tappioon. Nyt tämä tappio oli kuitenkin pois pyyhitty, ja voittoa lähdettiin tavoittelemaan täysillä turhia stressaamatta. Edellisen kohtaamisen perusteella olisi voinut odottaa vähämaalista peliä, mutta toisin kävi. E-KI aloitti kovatempoisen myllytyksen jo ensimmäisessä erässä eikä vastustaja saanut kovinkaan montaa vaarallista maalipaikkaa. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin E-KI:n johtaessa 2-0. Ulma kuitenkin juoksi kovaa (kuten aina), ja maalivahdit saivat olla hereillä molemmissa päissä. Pelin tiimellyksessä E-KI alkoi karata mukavaan johtoasemaan, ja Ulma joutui käyttämään aikalisän. Pelin ollessa 5-1 E-KI:lle oma peli hiukan sekaantui ja Ulma pääsi lyhyessä ajassa nakuttamaan kaksi maalia. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, ja viimeistään komea 6-3 isku katkaisi Ulman selkärangan. Kiivas ja kovatempoinen peli päättyi siis E-KI:n 6-3 riemuvoittoon! Voitto oli todellakin koko joukkueen: kaikki kentät pelasivat viimeiseen asti täysillä, ja maalit syntyivät hienolla yhteistyöllä. Lisäksi Kurre-mokke oli jälleen kerran häikäisevä varmoilla kopeillaan ja etevillä avausheitoillaan, samoin valmennuspuolella oli kaikki tuttuun tapaan kohdallaan!

Vaikka alla oli loistava fiilis saavutetusta työvoitosta, toiseen peliin Lapinlahtea vastaan yritettiin lähteä täysillä. Aivan parasta E-KI:ä ei ehkä tässä pelissä enää nähty, mutta vapautunutta maalintekoa kuitenkin. Ensimmäisen erän jälkeen numerot taululla olivat 3-0, toisella tauolla 8-0 ja kolmannen erän lopulla 12-0 jo ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maalinteossa onnistuivat kaikki kentät, mutta erityismainintana kolmoskenttä oli liekeissä. Helin tulinen lämäri sai silmät pyöreiksi jopa omassa vaihtoaitiossa. Näitä lisää!

Juukasta saalistettiin siis täydet neljä pistettä ja samalla noustiin sarjan kärkipaikalle Ulman ohi. Pienet sille! Seuraavan kerran pelataan Lapinlahdella 15. tammikuuta, sitä ennen ansaittu joulutauko. Mukavaa Joulua kaikille! =)

Ulla-Mari Leppisaari #4
 

------

1.12.2010
FBI vei pisteet aneemiselta E-KI:ltä

Etelä-Kuopion Ilveksen miesjoukkue joutui kokemaan toisen peräkkäisen tappion, kun iisalmelainen FBI korjasi täyden pistepotin lauantaina 27.11. pelatussa kakkosdivarin ottelussa. E-KI kärsi läpi pelin tehottomuudesta ja tekeminen oli jostain syystä kovin hengetöntä. FBI pelasi puolestaan erittäin kurinalaisesti ja käytti paikkansa kovalla prosentilla hyväkseen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla mutta heti alusta pitäen oli selvää, että E-KI joutuu tekemään täyden päivätyön murtaakseen FBI:n puolustusmuurin. Pallollisessa pelissä kuopiolaiset olivat hivenen vieraitaan edellä mutta FBI:n todella tiiviistä viisikkopuolustuksesta ei tuntunut löytyvän minkäänlaisia aukkoja. FBI:n hyökkäykset lähtivät pääosin joko terävien vastaiskujen kautta tai pitkillä avauksilla. Toimitsijat joutuivat ensimmäistä kertaa kirjaushommiin 12 peliminuutin jälkeen, kun E-KI:lle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Kotijoukkueella ei ollut alivoimalla suurta hätää mutta rangaistus sekoitti E-KI:n peliä sen verran paljon, että ottelun hallinta siirtyi hienoisesti FBI:lle. Erän loppupuolella E-KI alkoi jälleen saada pelin näennäisesti hallintaansa mutta ottelun avausmaalin iski iisalmelaisvierailijat ajassa 18.17 komean hyökkäyskuvion päätteeksi. Maali jäi myös erän ainoaksi, joten tauolle poistuttiin FBI:n johtoasemassa.

Toisen erän alkupuolisko oli Ilveksen osalta murheellinen. FBI:n hyvin organisoitu karvaus teki E-KI:n avauspelin hankalaksi ja pallonmenetyksiä tuli paljon. Pari minuuttia erän alkamisen jälkeen FBI siirtyi kahden maalin johtoon kaukolaukauksen sujahdettua Veli-Pekka Tiusasen selän taakse. Seuraavassa vaihdossa E-KI sai hankittua vastustajalleen rangaistuksen mutta ylivoima oli heikkoa ja laukaukset puuttuivat. Jäähyn jälkeen FBI:lle tuomittiin hieman kyseenalainen rangaistuslaukaus mutta pikkujoulupukki Tiusanen jäädytti kylmällä katseellaan entisen joukkuekaverinsa, FBI:n ykköspyssyn Antti Korhosen ja tilanne valotaululla ei muuttunut. Seuranneesta ylivoimasta sinipaidat kuitenkin rokottivat, kun iisalmelaishyökkääjä oli unohtunut täysin vapaaksi maalin eteen. Erän puolivälin paikkeilla E-KI alkoi vihdoin saamaan pitkiä kalpamaisia hyökkäyspään pyörityksiä mutta todella nöyrästi omaa maaliaan varjelleet vieraat eivät halunneet päästää ilveslaumaa juhlimaan. Lopulta E-KI:n yritys palkittiin, kun ajassa 34.13 upea sommitelma päättyi Sami Pulkkisen tekemään osumaan. Synttärisankari Pulkkinen sai makoisan lahjan Raine Piriseltä FBI-puolustuksen keskelle ja latasi sydämensä kyllyydestä verkot tötterölle. Kavennusmaalin jälkeen E-KI jatkoi pyöritystään mutta parhaille paikoille pääsi vastahyökkäyksiä kytännyt FBI. Lisämaalit jäivät kuitenkin molemmilta tekemättä ja näin E-KI joutui kahden maalin takaa-ajoasemasta päätöserään.

Toisen erän viimeisellä minuutilla FBI:lle tuomittu rangaistus jatkui kolmannen erän alussa. Tällä kertaa E-KI:llä oli hieman onneakin mukana, kun Tuomo Heikkisen karkuuttama pallo ajautui Mikko Miettiselle, joka ampui FBI:n agenttien piirityksestä huolimatta tärkeän kavennuksen. Ilveksen turkki kastui kuitenkin välittömästi FBI:n tarjoaman hyytävän kylmän suihkun johdosta, kun vain kuusi sekuntia E-KI:n maalin jälkeen vierasjoukkue löi eron jälleen kahteen maaliin. Vaiherikas erän alku sai jatkoa kymmenen sekuntia myöhemmin, kun isännät pääsivät jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa sarjan toiseksi tehokkain ylivoima tarvitsi aikaa reilun minuutin, kun Antti Tahvanaisen syötöstä Teemu Kosunen lämäsi tolpan kautta E-KI:n jälleen maalin päähän. Hetken kuluttua oli E-KI:n vuoro pelata miesalivoimaa mutta iisalmelaiset eivät saaneet kovasta pyörityksestä huolimatta palloa tolppien väliin. Erä jatkui rikkonaisena ja joukkueilla oli vaikeuksia päästä viisikkopelin rytmiin mukaan. Ajassa 48.06 kuopiolaisille tarjottiin jälleen ylivoimaa ja mahdollisuutta tulla tasoihin mutta tolppa pelasti FBI:n takaiskulta. Tappioasemassa E-KI:n oli pakko avata peliään ja FBI pääsi useamman kerran vaarallisiin ylivoimahyökkäyksiin ja Ilves-vahti Tiusanen joutui venymään muutamaan tärkeään torjuntaan. Ajassa 51.55 FBI pääsi kuitenkin karkaamaan jälleen kahden maalin johtoon. Tästä E-KI ei enää toipunut, vaan joukkue otti erän loppuun kaksi jäähyä, jotka vaikeuttivat kirivaihteen löytymistä. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria FBI kaunisteli ylivoimalla loppuluvuiksi 3-6.

FBI nappasi Pohjantieltä ehdottomasti ansaitun voiton. Vieraat halusivat selkeästi enemmän voittoa kuin Ilves. E-KI ei löytänyt aseita FBI:n karvauksen eikä tiiviin ja kurinalaisen puolustuspään pelaamisen murtamiseksi ja liian usein E-KI:n hyökkäyspään pelaamisesta aiheutui ylivoimahyökkäyksiä omaan päähän. Kukaan kotijoukkueen pelaajista ei saa ottelusta puhtaita papereita mutta vaikka E-KI:n peli ei tällä hetkellä olekaan parhaalla mahdollisella tasolla, on turha lähteä mitään paniikkinappulaa painamaan. Edessä on varmasti paluu perusasioiden äärelle ja sitä kautta tekeminen tulee parantumaan. E-KI:kin jää nyt kolmen viikon mittaiselle MM-kisatauolle mutta harmittavasti yksikään ilves ei lopulliseen Suomen MM-kisajoukkueeseen mahtunut. Seuraavan kerran joukkue on tulessa 17.12, kun syyskauden päättävässä kotiottelussa kohdataan paikallisvastustaja Kuopion SalibandySeura. Otteluun mielenkiintoisen, jouluisen lisämausteen tuo se, että matsi pelataan poikkeuksellisesti Kuopio-hallissa, vierasjoukkue KSS:n kotiareenalla.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

1.12.2010
E-KI kakkonen oli syksyn ykkönen
SBS PK II ja KSS IV eivät kyenneet haastamaan kärkitaistoissa.

Ei luvannut ensimmäisen adventin kuulas aamu paljoa Etelä-Kuopion Ilveksen kakkosjoukkueelle. Väsyneinä myöhässä saapuvat pelimiehet ja viime hetken peruuntumiset viestittivät joukkueen kärsineen flunssa- ja pikkujouluaallosta. Ilmassa leijui sanaton kysymys kauden mahdollisesta tilastotappiosta. Syksy oli sujunut joukkueelta murskaavassa tahdissa, mutta vastuksen oletettiin kovenevan, sillä vastassa sunnuntaina olivat ennen tätä turnausta lohkossa toisena majaileva SBS Painkillers II ja kolmantena oleva KSS IV.

Kaikesta huolimatta joukkue lähti kahden kentän voimin innokkaana nauttimaan Painkillersien tarjoilemaa kipulääkitystä. Aina iskussa olevasta maalivahtiosastosta punaisen kehikon vartijaksi valikoitui ensimmäiseen peliin ilvesveteraani Aki Roppola. Pelin alkutahdeista lähtien oli selvää, ettei vastustajakaan ole aivan parhaalla jalalla liikenteessä. E-KI puolustus sai pyörittää rauhassa palloa ja hyökkäyspäässäkin oli tilaa riittävästi. Ensimmäistä erää ehti kulua vajaa viisi minuuttia ennen kuin pallo löysi tiensä ensimmäisen kerran vastustajan maaliin Matias Viitasalon toimittamana ja Janne Heikkisen passaamana. Vaikka E-KI hallitsi palloa ja vastustaja otti pari jäähyä, erä oli tasainen ja puuskutustauolle siirryttiin E-KI:n 2-0 johdossa.

Toinen erä sitten osoittikin, että ei ollut lohkokakkosesta ainakaan tässä pelissä kärkipaikan haastajaksi. Atte ”Rysty” Roppola aloitti loppu pelin kestäneet maalikarkelot, jotka eivät juuri jättäneet selittelyille sijaa Ilves-puolustuksen muutamasta ”bulgaarialaisesta” huolimatta. Tasakentällisin peli sujui, ylivoimat päättyivät ennen täyttä aikaa ja maalivahti mukaan lukien lähes kaikki pääsivät tasaisesti pisteiden makuun. Ajassa 38:16 pelin viheltänyt T. Tuppurainen oli pakotettu ottamaan parinsa kanssa varpaat sormien avuksi maalieron ynnäämiseksi, sillä tulostaululla komeilivat E-KI:n 15-3 murskalukemat.

Otteluasettelijalla oli tainnut mennä excelissä rivit ja sarakkeet sekaisin, sillä hän oli onnistunut venyttämään ensimmäisen ja toisen pelin välisen ajan neljään tuntiin perinteisen 1 tai 2 tunnin sijaan. Tähän kun ynnätään tavallistakin pidempi turnausaikataulun venähtäminen, olivat Ilvekset huomattavasti aamupäivää paremmassa iskussa toiseen otteluun lähdettäessä. Iltapäivän ottelussa Studentian parketille vastaan asettui siis KSS IV. Kokoonpanoon oli tehty muutamia muutoksia viimeistenkin ehdittyä kaukalolle adventtikirkon hartaudesta… Maalinsuulle asteli vuorostaan Jouni Ikonen.

Itse pelistä ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. E-KI hallitsi kentän tapahtumia suvereenisti ja maalivahti Ikonen huolehti, ettei pallo löytänyt tietään omaan verkkoon vastustajan harvoista paikoista. Taisipa tuomarin hanurikin olla pelastamassa nollasaldoa. Kokeneitten Ilvesten otteet olivat niin rutinoituneita, että tuomari keskeytti ottelun tällä kertaa ajassa 42:30. Puhdas 12-0. Tästä on hyvä vetäytyä joulutauolle ja toivoa tiukkoja pelejä kevätpuolikkaalle!

Ps. Ei tainneet pari suoraan pelin jälkeen koppiin siirtynyttä vastustajaa muistaa, että tähän aikaan vuodesta pitää olla kilttinä. Tontut kurkkii jo!

Martti Vanala #55

Sarjataulukko >>
 

------

1.12.2010
Ilveksettärille pisteitä ja pisteitä…

Niinhän sitä sitten taas 27. päivä marraskuuta pelailtiin; tällä kertaa kävimme katsastamassa miltä Siilinjärvellä näyttää. Vastustajamme lauantain turnauksessa olivat kotikenttällään pelannut  Vuorelan Veikot sekä Tuupovaaran Urheilijat. Turnaukseen lähdimme sarjapaikalta numero kolme. 

Heti sen jälkeen, kun joillekin pelaajillemme tärkeimmät (kuten aamuiset käsijarrukäännökset, uupuneen kengän kotoa hakemiset, laulut, pelit ja leikit) oli toimitettu, oli aika ryhtyä tositoimiin – pelaamaan salibandyä. Ensimmäinen peli meidän osaltamme alkoi jo heti aamulla kello 10. Kaikesta pystyttiin jo pelin alusta asti päättelemään, että kyseessä oli aamu emmekä välttämättä olleet kaikista virkeimmillämme; ensin onnistuimme hutiloimaan, sitten sähläämään ja kohta Pomellin Helille näytettiinkin jo punaista korttia. Mitä sitten tapahtui?  Heli siis ei (kaikkien yllätykseksi) ollutkaan käyttäytynyt aggressiivisesti, vaan olimme unohtaneet Helin nimen aamulla kootusta pelaajalistasta. Seurauksena kyseisestä lipsahduksesta saimme viiden minuutin ottelurangaistuksen ja peli sai kun saikin jatkua.

Virheistähän aina opitaan ja näin kävi meidänkin osalta; alivoiman aikana lähdimme etumatkaan Veikkoihin nähden. Joka kenttä teki maaleja maalin perään ja voitimme ottelun lopulta 11-0. Maalivahdillemme Kurrelle siis nollapeli ja jos en ihan väärin muista, niin myös parhaan pelaajan palkinto. Joukkueellemme saimme saaliiksi kaksi pistettä ja nousukiito kohti sarjakärjen muodostaneita Ulmaa ja KSS:ää oli valmis.

Toisessa pelissä saimme vastaamme Tuupovaaran Urheilijat Joensuusta. Tuupovaara lähti peliin kovalla sykkeellä, mutta vastasimme tempoon vielä kovemmalla sykkeellä. Olikohan se nyt sitten Anni, (ei yleensä hirveän väärään osu, kun häntä veikkaa :) joka maalinteon aloitti ja vastaavasti lopetti. Ykköskentällemme muutenkin kiitollisuudenosoitus (Anni, Steffi, Miia, Emma ja Maria) TuuU -pelin maaleista. Heidän kruunaaminaan ottelu päättyi meille 3-1. 

Nyt sitä sitten ollaankin jo sarjataulukossa toisena, tosin tasapisteissä KSS:n kanssa. Sarjakärki Ulmaan meillä on matkaa vaivaiset kaksi pistettä, joita lähdemme saalistamaan reilun kahden viikon päästä pelattavassa turnauksessa Juukassa.

Halipusuin,
Mari Kahelin #23
 

------

21.11.2010
E-KI taipui kärkikamppailussa
Pisaba jyräsi viimeisessä erässä.

Asetelmat sarjan kärkikamppailuun olivat hyvät. Pieksänmäen urheilutalo oli vetänyt salin täyteen kotijoukkueen kannattajia, joten salissa oli tunnelmaa josta vain harva joukkue saa nauttia. Pisaballa taitaa olla sarjan paras kotiyleisö ja tälläkin kertaa se sai vastinetta rahoilleen.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. E-KI:llä saattoi olla pallo aavistuksen enemmän hallussaan mutta avaukset kariutuivat kotijoukkueen karvaukseen kerta toisensa jälkeen. Pisaba oli puolestaan terävämpi pallollisessa pelissään, josta osoituksena se teki erässä kaksi maalia. Tauolle mentäessä ilveksen silmissä paistoi huoli sillä vastustaja oli ollut selkeästi niskanpäällä.

Toisessa erässä E-Ki tuli lujaa päälle. Kaksinkamppailut alkoivat kääntymään vierasjoukkueelle ja samalla tuntui, että E-KI vääntäisi tämänkin ottelun itselleen. Vierasjoukkue nousikin hiljattain tasoihin ja jopa ohi mutta ikävä kyllä ”momenttumia” ei onnistuttu käyttämään paremmin hyödyksi. Heikko viimeistely koitui kohtaloksi ja näin tauolle päästiin turhan pienessä (2 - 3) johtoasemassa.

Kolmas erä oli jälleen kotijoukkueen. Se vyörytti hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen ilvesten päätyyn ja ainoastaan Jussi Aallon torjunnat pitivät vieraat voiton syrjässä kiinni. Varsinkin Pisaban kova karvaus tuotti vaikeuksia E-KI:lle ja erän edetessä vaikutti myös siltä että vastustajan jalat oli tehty hieman kestävämmästä materiaalista kuin ilvesten. Sen verran liikkuvampi oli Pisaba pelin viimeisellä kympillä. Kun vastustaja onnistui pääsemään johtoasemaan, ei E-KI:llä ollut enää suuria aseita käytettävissään. Vaikka pelin lopussa saatiinkin hyvä hässäkkä vastustajan maalille, vei Pisaba ottelun suvereenin viimeisen erän esityksensä ansiosta. Tällä kertaa lukemat 4-3 imartelivat vierasjoukkuetta.

Peli oli kohtuullisen hyvää ja liikkuvaa salibandyä. Pisaba on mennyt vielä viimekauden lopusta harppauksin eteenpäin ja kovin montaa pistettä se ei tällä kaudella menetä. Tämä oli ensimmäinen ottelu, jossa E-KI olisi todella kaivannut rosteristaan puuttuvia pelaajia. Viimeisessä erässä loppuivat jalat ja siinä taisi olla suurin ero joukkueiden välillä. Toisen erän hyvän vaiheen heikko hyödyntäminen jätti hieman jossiteltavaa mutta selkeästi parempi joukkue voitti. Kalavelat maksetaan sitten Kuopiossa mutta keskitytään toistaiseksi ensiviikon kotipeliin.

Raine Pirinen #14

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

18.11.2010
E-KI teki tylyn vierailun Juukaan

Perjantai-illan huumaa oli luvassa Juuan liikunta-kulttuuritalolla, kun Etelä-Kuopion Ilves matkusti läpi pimeyden paikallisen salibandy-ylpeyden Coach Teamin vieraaksi. E-KI-leirissä ottelusta odotettiin erittäin vaikeaa, sillä olivathan isännät pistäneet alkukaudesta ahtaalle niin KSS:n, LeBa-96:n kuin Pisabankin. Lähtökohdat E-KI:n kokoonpanonkaan suhteen eivät olleet lähellekään optimaaliset, kun poissaoloillaan loistivat Tuomas Nyyssönen, Pasi Laitinen, Heikki Kaartinen, Antti Tahvanainen ja Kalle Koli. Kun vielä paluun pelikentille tehnyt Raine Pirinen joutui jättämään ottelun kesken, tarvittiin uusia vastuunkantajia. Näitä myös ilveslaumasta löytyi ja pelistä tuli varsin yksipuolinen näytös.

Heti alkuvihellyksestä lähtien oli selvää, että Ilves ei tule myymään turkkiaan halvalla. 45 pelisekunnin jälkeen Miettiset iskivät ottelulle alkusävelet Mikon maalatessa ja Antin toimiessa syöttäjänä. Seuraavassa vaihdossa oli Jussi Kajanin vuoro kurittaa juukalaisia Tuomo Heikkisen alustuksesta. E-KI:n korkea karvaus oli myrkkyä kotijoukkueelle ja lisää vettä myllyyn löi Antti Miettinen, joka sai putata pallon maalin kulmalta aivan vapaasti Coach Teamin häkkiin. Tilannetta edelsi Sami Pulkkisen loistava nousu ja rystypuolen kääntö takatolpalle juosseelle Miettiselle. Tämän jälkeen Coach Teamin valmennusjohto yritti herätellä joukkuettaan aikalisällä mutta Ilves karjui vielä kerran ennen erän puoliväliä, kun Jere Rädyn nappisyöttö tavoitti juukalaispuolustuksen keskellä päivystäneen, maalijyvänsä löytäneen Kajanin, joka latasi reikäpallon varmasti reppuun. Erän edetessä myös kotijoukkue sai hieman juonesta kiinni ja ajoittain E-KI:n avauspeli pysähtyi keskialueelle. Pariin kertaan pallo pyöri kuopiolaisten maaliviivalla mutta maalivahti Jussi Aallon refleksien ansiosta juukalaiskavennus nähtiin vasta ajassa 18.20, kun hyvän maskin takaa lähtenyt laukaus upposi E-KI:n maaliin. Lukemista 1-4 poistuttiin pukusuojiin punomaan uusia juonia vastustajan pään menoksi.

Toinen erä alkoi hieman tasaisemmin kuin ensimmäinen. Molemmissa päädyissä nähtiin muutama hyvä maalipaikka mutta erän avausmaalia saatiin odotella vajaat viisi minuuttia, kunnes hyvään iskuun päässeen Rädyn laukaus upposi verkon perukoille. Pari minuuttia myöhemmin E-KI:lle tarjottiin mahdollisuutta lisämaaliin ylivoimalla mutta tolppaa lähemmäksi joukkue ei päässyt. Ajassa 29.13 Miika Hartikainen antoi näytteen vaarallisesta laukauksestaan ja ampui vaparista pallon ohi hölmistyneen juukalaisvahdin. E-KI:n peli pysyi reilusta johtoasemasta huolimatta kurinalaisena ja Coach Teamin miesvartiointi päästiin purkamaan useasti. Puolustuspäässä E-KI ei joutunut erityisen ahtaalle ja edes oranssipaitojen alivoiman aikana kotijoukkue ei saanut luotua kovin vaarallisia paikkoja. Pelikellon näytettyä aikaa 36.03 vierailijat karkasivat jo kuuden maalin karkumatkalle Sami Pulkkisen osumalla. Syöttäjänä maalissa oli jo illan kolmannen tehopisteensä kirjauttanut Räty. Reilu minuutti ennen erätaukoa E-KI:n kolmas ylivoima tuotti vihdoin tulosta, kun Tuomo Heikkinen syötti ja Teemu Kosusen lyöntilaukaus upposi juukalaismaalin ylänurkkaan. Coach Team kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa ja näin kahden erän jälkeen lukemat olivat 2-8 E-KI:n hyväksi.

Kolmanteen erään Coach Team vaihtoi maalivahtia ja nosti karvaustaan, mikä saikin E-KI:n pelin hieman hämilleen. Juukalaiset alkoivat ampumaan kaukaa mutta pallot pysähtyivät usein joko Ilveksen nöyrään peittopeliin tai viimeistään Aallon suojuksiin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tekemään päätöserän ensimmäisen maalin, kun ylivoimalla pelanneet mustapaidat kavensivat Ismo Kainulaisen toimesta. Ajassa 43.29 käynnistyi kuitenkin Mikko Miettinen -show. Ensin Marko Mastosalon esityöstä pallo ohi Coach Teamin veskarin ja peli 3-9:ään. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin yksi kauden komeimmista osumista, kun vastahyökkäykseen päässyt ykkösketju värkkäsi E-KI:lle kympin täyteen. Pulkkinen passasi M. Miettiselle loistavaan maalintekopaikkaan, viritys ja viime hetken kääntö takatolpalle sukunimikaimalle Antille, joka pääsi iskemään illan toisen nyyttinsä tyhjään Coach Team -pömpeliin. Seuraavan maalin iski puolestaan juukalaiset mutta vierasjoukkue ei halunnut antaa enää yhtään siimaa vastustajalle, ja pelikello pysähtyikin aikaan 50.39, kun Ilveksen ylivoima toimi ja M. Miettinen kiskaisi suoraan Kosusen syötöstä pelivälineen sinne kuuluisaan linnunpönttöön. Näin ”Mikille” jo hatullinen täyteen. Reilu minuutti tästä ja sama mies oli jälleen asialla, kun Jussi Aallon paraatipelastuksesta käynnistynyt hyökkäys päättyi Pulkkisen läpisyöttöön ja Miettisen hallittuun viimeistelyyn läpiajonsa päätteeksi. Tämän jälkeen E-KI:n ajatukset taisivat jo osittain karata kotimatkalle, sillä Coach Team alkoi saamaan pitkiä pyörityksiä Ilveksen päädyssä. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle vielä ajassa 52.37 mutta erikoistilanteen ainoasta maalista vastasi vajaamiehinen E-KI, kun Heikkisen laukaus vapaalyönnistä sujahti maaliin. Syöttöpisteen itselleen merkkauttanut puolustaja Jarkko Timoskainen avasi pistetilinsä ja rikkoi näin ollen seitsemässä aiemmassa pelissä erittäin tutuksi tulleet kiikarinsa. Ottelun loppu mentiin Coach Teamin tahtiin ja ajassa 57.07 nähtiin ottelun viimeinen maali, kun juukalaiset iskivät kavennuksen ylivoimalla vaparista E-KI:n merkkausvirheen seurauksena. Viimeisillä minuuteilla nähtiin varsinkin E-KI:n päädyssä erittäin vaarallisia tilanteita mutta ansaitusti Ilveksen parhaana pelaajana palkittu maalivahti Aalto venyi kerta toisensa jälkeen maailmanluokan pelastuksiin. Päätössummerin pärähtäessä soimaan tulostaululla komeilivat E-KI:n kauden ensimmäisen murskavoiton kunniaksi lukemat 5-13.

E-KI:n vieraspelaaminen on ollut läpi kauden kohtuullisen hyvällä tasolla. Nyt joukkue sai paljon onnistumisia, mikä varmasti lisää ilveslauman itseluottamusta. Tehot jakautuivat melko tasaisesti, sillä peräti kymmenen kenttäpelaajaa sai nimensä pistetilastoihin. Suurimmat pistesaaliit keräsivät Mikko Miettinen (4+1), Antti Miettinen (2+1) sekä Tuomo Heikkinen (1+2) ja Jere Räty (1+2). Myös kaksi maalia iskenyt Jussi Kajan oli näkyvä pelaaja. Alkukaudella tehottomuuden kanssa tuskaillut Kajan on ilmeisesti onnistunut repäisemään ketsuppipullon sinetin irti ja maaleja on alkanut syntymään. E-KI:n parhaan pelaajan palkinnon napannut Jussi Aalto puolestaan osoitti jälleen kuuluvansa ehdottomasti sarjan maalivahtieliittiin. Kunniamaininnan ottelusta saa lisäksi huilivuorossa ollut maalivahti Veli-Pekka Tiusanen, joka sovitteli jo koutsin pikkutakkia ylleen ja ohjasi menestyksekkäästi penkin takaa peliä ensimmäiset minuutit.

Vaikka kovia nimiä oli E-KI:n rosterista poissa, niin silti joukkueen materiaaliylivoima oli jopa hämmästyttävän suuri. Toki Coach Team ei varmasti runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä kauden parastaan esittänyt mutta se ei laske E-KI:n suvereenin voiton arvoa millään tavalla. Juukalaiset olivat kaksinkamppailupelaamisessa selvästi vieraitaan heikompia, eikä kotijoukkueen miesvartiointikaan aiheuttanut kovin suurta päänvaivaa E-KI:n avauspelaamiselle. Ilahduttavaa E-KI:n pelaamisessa oli myös se, että joukkue iski useita maaleja niin sanotulta sota-alueelta, eli maalin edustalta. Tästä on hyvä jatkaa tulevana perjantaina Pieksämäellä pelattavaan kärkikamppailuun, kun lohkossa toisena oleva E-KI matkustaa sarjakärki Pisaban vieraaksi.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>
 

------

16.11.2010
Ilveksettärillä jälleen neljän pisteen viikonloppu

Kauden neljäs turnaus pelattiin kotikaupungissa Kuopiossa. Tällä kertaa vastassa olivat sarjataulukossa E-KI:ä pisteen perässä oleva KSS:n kakkosjoukkue sekä ainakin toistaiseksi vielä nollilla oleva TuuRa.

KSS II on aiemmilla kausilla ollut E-KI:lle kova vastus, mutta alkukauden esitysten perusteella joukkueiden tiedettiin olevan edelliskautta tasaisemmat. Ensimmäinen erä alkoi heikohkosti E-KI:n ottaessa jäähyn heti ensimmäisessä vaihdossa. Alivoimasta kuitenkin selvittiin kunnialla ja peliä päästiin jatkamaan tasaviisikoilla 0-0 lukemista. Ensimmäinen erä oli kuitenkin huono, sillä E-KI ei pelannut omalla tasollaan. Syötöt eivät menneet omille, ei pelattu kuten oli sovittu ja oltiin huolimattomia. Hapuilusta huolimatta erätauolle mentiin E-KI:n niukassa 1-0 johdossa. Erän tapahtumien perusteella lukemat olisivat voineet olla toisinkin päin. Erätauon aikana E-KI otti itseään niskasta kiinni ja palasi toiseen erään uudella ilmeellä. Nyt peli näytti siltä miltä pitikin, syötöt menivät oikeaan osoitteeseen ja vastustajan maaliverkot alkoivat heilua. Toiselle erätauolle mentiinkin jo mukavissa 4-0 lukemissa. Kolmas erä oli joukkueiden välillä melko tasaista vääntöä. Erän loppupuolella KSS:n vaaralliseksi tiedetty ykköskenttä pääsi kaunistelemaan lukemia kahdella maalilla E-KI:n merkkausvirheistä, mutta peli päättyi kuitenkin E-KI:n makeaan 6-2 voittoon.

TuuRa-pelistä ilvesjoukko ei voi olla kovin ylpeä. Oma peli meni ajoittain yliyrittämisen puolelle, toisaalta se oli hieman laiskaa. Syötöt menivät keskialueella omien sijasta vastustajille, jotka pääsivät näin vastahyökkäyksiin. Paria vastahyökkäystä lukuun ottamatta vastustaja ei ollut kovin vaarallinen ja E-KI oli vielä kahden erän jälkeen puhtaalla pelillä 5-0 johdossa. 3.erässä pelin taso romahti. E-KI pelasi löysästi ja teki paljon virheitä. Lisäksi pelaajilla alkoi jo kuntokin loppua. Vastustaja puolestaan kiristi otettaan ja välillä jopa hallitsi peliä. 3.erä hävittiin 3-2 vastustajan onnistuttua maalinteossa, mutta summerin soidessa tulostaululla komeilevat 7-3 lukemat olivat kuitenkin E-KI:n hyväksi.

Viikonlopun saldo oli siis täydet neljä pistettä. Pienet sille! Mutta tapa, jolla kaksi pistettä TuuRa-pelistä otettiin, olisi voinut olla paljon parempikin. Yhteenvetona E-KI:n pelistä voi sanoa, että paikoitellen se näyttää todella hyvältä ja asiat tehdään oikein. Tarpeettoman usein käy kuitenkin niin, että tasoa ei saada pidettyä hyvänä läpi pelin.

Pisteitä jahdataan seuraavan kerran Siilinjärvellä 27.11. Tällöin vastapelureina ovat Tuupovaaran Urheilijat ja jo toista kertaa vastaan asettuva Vuorelan Veikot.

Miia Karinen #20
 

------

10.11.2010
Kotikissoista kasvoi Ilveksiä
Hurja kiri nosti edustuksen voittoon

Joku viisas on joskus todennut: ”Ottelut ratkaistaan viimeisellä kympillä.” Tämä pallopeleistä tuttu vanha ja kulunut klisee kävi toteen perjantaina 5.11. pelatussa miesten kakkosdivariottelussa, kun Etelä-Kuopion Ilveksen vieraaksi Pohjantielle luistelemaan saapui KLC Polvijärveltä. Hyvän alun jälkeen E-KI:n pelissä tapahtui jotain erittäin merkillistä mutta viimeisen reilun kymmenminuuttisen aikana tehdyt kuusi maalia auttoivat E-KI:n kahteen tärkeään sarjapisteeseen.

Jo alkulämmittelyissä ilveslauman tekemisessä oli aistittavissa jonkinlaista löysyyttä. Tämä kuitenkin saatiin karsittua ottelun alkuun mennessä ja ensimmäiset minuutit menivätkin E-KI:n komennossa. Avausmaalia saatiin odottaa vain runsaat kaksi minuuttia, kun Miika Hartikainen ohjasi maalin edustalta Jere Rädyn toimittaman pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin sama tutkapari oli jälleen asialla, nyt vain eri rooleissa. Ylivoimahyökkäykseen päässyt kaksikko päätti vastaiskun upeasti, kun Hartikainen tarjoili takatolpalle juosseelle Rädylle, joka pohjoiskarjalaisena miehenä sai maistaa, mitä on oikea savolainen naatiskelu ja siirtää pallon tyhjään KLC-maaliin. Tämän jälkeen E-KI:n pelissä tapahtui jotain, minkä vuoksi joukkue meinasi menettää mahdollisuutensa voittoon. Kotijoukkue alkoi jäämään jokaisessa tilanteessa askeleen jälkeen vastustajaansa, rikkoi mailalla, meni myöhässä tilanteisiin, hävisi kaksinkamppailut, peitti laukauksia huonosti ja antoi lukemattoman määrän harhasyöttöjä. Ennen kuin pelikello oli ehtinyt raksuttaa kymmenen minuutin kohdalle, oli polvijärveläisvieraat tulleet jo tasoihin. E-KI:n peli oli sekaisin ja vain Jussi Aallon pelastukset pitivät oranssit pelissä mukana. Erän lopussa kuitenkin KLC sai tehtyä ansaitun maalin ja meni ylivoimalla johtoon. Tauolle siirryttiin lukemista 2-3. Erän aikana E-KI:lle tuli myös jobinpostia loukkaantumisen muodossa, kun Pasi Laitisen saama puujalka lopetti miehen pelin ennenaikaisesti.

Erätauolla E-KI:n valmennusjohdon pitämä palopuhe näytti herättävän Ilveksen ja toisen erän alku antoi pieniä viitteitä paremmasta. Erän edetessä peli alkoi kuitenkin mennä jälleen melko sekavaksi. Osasyynä tähän oli varmasti runsas jäähyily, joten viisikkopelaaminen jäi vähäiseksi. E-KI:n onneksi myöskään KLC:n peli ei aivan terävimmillään ollut, eikä vierailijat päässeet karkumatkalle. Isännät saivat luotua tilanteita mutta hyökkäyksistä puuttui röyhkeys ja KLC-kassarin eteen ei saatu riittävästi liikennettä, joten kaukolaukauksetkaan eivät tuottaneet toivottua tulosta. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 35.27, kun KLC hyödynsi ylivoimansa ja siirtyi kahden maalin johtoon.

Kolmanteen erään odotettiin, että kentälle saapuu taisteleva ilvesryhmä mutta pelin taso ei vieläkään päätä huimannut. Molemmat saivat erän ensimmäisten minuuttien aikana muutaman paikan mutta muuten maalivahdit molemmissa päissä kenttää pääsivät melko helpolla. Ottelu näytti jo saavan ratkaisun ajassa 48.25, kun KLC-hyökkääjä Jouni Päivisen yllättävä laukaus upposi aivan E-KI-maalin takaylänurkkaan. Ottelun käännekohdaksi muodostui kuitenkin Päivisen 40 sekuntia myöhemmin ottama rangaistus. E-KI:n ylivoima toimi välittömästi, kun Tuomo Heikkisen lättysyöttö takatolpalle tavoitti joukkueen parhaan pistemiehen, Mikko Miettisen, joka siirsi tyylikkäästi pallon ilmasta häkkiin. Samassa ajassa E-KI käytti aikalisänsä ja tiivisti peluutustaan kahteen kenttään. Ajassa 50.41 Miettinen syötti Marko Mastosalolle, joka kiskaisi äärimmäisen tärkeään paikkaan tulleella kauden avausmaalillaan kotijoukkueen jo maalin päähän. Momentum oli nyt siirtynyt E-KI:lle. Pelihuumorinsa löytänyt Ilves jatkoi samalla hurjalla draivilla ja vain puoli minuuttia edellisestä E-KI:n kakkoskentän hyökkäys alkoi sovitella sankarin viittoja leveille hartioilleen. Nyt oli Heikkisen vuoro lapioida maalin edestä pallo KLC:n rysään. Syöttöpisteen tasoitusmaaliin sai Antti Tahvanainen. Tasoituksen jälkeen E-KI alkoi lisätä höyryä entisestään ja KLC oli jokaisessa vaihdossa hätää kärsimässä. Ajassa 53.53 Tahvanainen lähetti oikeasta laidasta erittäin myrkyllisen matalan rannelaukauksen, joka upposi takanurkkaan. Syöttöpiste Teemu Kosuselle. Tästä kaksi minuuttia ja nopean pelin kääntämisen seurauksena Heikki Kaartinen namutteli takatolpalle Tahvanaiselle, jolla oli helppo työ viedä E-KI jo kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue oli näin noussut vajaassa seitsemässä minuutissa kolmen maalin takaa-ajoasemasta kahden maalin johtoon. Ottelulle saatiin vielä todella jännittävä lopetus, kun kuopiolaiskapteeni Sami Pulkkinen oli pakotettu rikkomaan vastustajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti ajassa 56.35. Tässä vaiheessa valokeilaan nousi E-KI:n konkarimaalivahti Jussi Aalto, joka venytti uskomattomalla tavalla koko pitkän kroppansa (noin 160 cm kädet pystyssä) pallon tielle. Tämä oli omiaan lisäämään vielä entisestään kuopiolaisten taistelutahtoa. Toinen tuomari halusi heti perään vielä lisää jännitystä ja passitti Heikkisen boksiin päällä pelaamisesta. Ainakin tämän raportin kirjoittaja on elänyt siinä uskossa, ettei solisluu kuulu päähän... E-KI:n uhrautuvat alivoimakolmikot maalivahti Aalto viimeisenä lukkonaan kuitenkin estivät KLC:n kavennukset. Ilveksen tultua täysilukuiseksi, ei KLC saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle. Kuusi sekuntia ennen loppua Jussi Kajan sai kunnian viimeistellä E-KI:n voittoon oikeuttavat päätöslukemat 8-5.

Ottelu oli todella kummallinen. E-KI:n peli oli alussa kuosissa, sen jälkeen täysin sekaisin ja lopussa nähtiin kauden parasta peliä. Jos joukkue pystyisi pitämään pelissä koko 60 minuutin ajan saman intensiteetin kuin ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana, sarjasta tuskin löytyisi kovin montaa joukkuetta, joka pystyisi siihen vastaamaan. Ehdottomasti positiivista E-KI:n pelissä oli se, että jokainen joukkueen jäsen uskoi loppuun asti siihen, että vielä tullaan takaa tasoihin ja ohi. Jokainen pelaaja löysi itsestään sisäisen ilveksen, mikä mahdollisti upean nousun. Myös yleisö syttyi ottelun loppupuolella hurjaan kannustukseen, josta kotijoukkue sai uutta virtaa peliinsä.

E-KI:n pelit jatkuvat tulevana perjantaina, kun joukkue matkaa Juukaan kautensa hyvin aloittaneen Coach Teamin vieraaksi. Varmaa on, että kuopiolaisten pelin pitää pysyä fanaattisen juukalaisyleisön edessä huomattavasti paremmin kasassa kuin KLC:tä vastaan, mikäli pisteet aiotaan ryöstää liikuntatalolta.

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

2.11.2010
Edustus takaisin voittojen tielle

Etelä-Kuopion Ilveksen miesten edustusjoukkue palasi yhden kotitappion jälkeen voittokantaan, kun se kukisti perjantain myöhäisillassa Joensuussa pelatussa ottelussa vielä pisteittä sarjassa olevan Pyhäselän Urheilijat lukemin 2-5. Vaikka ottelu oli E-KI:n pallollista hallintaa alusta loppuun, saatiin ratkaisu vasta kolmannen erän alkupuoliskon tehohetkellä, jolloin oranssipaidat latoivat pallon reilussa viidessä minuutissa kolmesti Pyhiksen verkkoon.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin E-KI:n lievässä hallinnassa mutta maalipaikkoihin joukkue ei kunnolla päässyt. Avausmaali syntyi runsaan viiden peliminuutin jälkeen, kun sarjan ylivoimaisesti kovimmat meriitit omaava PyU:n Jani Kosonen istui kaksiminuuttistaan. Alkukaudella hieman kangerrellut ylivoima toimi ja Tuomo Heikkisen syöttö tavoitti oivassa pelivireessä olleen Antti Tahvanaisen, joka ampui oikeasta siivestä pelivälineen reppuun. Maalin jälkeen erä eteni yhä selvemmin vierasjoukkueen komennossa mutta laukaukset ja vaaralliset maalipaikat jäivät puuttumaan. Pyhis sai parhaat pyörityksensä ylivoimilla mutta E-KI:n alivoimanelikot ja torjuntavuorossa ollut Veli-Pekka Tiusanen kestivät.

Toinenkin erä alkoi kuopiolaisten hallinnalla ja nyt vierasjoukkue pääsi jo sektoreihinkin paremmin. Pariin kertaan ilveslauma pelasi pallon niin sanottuun tuhannen taalan paikkaan mutta lukemat säilyivät sitkeästi samoina. E-KI:n panostaessa hyökkäyspeliin aukesi myös PyU:lle muutama hyvä tontti mutta Tiusanen hoiteli tilanteet eleettömän varmasti. Lopulta E-KI:n vyörytys sai palkintonsa, kun Tahvanainen ajoi oikealta laidalta keskustaan ja pyssytti illan toisellaan porkkanapaidat kahden maalin karkumatkalle ajassa 29.02. Pyhis kuittasi tämän kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa kulmavaparista ja tilanne muuttui 1-2:een. Erän loppupuolella Mikko Miettinen ajoi pallon kanssa röyhkeästi maalille ja survoi pallon maaliviivan yli mutta hyvin sijoittunut tuomari levitti kätensä välittömästi maalialuerikkomuksen vuoksi ja näin joukkueet lähtivät pukukoppeihin viettämään erätaukoa jalkapallolukemista.

Jarkko Timoskaisen toisen erän lopussa saamaa pikkukakkosta jäi kolmannen erän alkuun jäljelle minuutin verran, joten erä käynnistyi E-KI:n alivoimalla. Isännät saivat ylivoimakuvionsa nopeasti kuntoon ja digitaalit pysähtyivät aikaan 40.24 kuulan sujahdettua takanurkkaan. Maalin jälkeinen vaihto osoittautui jälleen erittäin tärkeäksi, sillä vain vajaa minuutti Pyhiksen tasoituksen jälkeen Tahvanainen pudotti pallon viivaan, josta oman fanijoukkonsa paikalle saanut Teemu Kosunen roikotti ranteella hyvän maskin takaa E-KI:n jälleen johtoon. Hetken päästä oli loukkaantunutta Raine Piristä Ilves-kipparina tuuranneen Sami Pulkkisen vuoro tykittää 26-reikäinen verkon perukoille. Syöttöpisteen itselleen saalisti hyökkääjäksi siirretty Antti Miettinen. Alle kaksi minuuttia tästä ja Jere Räty tarjoili Ilves-ikoni Mikko Miettiselle, joka naksautti PyU:n selkärangan viemällä kissapedot lähietäisyydeltä 2-5 johtoon. Ottelun lopun E-KI pelasi erittäin kurinalaisesti ja Pyhikselle ei annettu kunnon mahdollisuutta päästä iskemään kavennusmaaleja. Kun E-KI:ltä puuttui viimeinen silaus maalipaikoissa, ei lisämaaleja enää IS-liikuntakeskuksella nähty. Kaksi pistettä matkasi Kuopioon ja E-KI säilytti hyvät asemat tasaisen sarjan kärkipäässä.

E-KI:n esitys oli kaikin puolin ehjä ja kurinalainen, mistä kertoo vain kaksi päästettyä maalia. Omia maalipaikkoja joukkue ei kyennyt käyttämään huippuprosentilla hyödyksi mutta täytyy muistaa, että rosterista oli poissa lähes puolet Ilveksen alkukauden maaleista mättänyt trio Tuomas Nyyssönen-Raine Pirinen-Pasi Laitinen. Allekirjoittanut haluaa antaa vielä erityiskiitokset nelikolle, joka oli tehtaillut huomiota herättävän kannustuslakanan katsomoon.

Sarja jatkuu E-KI:n osalta jo tulevana perjantaina, kun Kuopioon saapuu viime kaudella nousukarsinnoissa pelannut KLC Polvijärveltä. Ottelu alkaa Pohjantiellä klo 19.00. Tervetuloa kannustamaan Etelä-Kuopion Ilves uuteen voittoputkeen!

Teemu Kosunen #41

Ottelun pöytäkirja >>


------

29.10.2010
E-KI II jatkoi vahvaa syysvirettään
Saaliina 20 maalia ja täydet 4 pistettä

E-KI II:n vahva alkukausi jatkui toisessa turnauksessa Studentialla samaan tapaan kuin se alkoi Varkaudessa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui FB Generators. Ensimmäinen erä kulki E-KI:llä vahvasti ja koko erä pyöri vastustajan kenttäpuoliskolla. Jotain kertoo, että katsomosta laskettiin tähän erään maalia vartioineelle Jouni Ikoselle pyöreät 0 torjuntaa. Hallinta tuntui väsyttävän vastustajan ja tästä seurasi lukuisia rikkeitä ja pieniä jälkipelejä. Maaleja nakuteltiin tasaiseen tahtiin. Atte "Rysty" Roppola oli neljällä maalillaan ahkerin viimeistelijä. Ottelu päättyi lopulta kesken kolmannen erän lukemin 13-1. Vastustajan laukaukset maalia kohti koko ottelussa 3kpl. E-KI:llä lienee ollut vähän enemmän.

Toisessa ottelussa pelikaveriksi saatiin sarjan kovimpiin vastustajiin lukeutuva Helicoptersin miehistö. Otteluun lähdettäessä E-KI:n pelaajien virneet olivat jo melko viekkaat lähestyvän saunaillan johdosta. Tämä kostautui välillä terävinä vastahyökkäyksinä, mutta maalinsuulle vaihtunut Aki Roppola ei antanut tilanteen karata käsistä. Hyökkäyspäässä paistoi myös, että ajatukset olivat jo illassa, kun palloja paukuteltiin takaseinään ja ilmaa huidottiin oikein urakalla. Pelin edetessä lukuisista epäonnistumisista huolimatta tarvittavat maalit saatiin tehtyä ja loppulukemat kirjattiin 7-3. Vastustaja ei pettänyt odotuksia vaan oli odotetun kova ja tulee varmasti nousemaan sarjan kärkikamppailuihin, mikäli saa tuleviin turnauksiinsa hieman runsaslukuisamman miehistön.

Hienoa turnauksessa oli, että pistemerkintöjä kertyi jälleen koko pelaavalle kokoonpanolle maalivahteja lukuunottamatta. Tällä kertaa näyttävimmistä suorituksista vastasi Martti Vanala, joka avasi kautensa kahdella näyttävällä kaukolaukauksella keskiviivan tuntumasta. Ei ihme, että hän sai ainoana pelaajana henkilökohtaisia kannustushuutoja yleisön joukosta.

Turnauksesta jäi siis hyvä jälkimaku ja illalla saunottiin kaikkien kahdeksan tähän mennessä kerätyn pisteen edestä. Kausi jatkuu Studentialla 28.11., jolloin vastaan asettuvat 2. ja 3. paikoilla sarjataulukossa olevat Kuopiolaiset Painkillers II ja KSS IV.

E-KI II tiedotusryhmä
 

------

28.10.2010
E-KI kärsi kauden ensimmäisen tappion

Etelä-Kuopion Ilveksen viides koitos oli se taistelu, josta pisteitä ei herunut. Suuremmalla taisteluilmeellä ottelussa ollut KSS Savo vei pelin luvuin 6-7. KSS Savo oli ottelussa hitusen niskanpäällä mutta jatkoaikaa hallitsi E-KI. Maalin tolppaa ja ylärimaa lähemmäksi ei kuitenkaan päästy ja ratkaisu koettiin katkerasti erän viimeisellä minuutilla, jolloin Timo Heikkinen viimeisteli vastustajalle 6-7 voittomaalin.

Tarkempaa raporttia ottelusta ei tule kirjoittajan loukkaantumisen takia. Pelin ohessa mennyt nilkka (nivelsiteet) aiheutti arviolta kolmen viikon mittaisen sairasloman. Pelin jälkeen kuului myös ikäviä uutisia Tuomas Nyyssösen kunnosta. Pitkän kuumejakson selättänyt Nyyssönen oli loukannut siviilitouhuissa varpaansa mikä lisää miehen sairaslomaa kahdella viikolla. Mutta sota ei kahta miestä kaipaa ja seuraavia pisteitä metsästetään jo Perjantaina, kun E-KI matkustaa Pyhäselän vieraaksi joensuuhun.

Raine Pirinen #14

Ottelun pöytäkirja >>


------

28.10.2010
Naiset hakivat Joensuusta pisteet kotiin

Kauden kolmas turnaus pelattiin lauantaina Joensuussa, ja ensimmäiseksi vastaan asettui KSS. KSS:n edustusjoukkue pelasi vielä viime kaudella 1. divisioonaa, joten taitavia ja kokeneita pelaajia oli vastassa. Peli alkoikin terävästi ja kovalla temmolla, KSS:n hienoisesti hallitessa palloa. Noin viisi minuuttia pelin alun jälkeen KSS meni 1-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan laitettiin pallo liikkeelle ja erätauolle siirryttäessä peli olikin E-KI:lle 2-1. Toisessa erässä tiukka vääntö jatkui ja KSS tasoitti. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta nyt E-KI:n peitot osuivat kohdilleen ja maalia vartioinut Kurre oli huikeassa pelivireessä! Kolmannesta erästä tuli oikea jännitysnäytelmä, kun E-KI meni 3-2 johtoon. KSS yritti kiivaasti tasoitusta, mutta E-KI: n puolustus ei rakoillut. Vielä 50 sekuntia ennen pelin päättymistä E-KI:lle vihellettiin jäähy pahimpaan mahdolliseen paikkaan ja KSS sai hakea tasoitusta kuudella neljää vastaan. Alivoima toimi kuitenkin hienosti ja tulostaululle jäi makea 3-2 voitto!

Juukalaista Coach Teamia vastaan peli alkoi huomattavasti tahmeammin, liekö edellisen pelin vauhdikkuus vielä painanut pelaajien jaloissa... Välillä E-KI:n nukkuessa juukalaiset pääsivät läpi keskikentän melko vapaasti lähes maalille asti, ja pelin aikana olikin ryhdistäydyttävä erityisesti puolustamisen suhteen. Maalinteko E-KI:ltä kuitenkin onnistui ja pelissä nähtiin hienoja yksilösuorituksia. Vaikka peli ei välillä ollutkaan kaunista katseltavaa, E-KI hallitsi sitä selvästi ja lopputulos taululla oli sitäkin kauniimpi: 10-2 E-KI:n voitoksi. Joensuusta saatiin siis täydet (ja tärkeät) neljä pistettä.

Seuraavaa Kuopiossa pelattavaa turnausta saadaan odotella kolme viikkoa. Tuolloin vastaan marssivat KSS:n kakkosjoukkue ja Tuusniemen Raju. Tervetuloa kannustamaan!

Ulla-Mari Leppisaari #4
 

------

15.10.2010
Voitto tärkeästä paikallispelistä
Kokenut Salpa kaatui kovan taistelun jälkeen

E-KI nappasi kauden neljännen voittonsa ja jatkaa näin puhtaalla pelillä 2 divisioonan Savo-Karjalan lohkossa. Tällä kertaa joukkueen jalkoihin jäi myös kauden alussa merkittävästi vahvistunut Säyneisen Salpa, joka taipui värikkäiden vaiheiden jälkeen luvuin 6-9. Vaikka E-KI:n pelaamisessa näkyi vieläkin hapuilua, oli siinä havaittavissa viitteitä paremmasta. Kauden suurinumeroisimman voiton arvoa nostaa se että vastustaja tulee kuulumaan selvästi sarjan kärkipäähän.

Peli alkoi E-KI:n hallinnalla. Maalipaikkoja oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana useita ja muutama paikka saatiin myös hyödynnettyä. E-KI johti puolessa välissä erää jo 4-0 ja Salpa oli pakotettu ottamaan aikalisän. Tämän jälkeen Salpakin sai pelin juonesta kiinni ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Erätauolle mentiin ilvesten 1-4 johtoasemassa.

Toinen erä oli kaikkiaan tasaista vääntöä. Salpa hallitsi pallollista peliä mutta toisaalta E-KI:n vastaiskut olivat teräviä. Maalinteossa onnistui paremmin E-KI ja niinpä erätauolle siirryttiin turvallisen tuntuisessa 2-6 johtoasemassa.

Jos hallitsi E-KI ensimmäisen erän alkupuoliskoa, dominoi Salpa kolmannen erän alkua. Kotijoukkue jyräsi jokaisessa vaihdossaan kohti ilvesten päätyä ja maali toisensa jälkeen se hivuttautui lähemmäksi. E-KI meni täydelliseen kipsiin ja parhaiten se näkyi pallonriistojen jälkeen, jolloin ilvekset tyytyivät roiskimaan palloa vastustajan päätyyn. Karmivan 6-6 tasoitusmaalin jälkeen tuntui, että vierasjoukkueen eväät on jo syöty. Näin ei kuitenkaan käynyt. Vielä laukun pohjalta löytyi se viimeinen leivän murunen, joka siivitti ilvekset tämänkin ottelun voittoon. Mikko Miettinen nousi ilveslauman johtajaksi loistavalla yksilösuorituksellaan, jossa ihmettelemään jäi yksi jos toinenkin salpapeluri. Ei se maali vaan tapa, jolla se tehtiin! Kaksinkamppailu voitto keskialueella, sen jälkeen pallon kanssa juoksu toiseen laitaan usean salpapelaajan ahdistelemana ja loppuun vielä napakka laukaus maalin takakulmaan. Vierasjoukkue sai tämän jälkeen kadoksissa olleen pelihuumorinsa takaisin ja loppu olikin tasaista vääntöä. Kun vielä pari maalipaikkaa saatiin hyödynnettyä, palkittiin taistelu erittäin makealla 6-9 voitolla.

E-KI pelasi pitkästä aikaa ihan mallikkaan ottelun. Ensimmäisen erän alku oli suorastaan loistavaa ja tuntui, että vastustaja jäisi täysin jalkoihin. Pelin tasaannuttua nähtiin kuitenkin kahden tasaisen joukkueen välinen taistelu. Viimeisessä erässä ilvesten pelistä katosi ryhti, osittain oman tekemisen mutta pääosin vastustajan hyvän otteen vuoksi. Tällä kertaa parempi viimeistely ratkaisi ottelun meille ja hyvä niin. Loppujen lopuksi on ihan sama miten peli etenee kunhan tulostaululla komeilevat pisteisiin oikeuttavat lukemat.

Raine Pirinen #14

Ottelun pöytäkirja >>


------

11.10.2010
Naisten joukkueen pelit jatkuivat kotiturnauksessa

Tällä kertaa 9.10 Studentialla pelatussa kotiturnauksessa olivat vastassa kuopiolainen SB Jaws ja Iisalmen Ulma. Tavoite oli pelata omaa peliä ehjästi ja hyvällä sykkeellä kuten edellisessäkin turnauksessa, mutta siihen ei aivan ylletty. Ensimmäisessä pelissä muutamia hyviä vaihtoja lukuunottamatta oma peli oli välillä aivan sekaisin eikä palloa saatu pelattua niin kuin oli sovittu. Myös rikkeitä ekiläisille vihellettiin luokattoman paljon ja valitettavasti ihan syystä. Turhat mailaanlyönnit onkin tulevaisuudessa ehdottomasti karsittava pois. Kovasta tsempistä huolimatta E-KI:n kolmannen erän kahden maalin johtoasema taipui lopulta 4-4 tasapeliksi. (Kiitokset vain tuomarille joka jätti yhden E-KI:n selvän maalin hyväksymättä)

Iltapeliin Ulmaa vastaan ilveslauma lähti intoa ja taistelutahtoa puhkuen. Pelit kyseistä joukkuetta vastaan ovat aina olleet tiukkoja ja nopeatempoisia, joten kova matsi oli tulossa. Peli käynnistyikin lennokkaasti, ja tilanteita ja maalipaikkoja syntyi puolin ja toisin. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin, ja tilanne oli pitkään 0-0. Viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua ekiläisten puolustus notkahti hetkeksi, ja pallo pääsi pomppimaan Ulman toimesta epäonnisesti maaliin. Tasoitusta yritettiin kiivaasti loppuun saakka, mutta loppunumeroiksi jäi karvas 0-1 tappio.

Päivän molemmat pelit olisivat olleet voitettavissa, joten paljon jäi hampaankoloon seuraavia pelejä varten. Taistelu pisteistä jatkuu Joensuussa 23. lokakuuta, kun vastaan asettuvat KSS:n edustusjoukkue sekä juukalainen sarjatulokas Coach Team. 

Ulla-Mari Leppisaari #4


------

11.10.2010
Voehan Veikkonen!
Vuorelan Veikkojen ja E-KI:n kohtaaminen tarjosi jälleen kerran tapahtumarikkaan illan.

E-KI pelasi perjantaina kauden toisen kotiottelunsa ja tällä kertaa vastaan asettui sarjan tyvipäähän povattu Vuorelan Veikot. Vaikka illan kohtaaminen ei tarjonnut laadukkaan salibandyn ystäville kummoista peliä, muodostui koitoksesta varsin viihdyttävä urheilushow. Pelin jälkeen tulostaululla komeili totutusti E-KI:n maalin voitto mutta samalla esitys heitti varsin suuren kysymysmerkin joukkueen nykykunnosta. Otteet ovat heikenneet peli toisensa jälkeen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Veikot karkasivat nopeasti kahden maalin johtoasemaan vaikka E-KI hallitsikin hienokseltaan pelitapahtumia. Lopulta myös kotijoukkueen maalihanat aukenivat mutta Vekkojen maali 15 minuutin kohdalla takasi vierasjoukkueelle 3-2 johtoaseman erätauolle mentäessä.

Toinen erä toisti edellisen kaavaa. Vaikka ilvekset hallitsivat pallollista peliä, iskivät Veikot aina pallon saadessaan terävästi vastaan, luoden lähes joka kerralla vaarallisia maalipaikkoja kohti Jussi Aallon vartioimaa maalia. Sen sijaan puolustuspelissä Veikot eivät olleet yhtä hereillä. Joukkueessa on muutama sellainen pelaaja, joiden keskittyminen menee aivan liian paljon muihin asioihin kuin itse pelitapahtumiin. Kontaktitilanteiden lopputuloksena on aivan liian usein kurjuuttaan itkevä veikkonen joka murheellisena tilittää tuomarille elämän epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä. Tämän takia joukkue ei kerää sympatiapisteitä yhdeltäkään vastustajaltaan ja niinpä he saivat juuri sitä mitä tilasivatkin, kun E-KI teki erässä kaksi maalia vapaalyöntitilanteista. Molemmissa tilanteissa veikoilla oli kiire kommentoimaan tuomarin esityksiä, kun taas ilvekset keskittyivät maalin tekemiseen. Tällaisia maaleja olisi tullut enemmänkin, mikäli osumatarkkuus olisi ollut parempi! Erätauolle mentiin kotijoukkueen 5-4 johtoasemassa.

Kolmaskin erä toisti aikaisempaa kaavaa. Veikkojen hyökkäystilanteet olivat yllättävän teräviä ja 50 minuutin kohdalla vierasjoukkue pääsi vielä johtoasemaan. Tämän jälkeen E-KI kuitenkin terävöitti otteitaan ja pelitapahtumat pyörivät pääsääntöisesti vieraiden päädyssä. E-KI:llä oli hyvä vaihde 50- 55 minuutin kohdalla ja tämä vaihde riitti tälläkin kertaa takaamaan tuloksen kannalta tärkeät sarjapisteet. Suurena miinuksena on mainittava vastustajan erän loppuun tekemä kavennusmaali. Sama asia on toistunut tällä kaudella sarjan jokaisessa pelissä. Tälläkin kertaa voitto tuli tiukalla marginaalilla luvuin 8-7.

Vielä vähän muuta:

Veikot pelasivat viime kaudella suorastaan törkeää peliä, jossa vastustajaa ei kunnioitettu pätkääkään. Kovaa pelaaminen on aina sallittua ja jopa suotavaa mutta kun raja ylittää sen tason että joku voi loukkaantua, on jokaisen mietittävä tekosiaan. Tuomareiden tuleekin ottaa Veikkojen pelissä tiukka linja, jotta joukkue oppii pelaamaan lätkän sijasta salibandyä. Perjantain tuomaripari onnistui tehtävässään loistavasti. Veikkopelaaja tuuletti maaliaan E-KI:n vaihtoalueen edessä ja sai siitä jäähyn. Ehkä tästä olisi voitu päästä varoituksella mutta kokonaisuuden kannalta tuomarit vihelsivät selkeän tasapuolisesti läpi ottelun. Tämän kauden tuomaritoiminnasta on sanottava muutenkin, että alueen taso tuntuu olevan nousussa muutaman taantumavuoden jälkeen.

Raine Pirinen #14

Ottelun pöytäkirja >>


------

8.10.2010
Varta kaatui vaikka E-KI konttasi

E-KI ei pystynyt parhaimpaansa kauden toisessa koitoksessaan, kun se matkasi Varkauden Tarmon vieraaksi Varkauteen.

Ilvesmäistä taistelua ei nähty lauantaipäivän koitoksessa, kun Varta ja E-KI ottivat yhteen. Laiskatempoisessa ottelussa nähtiin paljon virheitä varsinkin ekiläisten otteissa. Ainoastaan kolmannen erän pienehkö ryhtiliike toi pisteet kuopiolaisille luvuin 4-5.

Jo ottelun alku kertoi, että illasta tulee vaikea. E-KI:n pelistä puuttui ryhti ja pienet pallonmenetykset sekä kaksinkamppailujen häviämisen leimasivat vierasjoukkueen peliä. Vaikka E-KI tekikin erän ainokaisen maalin, olisi kotijoukkue ansainnut johtoaseman avauserän jälkeen. Ainakin kaksi läpiajoa jäi maalivahti V-P Tiusasen näppeihin.

Toinen erä oli samanlaista konttaamista kuin ensimmäinenkin. E-KI:n pelin ydin löytyy juuri taistelutahdosta mutta tällä kertaa asenteen oli korvannut hamekangas. Varta oli myös toisessa erässä isäntä kaukalossa ja kampesikin itsensä tasoihin ja hetkellisesti jopa johtoasemaan.  Tauolle päästiin kuitenkin tasatilanteissa Tuomas Nyyssösen viimeisteltyä viisi minuuttia ennen loppua 3-3 tasoituksen.

Ainoastaan kolmas erä toi pienoista parannusta vierasjoukkueen otteisiin. Valmentaja Janne Haapanen turvautui vaikeassa tilanteessa ehkä ainoaan aseeseensa ja tiivisti pelaavan kokoonpanon kahteen kentälliseen. Tämä muutos herätti pelaajien taistelutahdon ja kolmas erä olikin ihan loppua lukuun ottamatta E-KI:n. Ottelusta jäi kuitenkin huono maku vaikka tavoite saavutettiin. E-Ki nappasi 4-5 voiton mutta silti…

Nyt ei harmita tulos vaan tapa, jolla pisteet otettiin.

Raine Pirinen #14

Ottelun pöytäkirja >>

Tänään pe 8.10. E-KI:n vieraaksi Pohjantielle saapuu Vuorelan Veikot, joiden alkukausi on ollut vaikea. Heiltä puuttuu kokoonpanostaan pelikiellosta kärsivä Jukka Pellinen sekä Uutis-Jousen tietojen mukaan myös Lauri Vehniäinen. Luvassa joka tapauksessa varmasti vauhdikas ja mielenkiintoinen kamppailu.


------

4.10.2010
E-KI II avasi kauden maalikarkeloilla

Edelliskauteen päättyneistä maalinteko-ongelmista ei ollut tietoakaan, kun E-KI II kävi Varkaudessa kiristelemässä vastustajan maaliverkkoja 25 kertaa kahteen otteluun.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin kuopiolainen FB Orcs, jonka kanssa väännettiin peistä myös edelliskaudella. Ottelun käsikirjoitus ei suurempia juonenkäänteitä sisältänyt, vaan E-KI painosti ja vastustaja keskittyi vastahyökkäyksiin. Ekiläisten kannalta mieleisiin 11-1 lukemiin päättyneessä ottelussa vastustajallakin oli omat paikkansa maalisaldon kasvattamiseen, mutta Roppolan Akin kirurgintarkka torjuntatyö piti lukemat alhaisina.

Toisessa ottelussa vastaan asettui varkautelainen Katuhait II. Emoseuransa edustusjoukkue nousi täksi kaudeksi IV-divisioonaan karsintaturnauksen kautta, jossa se kaatoi muun muassa E-KI:n kakkosjoukkueen. Lievästä kalavelkojen maksusta puhtinsa saanut Ilves-ryhmittymä hallitsi ottelua ensisekunneista lähtien ja kolmannen erän puolivälissä Vienolan Heikin painava lyöntilaukaus päätti ottelun lukemiin 2-14. Kotimatkalle oli mukava lähteä neljä pistettä mailakassissa.

Maalisarakkeeseen laajalla rintamalla merkintöjä tehneestä pelaajistosta erityismaininnan ansaitsee Jari ”Juha” Pitkänen. Oman maalin takaa alkanut coast-to-coast sooloilu päättyi komeaan ylänurkkalaukaukseen, jättäen yleisön, vastustajan ja omatkin ihmettelemään tapahtunutta.

E-KI II tiedotusryhmä


------

30.9.2010
Naisten joukkue aloitti kautensa kahdella voitolla

E-KI:n naiset aloittivat kautensa Iisalmessa pelatussa turnauksessa 26.9, jolloin vastaan asettuivat Vuorelan Veikot ja uusi tulokas SBL Lapinlahdelta. Edelliskauteen verrattuna E-KI:ssä ennakoitiin olevan aiempaa vähemmän maalintekovoimaa, sillä kolme parasta maalintekijää jätti joukkueen viime kauden lopussa. Ensimmäisestä turnauksesta odotettiinkin vähämaalisia pelejä. Turnauksesta lähdettiin kuitenkin hakemaan kahta tiukkaa voittoa. Toisin kuitenkin kävi. E-KI pelasi erittäin kurinalaista peliä ja uudet viisikot toimivat moitteettomasti. Uusia ratkaisijoita alkoi pulpahdella esiin E-KI:n ilveslaumasta eikä tiukoista peleistä ollut tietoakaan. Veikot kaatui lukemin 8-0 ja SBL 6-1.

Naisten seuraava turnaus pelataan Kuopiossa lauantaina 9.10. Tällöin vastassa ovat SB Jaws ja Ulma.

#20 Miia Karinen


------

27.9.2010
E-KI vei tärkeän sarja-avauksenEtelä-Kuopion Ilves nappasi kauden avausottelusta tärkeän päänahan, kun se kukisti kotikentällään sarjan ennakkosuosikiksi rankatun LeBa-96:den lukemin 6-5.

Illan ottelusta odotettiin tasaväkäistä, olivathan vastakkain ennakkoon sarjan kovimmat joukkueet. Vastassa olivat myös kahden eri koulukunnan edustajat sillä E-KI:n keskittyessä kaksinkamppailuihin ja puolustuspelaamiseen, uskoo Leba pallollisen pelaamisen voimaan.

Ensimmäinen erä oli E-KI:n

Leba oli kahden ensimmäisen minuutin aikana niskanpäällä mutta ei saanut, paria kaukolaukausta lukuun ottamatta, tilanteita Ilvespäätyyn. E-KI syttyi, tai oikeastaan roihahti liekkeihin, toisen minuutin kohdalla. Joukkue loi maalipaikkoja ja myös viimeisteli useasti. Pian tulostaululla komeilivat 4-0 lukemat ja E-KI oli ottanut kunnon niskalenkin vastustajastaan. Kun molemmat joukkueet tekivät erän loppuun vielä maalin, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 5-1 johtoasemassa.

Toisen erän kaaos

Liian hyvän ensimmäisen erän jälkeen kävi niin kuin salibandyotteluissa usein käy. Selkeässä johtoasemassa olevaan joukkueeseen iski hyvän olon tunne ja samalla nöyryys katosi tekemisestä. Leba hallitsi erää täydellisesti ekiläisten keskittyessä lähinnä jäähyilyyn ja suun soittoon. Kohta vastustaja oli tullut jo maalin päähän ja tuntui, että tasoitusmaalikin oli vain ajan kysymys. Näin ei kuitenkaan käynyt ja viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 5-4 johtoasemasta.

Kolmannessa erässä ryhtiliike

Toisen erän toiminnan muistuttaessa lähinnä kissanpentujen sihinää, näytti kolmas erä tutulta Ilves touhulta. Kotijoukkue taisteli villieläimen tavoin ja varsinkin puolustuspelaamisessa nähtiin esimerkillistä uhrautumista. Leba piti palloa suuren osan erästä mutta se ei päässyt kunnon maalintekopaikoille missään vaiheessa. E-KI puolusti tunnollisesti ja iski vastaan aina mahdollisuuden saadessaan. Miika Hartikaisen 6-4 maalissa oli jo ratkaisun tuntua ja kahden maalin johto kestikin aina pelin viimeiselle 13 sekunnille asti, kunnes Leba sai lohdukseen vielä yhden maalin E-KI peitosta suuntaa muuttaneesta laukauksesta. Siihen kiri kuitenkin jäi ja näin ilvekset veivät sarja-avauksen luvuin 6-5.

Kauden avausottelu on nyt takana ja E-KI on saalistanut siitä täyden pistepotin. LeBa-96 oli odotetun kova, joten tulos oli kotijoukkueen kannalta optimaalinen. Suoritus sen sijaan jätti toivomisen varaa. E-KI menetti avauserän hyvän otteensa ja oli myös menettää lähes varmalta tuntuneet pisteensä. Jatkossa suoritus on saatava eheäksi koko pelin ajaksi. Tällöin suoritus voi kantaa tulosta kenties myös loppukevään koitoksissa.

Raine Pirinen #14

Katso myös:

Ottelun pöytäkirja >>

Leban raportti >>


------

24.9.2010
E-KI sai riveihinsä kokeneen liigapelaajan

E-KI vahvistui vielä ennen kauden alkua, kun neljä kautta ja yli 100 SM-liigaottelua pelannut Antti Tahvanainen siirtyi E-KI:n riveihin tällä viikolla Savonlinnan TopTeam-joukkueesta. Tahvanainen tehtaili viime kaudella 1-divisioonassa 41 tehopistettä. Pari SM hopeaa ja Suomen Cupin joensuulaisen Josban riveissä voittanut Tahvanainen on erittäin kova vahvistus Pohjois-Savon siirtomarkkinoilla ja tuo lisää kokemusta E-KI:n edustusjoukkueeseen.

Tänään perjantaina E-KI starttaa salibandyrintamalla kymmenennen juhlavuoden edustuksen kotiottelulla joensuulaista LeBa-96 vastaan. Ottelu alkaa Pohjantien koululla klo 19:00.
 


Kuvassa Antti Tahvanainen (vas), Joukkueenjohtaja Marko Mustonen ja Pasi Laitinen

------
 
15.9.2010
Tappio viimeisestä harjoitusottelusta
E-KI kärsi niukan 5-4 tappion Kajaanissa.

E-KI matkasi 11.9 lauantaina Kajaaniin Papasin vieraaksi. Takana oli reilu 8-3 kotivoitto edelliseltä viikonlopulta, joten nyt odotettiin loistavaa tulosta vieraista. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään, sillä kotijoukkue Papas oli tällä kertaa aavistuksen terävämpi.

Ottelu alkoi Ilvesten rynnistyksellä mutta hyvät tilanteet eivät tuottaneet tulosta. Pelin edetessä Papas otti pelin hallintaa itselleen ja karkasikin parhaillaan jo neljän maalin johtoon. E-KI ei kuitenkaan lannistunut vaan kolmannen erän hyvän vaiheen aikana joukkue nousi jo maalin päähän ja samalla taisteluun ottelun voitosta. Tällä kertaa kiri ei kuitenkaan kantanut loppuun asti ja kotijoukkue sai revanssinsa lukemin 5-4.

Takana on nyt kolme harjoitusottelua ennen kauden aikana. Lieneekin aika haastatella valmentaja Janne Haapastaalkavan kauden kynnyksellä:

Janne. Takana on kolme harjoitusottelua ja seuraavan kerran päästäänkin tositoimiin 24.9, kun kauden avauksessa tulee vastaan Leba-96. Mitkä ovat tunnelmat ennen kauden alkua?
Olen luonteeltani normaali pessimisti suomalainen, mutta päällimmäinen tunne mikä on harjoituspeleistä jäänyt, on tyyneys ja luottamus omaan tekemiseemme.  Se ei tarkoita sitä että olisimme muita teknisimpiä, taktisempia tai taitavampia, vaan sitä että tämä joukkue omaa hyvän joukkuehengen, poikkeuksellisen korkean työmoraalin ja suuren sydämen. Juuri tuohon "suureen sydämeen" mielestäni kiteytyy kaikki se, mitä menestyminen joukkuelajissa vaatii.

Kolme harjoitusottelua ennen kauden alkua on aika vähän. Miksi näin?
Onnekkaan sattuman kautta J Tarkoitus oli pelata 4 peliä, ehkä max. 5. Aloitimme harkkapelien kyselemisen hyvissä ajoin jo heinäkuun lopulla. Osa joukkueista ei halunnut pelata meitä vastaan, osa perääntyi ja osa ei vastannut kyselyihimme. Lisäksi osa peleistä olisi mennyt samoille päiville joten lopputulos oli onneksi tällainen. Miksi onneksi? Siksi että erinäisten syiden takia olemme pystyneet käyttämään vain pientä rosteria. Siksi että nämä kolme peliä ovat antaneet meille vauhdiltaan, fyysisyydeltään ja kovuudeltaan enemmän, kuin se että lähtisimme pelaamaan vauhdiltaan ja fyysisyydeltään kevyempiä pelejä. Nämä pelit ovat olleet äärettömän hyödyllisiä meille kaiken kaikkiaan.

Kommentit harjoitusvastustajista?
FCV: Pienoinen pettymys. Koska, heidän aseet oli syöty pois muutamalla pienellä pelillisellä muutoksella. Päällimmäiseksi muistoksi FCV pelistä jäi se kun Tuomas sanoi toiselle erä tauolle mentäessä (4-4) että voitamme pelin 8-4. Itse en ollut aivan yhtä luottavainen vielä siinä vaiheessa.
Papas: Mielestäni piirun verran parempi joukkue ja selvästi fyysisempi joukkue kuin FCV. Pelitavoiltaan melko samantapaisia joukkueita molemmat. Se mikä jäi mieleen Papas pelistä, oli se että heillä oli Ukkoja rosterissa (21+2) uskomattoman paljon.

Mitä asioita pyrit harjoitusotteluilla hakemaan?
Ketjukoostumukset, pelitapa ja rutiini.
Millainen kuva sinulla on E-KIn joukkueesta?

E-KI:llä on koossa hieno joukkue, jonka peli on iloista, viihdyttävää ja katsomisen (pääsylipun) arvoista. Itse koen, että minun kohdalle on sattunut suuri onni ja etuoikeus kun saan olla osa tätä hienoa joukkuetta.

Minä toivon:

  • että yleisö löytäisi tiensä erityisesti MEIDÄN kotipeleihin  
  • että saisimme lisää tukijoita, jotka olisivat halukkaita tukemaan täysin harrastus pohjalta toimivaa seuraa ja joukkuetta
  • lisää iloisia harrastajia E-KI:iin
  • että vain paras joukkue voittaisi pelin
  • vastustajille hyviä pelejä, mutta ei meidän kustannuksella
  • tuomareille vähintään yhtä hyvää kautta kuin viime vuonna
  • rosteriin hieman lisäystä, eli kiva ois, jos saataisiin rosteriin vaikkapa yksi liigatason, tai edes 1.div. tason sentteri ja 1 yksi nuori taitava pakki ;) .
  • paljon onnea Häjylle ja koko perheelle, rosteri lisäyksen johdosta

No siinäpä on paljon toiveita. Onnea ja menestystä meille kaikille ensi kaudeksi!
Raine Pirinen #14------

6.9.2010
Harjoitusotteluiden antia
E-KI on pelannut lähiaikoina kaksi harjoitusottelua.
Etelä-Kuopion ilveksen miesten salibandyjoukkue on aloittanut harjoitusotteluiden sarjan hyvin. Joukkue on hakenut vastustajia sarjatasoa ylemmistä joukkueista saaden näin mahdollisimman kovan rytmin kauden avaukseen. Vaikka E-KIn vastustajat ovatkin löytyneet sarjaporrasta ylempää, komeilee tuloslistalla kahden pelatun ottelun jälkeen myös kaksi voittoa.

FCV – E-KI  26.8.2010 To, VAAJAKOSKI
E-KI matkasi torstaina työpäivän päätteeksi Vaajakoskelle, jossa se kohtasi uuden divarinousukkaan FCV:n . Keskellä viikkoa pidettyyn otteluun saatiin jalkeille kahden kentällisen verran taistelevia ilveksiä, joten ottelun temmon hallinnan odotettiinkin olevan kotijoukkueen vastuulla. Toisin kuitenkin kävi. E-KI iski alusta – alkaen kovasti päälle ja vei läpi ottelun kaksinkamppailut nimiinsä. Ottelun ensimmäinen ja kolmas erä olivat selkeää ilveshallintaa. FCV vei taas keskimmäistä erää mutta ei onnistunut pääsemään karkumatkalle osittain huonon viimeistelyn ja pääosin maalissa loistavasti torjuneen maalivahti Veli-Pekka Tiusasen ansiosta. E-KI puolestaan käytti kolmannen erän etsikkoaikansa hyödykseen ja nappasi näin makean päänahan lukemin 7-4.

E-KI vs. PAPAS 5.9.2010 Su, KUOPIO POHJANTIE
Sunnuntaipäivän vastus oli divarissa jo parin vuoden ajan vaikuttanut Kajaanin Papas. E-KIllä oli rosterissaan jälleen vain kahden kentällisen verran miehiä, joten tiedossa oli todella hikinen iltapuhde harvalukuiselle ilveslaumalle. Papas hallitsi ottelun ensimmäistä erää selkeästi. Joukkue vei kaksinkamppailut nimiinsä ja tuntui kuin E-KIn pelaajien askel oli aina askeleen Papasin vastaavaa jäljessä. Yksi asia erässä oli kuitenkin hyvää ja se oli pelaajien loistava työmoraali. Pelaajat jaksoivat puolustaa ja estää kajaanilaisten maalintekoyrityksiä kiitettävästi. Viimeisenä lukkona maalivahti Jussi Aalto piti puolustuksen kanssa huolen siitä, että Papas ei missään vaiheessa päässyt karkumatkalle. Ottelun edetessä pelin hallinta siirtyi E-KIlle. Toisessa erässä joukkue pääsi jo pienelle karkumatkalle ja kolmannessa erässä hajurako Papasiin vain kasvoi. Hieman yllätykseksi, suurella joukolla Kuopioon saapunut Papas tuntui hyytyvän loppua kohti ja joutuikin matkaamaan kotia kohti päät kumarassa. Näin E-KI nappasi jo toisen makoisan päänahan sarjaporrasta ylempänä operoivasta joukkueesta. Nyt lukemin 8-3.

OTTELUIDEN ANTI
Kauden alun kynnyksellä pahat kielet ovat leimanneet E-KI:n joukkueen enemmän kaveriporukaksi, kuin oikeaksi urheiluseuraksi. Totta väittämässä on se, että joukkueen sisällä henki on hyvä ja yhteen puhaltamisen mentaliteetti on korkea. Voitot sarjatasoa ylemmistä joukkueista kuitenkin todistavat, että tänä vuonna Etelä – Kuopiossa asioita tehdään oikein. E-KI on kunnostautunut eritoten kaksinkamppailuissa ja puolustuspelissä. Huomionarvoisin asia on se, että joukkue on pystynyt vastaamaan hyvin siihen tempoon ja haasteeseen minkä 1-divisioonassa pelaava joukkue esittää. Myös maalivahtipelin onnistuminen on huomionarvoinen asia. Tiusanen/Aalto parivaljakko on loistanut harjoituspeleissä ja heidän tuoma lisäarvo joukkueelle on suuri.

Seuraavaan haasteeseen E-KI tarttuu jo ensi lauantaina, kun se kohtaa toistamiseen Papasin. Tiedossa on varmasti kova peli, sillä sisuuntunut Papas pääsee makselemaan kalavelkojaan kotikentällään Kajaanissa. Samalla päästään katsastamaan E-KIn kunto myös suurella kentällä. Saas nähä miten käy.

Raine Pirinen #14


------

2.9.2010
Tytöt ja Naiset, Hoi!
Etsitkö itsellesi tai kaverillesi seuraa missä voisit aloittaa uuden, ohjatun,
ja edullisen harrastuksen (kk maksu joukkueesta riippuen n. 30€)?
Vai haluatko vain jatkaa sen vanhan hyväksi koetun parissa.
Me E-KI:ssä haluamme tarjota sinulle siihen mahdollisuuden.
Aloittaminen ei vaadi muuta kuin sisäliikunta välineet, mailan ja iloisen mielen.
Eli olit sitten nuori tai vanha, sinkku tai rouva, Me Kaikki Toivottamme
sinut lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme!

Huom! Ensimmäinen testi kk on tytöille ilmainen 

Ystävällisin terveisin

Tyttöjen valmentajat (ikäluokat 95 - 97)
Janne Haapanen
Yhteystiedot:
Puh. 050 5826 100
sp. meandme(at)luukku.com

Mika Nieminen (ikäluokat 91 – 94)
Yhteystiedot:
Puh. 040 7017 770
sp. mice78at)suomi24

Naisten valmentaja
Tuomas Nyyssönen
Yhteystiedot:
Tuomas Nyyssönen
Puh. 040 5145 933


------

31.8.2010
Katusählyvoittoja Kuopioon (Kuopion kaupunkilehti 26.8.2010)

Kuopiolaiset menestyivät Helsingissä pelatussa valtakunnallisessa Katusählyturnauksessa.

Miesten sarjan mestaruuden voitti kuopiolaisista ja iisalmelaisista pelaajista koostunut Vännimäen NS, joka voitti keravalaisen Tarakkapojat lukemin 5-3.

Firmasarjan voittajaksi nousi Kuopion Talokeskus, joka rökitti helsinkiläisen VKTP:n numeroin 6-1. Kuopion Talokeskus on ollut useana vuonna mukana finaaleissa ja nyt viime vuoden hopea kirkastui kullaksi. Edellinen Katusählyn Suomen Mestaruus Kuopion Talokeskuksella oli vuodelta 2008.

Katusählyfinaali pelattiin Helsingin Narinkkatorilla lauantaina 21. elokuuta.

Raine Pirinen ja Tuomas Nyyssönen olivat edustamassa E-KI:n joukkueesta.


------

31.8.2010
E-KI lähtee vahvana uuteen kauteen
Kulunut kevät on ollut Kuopiolaisessa salibandyssä melko tapahtumarikasta aikaa. KSS:n yllätysputoaminen ja samalla SB Savon jääminen samalla sarjatasolle alustivat osaltaan kuopiolaisittain erittäin mielenkiintoisen tulevan salibandykauden, kun vielä edellä mainittujen seurojen yhdistyminen laukaisi alueella melkoisen pelaajasiirtojen aallon. Ensikaudella tullaankin näkemään kiinnostavia otteluita, kun siirtoruletin voittajina toimivat yllättäen nousijajoukkue Säynsa sekä kakkosen kärkipäässä jo parina vuotena majaillut E-KI. Uusi kausi tuonee siis tullessaan myös uusia kujeita.

Mitä E-KIlle kuuluu?
Joukkueen hyökkäyspää pysynee kahden ensimmäisen ketjun osalta lähes samanlaisena. Suurimpana menetyksenä pidetään E-KIn kolmanneksi parhaan pistemiehen Johannes Laakkosen karkaamista Tanskan maalle sekä kapteeni Lauri Tiihosen päätöstä siirtyä kakkosjoukkueen suojiin. Tilalle on kuitenkin saatu KSS:ssä pyrähdyksen tehnyt Pasi Laitinen, sekä samoin SB Savossa vuoden visiitillä ollut Miika Hartikainen. Eiköhän hyökkäystehoja saada ensikaudellakin.

Suurimman muutoksen kokee puolustus. Edellisen kauden pelaajista ainoita jatkajia taitavat olla Jarkko Timoskainen ja Marko Mastosalo. Moni joukkue saattaisi kaatua näin suureen lähteneiden määrään mutta ei E-KI. Tilalle on saatu laadukkaita pelaajia joista mainittakoon KSS:stä saapuneet Antti Miettinen ja Teemu Kosunen. Taitoa riittää myös muilla tulokkailla joten uskomme lähtevämme vahvalla puolustuksella ensikauteen.

Maalivahdeista varmana jatkajana on edellisen kauden aikana hyvin torjunut Veli-Pekka Tiusanen. Tiusasen parivaljakoksi on saapunut KSS:stä karismaattinen Jussi Aalto, joka tuo 1.divisioona kokemuksensa peräti kolmesta eri seurasta (KSS, SB Savo ja AFC Campus). Tosin nämä kaikki seurat ovat tipahtaneet 1 divisioonasta kakkoseen miehen ollessa joukkueessa. Odotammekin pelonsekaisin tuntein ensikautta.

Myös valmennus vahvistuu. Janne Haapanen saa kauan kaipaamansa parivaljakon Jari Parviaisesta. Jarilla on vankka kokemus salibandysta ykkösestä ja kakkosesta, joten hän tuo varmasti oman vahvan lisänsä E-KIn joukkueeseen. Viimekaudella hän edusti Varkauden Tarmoa pelaajana.

Näillä eväillä E-KI aikoo menestyä ensi kaudella. Usko omaan tekemiseen on kova ja joukkue tavoitteleekin sijoja sarjan kärkipäästä.

Raine Pirinen